18 / 05 / 2024

Adana rant iddiaları sürüyor

Adana rant iddiaları sürüyor

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, CarreforSA'daki imar değişikliğiyle 900 konutluk rantın oluştuğunu açıkladı.

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

'Adana'da 45 günde sahra hastanesi yapıldı' iddialarına yanıt!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Zeydan Karalar 45 günde 1000 yataklı sahra hastanesi yaptı” iddialarının doğru olmadığını anlatan AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, “Adanalılar özür bekliyor” diye konuştu.

Kartepe’de 'kişiye özel rant' iddiaları gündemde!

Kartepe’de kişiye özel kıyak ve rant iddiaları gündeme geldi. Kartepe Arslanbey Mahallesi Muhtarı Sedat Topal, İstanbullu Recep Çiftçi adlı bir yatırımcıya inanılmaz bir rant sağlandığını söylüyor.

Yumurtalık’taki rafineri arazisi rant alanına mı dönüşüyor?

2009'da petrol rafinerisi kurması için Çalık Holding'e verilen Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki arazinin, rafine kurulamayınca rant alanına çevrilebileceği düşünülüyor. Müzeyyen Şevkin, deniz kenarındaki değerli arsaların özel sektör firmalarına verilmesinden büyük kaygı duyduklarını belirtti...

Ayvacık Küçükkuyu'da imar tartışması!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Küçükkuyu beldesinde, yeni imar planı dijital ortama taşınırken, rant iddiaları da alevlendi.

Hüseyin Sözlü: İmar rantını ortadan kaldırdık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, “On bin yaşındaki Adana’da beş yıldır ihmal edilmişlik yasak, yok saymak yasak, imar rantı yasak” dedi.

Adana'da mahkeme imar rantına dur dedi!

Adana 1’inci İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li eski milletvekili Ali Demirçalı’nın da yararlandığı imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Adana'da müteahhitler eski bina avında!

Adana'da devam eden imar sorunları nedeniyle yaşanan konut sıkıntısı bazı müteahhit ve çalışanlarına rant kapısı olmaya başladı. Adana'da devam eden imar sorunlarına ek olarak yeni imar alanlarının da açılmaması kentte yaşanan konut sıkıntısını artırıyor.

Sarıçam'da sağlık tesisi konut alanına çevrildi!

İmar ve planlara aykırılığa rağmen alınan kararlar, konut dışı kentsel çalışma alanlarının konut alanına çevrilmesi ve imar rantı iddialarıyla çalkalanan Sarıçam'da, şimdi de bir sağlık tesis alanı daha konut alanına çevrildi.

Adana'da resmi kurum alanında imar değişikliği!

Adana Büyükşehir Belediyesi, eski CHP milletvekili Ali Demirçalı’nın arsalarının da bulunduğu resmi kurum alanını ticaret ve konut alanına çevirdi. Bu değişiklik rant iddialarını gündeme getirdi.

Açığa alınan yüksek yargı mensuplarının mal varlıkları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, açığa alınan veya tutuklanan yüksek yargı mensuplarının mal varlıklarını ve imar rantı iddialarını meclis gündemine taşıdı..

Boğaz'daki ormanlar imara mı açıldı?

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

Özel orman alanları imara mı açılacak?

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

Adana rant iddiaları sürüyor Haberi

Adana rant iddiaları sürüyor

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP'li ve bazı CHP'li üyelerin oyuyla geçen CarrefourSA arazisiyle ilgili imar değişikliğinin yankıları sürüyor. Büyükşehir Meclisi'ni töhmet altında bırakan kararın iptali için itiraz edeceklerini açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, "Bir anda yapılan değişiklikle ortalama 900 dairelik bir rant ortaya çıkıyor" dedi. Bu artışın yaklaşık bir milyar lirayı aşan bir rantı doğurduğu öne sürülüyor. 


TARTIŞMALAR SÜRÜYOR 

Rant iddialarının yüksek sesle dillendirildiği imar değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısına da damgasını vurdu. MHP'li Salih Gökçe ve AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, karara itiraz edeceklerini açıklarken CHP Grup Sözcüsü Ulaş Çetinkaya, "CHP Adana İl Örgütü olarak 1/25000'lik plan ve CarrefourSA konusunu masaya yatırıyoruz. Planın dava süreci ve Carrefour'un itiraz sürecine ilişkin gereğini yapacağız" dedi. 


"KİŞİSEL ÇIKAR AMAÇLI" 

Büyükşehir...