21 / 07 / 2024

adana İmar AŞ

adana İmar AŞ

Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada "Yarım kalan inşaatların tamamlanması için daha önce yatırım yaptığımız ve değer kazandığına inandığımız arsaları satışa çıkardık. Yatırımcıları ihaleye katılmaya bekliyoruz" denildi.

İBB'ye ait Beşiktaş'taki arsa 665 milyon liraya KİPTAŞ'a satıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 bin 882 metrekarelik, İSPARK açık otoparkının da aktif olarak hizmet verdiği Beşiktaş'ta yer alan arsa 665 milyon TL karşılığında KİPTAŞ A.Ş ve İstanbul İmar A.Ş'ye satıldı.

İncek Prestij'deki 4 konut satışa çıkarıldı! 

Metropol İmar A.Ş. Genel Müdürlüğü, Ankara İncek Prestij'deki 4 konut satışa çıkardı. Satış ihalesi için teklifler 7 Kasım tarihinde saat 10.00’da Metropol İmar A.Ş. Genel Müdürlüğünde açılacak.

Uzmanlardan Adana depremi açıklaması! Beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı? Son dakika!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da geçtiğimiz saatlerde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı?

Adana Sinanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 

Adana Seyhan'a millet bahçesi müjdesi!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Seyhan Millet Bahçesi projesini 30 Kasım tarihinde ihaleye çıkarıyor.

TOKİ'den Adana Seyhan'a 682 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Seyhan'da 682 yeni konut inşa edecek.

İstanbul’da 35 bin konut yenilenecek!

İBB iştirakleri; KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ'ın bulunduğu Şehircilik Grubu'nun koordine ettiği İstanbul Yenileniyor Platformu'nda İstanbul'da bütün yenileme başvurularının tek bir merkezde toplanıyor. Peki platform nasıl işliyor?

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni dönem başladı. KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ’ın ortaklığıyla start verilen "İstanbul Yenileniyor" uygulaması kapsamında başvurular sona erdi. 

Adana Seyhan'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana'nın Seyhan ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 682 konut inşa edecek.

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde yıkım çalışması başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Sinapaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilk etap yıkımları başladı. 

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı, Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Kentsel dönüşüm ile inşa edilecek yapılarda yatay mimari esas alınacak. 

KİPTAŞ'ın Bahçeşehir'deki İMAR A.Ş'ye sattığı arsalarda son durum ne?

KİPTAŞ  İstanbul Bahçeşehir'de 78 bin 775 metrekarelik arazinin hisselerini 300 milyon TL'ye almıştı. Daha sonra araziyi İmar A.Ş.'ye 315 milyon TL'ye sattı. Peki, İMAR A.Ş'nin almış olduğu bu araziler ne oldu?

Adana Stadyumu açıldı!

78 bin metrekare açık, 60 bin metrekare kapalı alana sahip olan Adana Stadyumu'nun açılışı gerçekleştirildi.

adana İmar AŞ Haberi

adana İmar AŞ

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İmar AŞ Yönetim Kurulu, 12 Mart tarihinde şirket binasında gerçekleştirecekleri arsa satışı ihalesine katılım çağrısı yaptı.Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada şirketin ihalelerinin şeffaf olduğu belirtilerek, "Yarım kalan inşaatların tamamlanması için daha önce yatırım yaptığımız ve değer kazandığına inandığımız arsaları satışa çıkardık. Yatırımcıları ihaleye katılmaya bekliyoruz" denildi. 

İmar AŞ Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Kentin en uzak noktasında konut yapmaya çalışan ve yıllardır örnek oluşturan bir şirketiz. Konut yaptığımız yerlerde hiç inşaat yokken alan olmaması nedeniyle satışlar olumsuz etkilenmektedir. Çevredeki arsaların değer kazanması hedeflenerek yapılan bu konutlar yapıldıkça arsalar değer kazanır. Bu arsalar da imalatın karşılanması için önemli bir kaynaktır. Yeni projeler tamamen bittiği zaman konut ve arsa satışları gelir, maliyetler de giderdir. 

Bu bakımdan...