05 / 07 / 2024

Adana Tabip Odası ve Adana Barosu

Adana Tabip Odası ve Adana Barosu

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri'nin avukatı İsmail Hakkı Atal, Adana Tabip Odası ve Adana Barosu olarak milyonlarca insanın hayatını tehdit eden termik santrallere açtıkları davaların sürdüğünü belirtti.

STK'lardan yapı stoku açıklaması: 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonu riskli!

Adana'da aralarında KESK, DİSK, Adana Barosu, TMMOB ve Adana Tabip Odası'nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları ortak açıklamalarında riskli yapı stokuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı! Sorunlar giderek artıyor!

İzmir Tabip Odası tarafından depreme dayanıksız tartışmaları ile 10 yıl sonra açılabilen İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı.

İş dünyasının beklentisi güven ortamı ve ekonomik istikrar

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı İsmail Acı, piyasaların 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimine kilitlendiğini söyledi. Acı, seçim sonrasına yönelik en önemli beklentinin "güven ortamı ve ekonomik istikrar" olduğunu ifade etti.

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Şehir hastanelerinin kira bedelleri ne kadar?

SES ve Ankara Tabip Odası şehir hastanelerinin kira bedelleri hakkında çalışma gerçekleştirdi. 

İzmir Tabip Odası'ndan Aile Sağlık Merkezleri için kamu binası talebi!

İzmir Tabip Odası, Kovid-19 salgınıyla mücadelede eden kurumlardan olan Aile Sağlık Merkezleri’nin fiziki şartlarının iyi olmadığına, güneş görmeyen ve havalandırması bulunmayan yapılarda hizmet sunulduğunu belirtti.

Şişli'deki 2 ASM binası satışa sunuldu!

İstanbul, Şişli’deki 2 aile sağlığı merkezi sahibinden sitesi aracılığıyla mülk sahibi tarafından satışa sunuldu. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Recep Koç, bu gibi durumların daha önceden de yaşandığını belirtti. 

Toplanma alanları yeniden belirlenmeli!

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve İzmir Tabip Odasının üyelerinden oluşan heyetler İzmir'de zarar gören sağlık kurumları ve yaşam alanlarındaki tahribatlarla ilgili incelemeler yaptı ve tespitlerde bulundu. TTB Merkez Konseyi tarafından hazırlanan birinci ay ön değerlendirme raporu yayınlandı

ASM’lerin yüzde 89’unun deprem dayanıklılık testi yok!

İstanbul Tabip Odası, İstanbul’daki aile sağlığı merkezlerinin yüzde 32’sinin 1999 İstanbul depremi öncesinde yapılmış binalarda hizmet sunduğu ve yüzde 89’unun da deprem dayanıklılık testi olmadığını belirtti.

Atila Menevşe: Kredi paketi inşaat sektörünü canlandıracak!

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe yaptığı açıklamada, inşaat, otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve turizm gibi sektörlerde direkt, diğer sektörlerde ise dolaylı olarak canlılık sağlanacağını söyledi.

Şehir hastaneleri için 7.6 milyar kira ve hizmet bedeli ödendi!

Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Naci İşoğlu, şehir hastaneleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşoğlu, "Şehir hastaneleri kamu adını kullanarak küresel sermayeye yeni ve büyük bir kaynak aktarmanın aracı olarak kullanılmaktadır" dedi...

Pınar Saip: Çapa ve Cerrahpaşa hastaneleri depreme dayanıklı hale getirilmeli!

Sözcü Gazetesi’nden Yüksel Şengül İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ile röportaj yaptı. Dr. Saip; “Olası bir İstanbul depremine önlem alınmalı ve hastaneler dayanıklı hale getirilmedi” şeklinde konuştu.

Adana Tabip Odası ve Adana Barosu Haberi

Adana Tabip Odası ve Adana Barosu

İsmail Hakkı Atal, dün yaptığı yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: "Açtığımız davalarda yargı organının (Danıştay) kamu yararını gözeterek lehimizde verdiği ve vereceği kararları işlevsiz hale getirmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun yargılamayı uzatmaya yönelik zaman geçirme stratejisi de sürüyor. Bunun son örneği olarak İskenderun Sarıseki'de Atlas Enerji-Diler termik santrali aleyhine açtığımız lisans iptal davasında, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu itirazımızı haklı görerek 21.01.2013 tarihinde 'yürütmeyi durdurma' talebimizin tekrar görüşülmesi için dosyayı Danıştay 13. Daireye tekrar göndermişti. Ancak Danıştay, yürütmenin durdurulması talebinin dayanağı olan kümülatif etkinin değerlendirilebilmesi için, özellikle Adana-Mersin-Hatay bölgesindeki termik santrallerin yerini ve aralarındaki mesafeyi gösteren haritanın onaylı bir örneğini istediği halde, EPDK ısrarla göndermemektedir. 


Danıştay 13. Dairenin EPDK'dan istediği bu bilgi ve belgelerin gönderilmemesi üzerine ikinci kez isteme...