11 / 05 / 2024

Adana\'da bu yıl açılan köprüler

Adana\'da bu yıl açılan köprüler

Başkanlık koltuğunda 2,5 yılı geride bırakan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu süre içerisinde inşa ettikleri toplam 23 köprünün Adana’ya büyük kazanımlar sağlayacağını kaydetti

Olağanüstü Florya Evi'nde teslimler bu yıl! Peşin ödemelerde indirim fırsatıyla!

İstanbul Florya'da yükselen Nivak Florya projesinden konut sahibi olmak isteyenler yüzde 40 peşinat imkanından yararlanabiliyor. 96 adet konutun bulunduğu proje sahiplerine bu yıl teslim edilecek.

Artaş Holding, bu yıl 6 projesini teslim edecek! 

Artaş Grubu ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, şirketlerinin portföyleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve projelerdeki son durumu anlattı. Avrupakent GYO'nun portföyü 24 milyar TL'yi aşarken, Artaş'ta da bu yıl 821 bin metrekare inşaatın tamamlanması hedefleniyor.

İstanbul’da bu yıl 2 yeni AVM açılıyor!

Pandemi dönemiyle zor günler geçiren alışveriş merkezleri için toparlanma sinyalleri de gelmeye başladı. 2023 yılını büyüyerek kapatan ECE Türkiye bu yıl İstanbul’da 2 yeni AVM'yi faaliyete geçirecek.

Bu yıl rekor beklenen ihracatta hedef ilk 10 ülke arasına girmek!

Türkiye'nin 1923'te 50,8 milyon dolarla başlayan ihracat yolculuğunda bu yıl hedefi 255 milyar dolar. TİM’e göre 2026'da 302 milyar dolarlık ihracata ulaşılarak, gelecek yıllarda ilk 10 ülke arasına girilecek.

Hatice Kolçak'tan altın yatırımcılarına kötü haber! Altın fiyatları bu yıl daha da düşebilir!

Altın, dolar ve kripto piyasasına yönelik açıklamalarda bulunan ekonomist Hatice Kolçak altın yatırımcılarına kötü haber verdi. Altın fiyatları bu yıl daha da gerileyebilir....

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Kirazda hasat coşkusu! Bu yıl kiraza doyacağız ama fiyatlar şimdilik el yakıyor!

Kirazda yılın ilk hasadı Manisa’da yapıldı. Üreticiler ve ihracatçılar bu yıl rekoltenin oldukça verimli olduğunu belirtirken, vatandaşın da kiraza doyacağını dile getirdiler. Bu arada sezonun ilk kirazı sembolik olarak düzenlenen açık artırmada satışa sunulurken, kilo fiyatı görenleri şok etti.

Asgari ücrette ara zam bu yıl da olacak mı? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Hemen bakın... Peş peşe açıklandı!

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücrete 2023 yılı için yüzde 54.66 oranında zam yapıldı. Asgari ücrette ara zam bu yıl da olacak mı? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Hemen bakın... Peş peşe açıklandı!

Emeklilerin bu yıl bayram ikramiyesi kaç TL? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Kamu çalışanları ve emekliler için  bayram ikramiyesi, bir ihtiyaçlarını görecekleri ya da bayramda rahat harcama yapacakları toplu para anlamına geliyor. Peki bu yıl emekliler kaç TL bayram ikramiyesi alacak? Kamu çalışanlarına kaç TL tediye ödenecek?

İstanbul'da bu yıl 3 yeni metro hattı açılıyor! İşte megakentin yeni metroları...

Cumhurbaşkanı Kararı ile yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilen hatlardan Sabiha Gökçen Havalimanı, Gayrettepe-Kağıthane-Yeni Havalimanı ve İstanbul Başakşehir - Kayaşehir metro hatlarının bu yıl hizmete alınması planlanıyor. İşte detaylar…

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Ev alıp satan bu yıl ne kadar tapu masrafı ödeyecek?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında hem alıcıdan hemde satıcıdan tapu harcı ödemesi tahsil ediliyor. Tapu harcı masrafı tarafların anlaşması halinde sadece alıcıdan da tahsil edilebiliyor. Peki, ev alıp satan bu yıl ne kadar tapu masrafı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

Kurbanlık fiyatları bu yıl ne kadar oldu? İşte il il büyükbaş küçükbaş kurban fiyatı!

Kurban Bayramı'nın yaklaşıyor olması ile birlikte kurbanlık fiyatları da yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Hem büyükbaş hem de küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu. Peki, bu yıl kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte güncel liste...

Adana\'da bu yıl açılan köprüler Haberi

Adana\'da bu yıl açılan köprüler

Adana’nın dört bir yanında devam eden Büyükşehir Belediyesi’nin önemli proje ve altyapı çalışmalarını sistemli olarak denetleyen Zihni Aldırmaz, geçtiğimiz ay yaptığı denetlemede son aşamaya gelen Yüreğir Sarıçam Deresi üzerindeki araç köprüsünün kısa sürede tamamlanarak trafiğe açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin şehrin 100’den fazla noktasında insanüstü gayretle çalışmalar yürüttüğünü bu çalışmaların Adana’da yaşayan 2,5 milyon insanı yakından ilgilendirdiğini ifade eden Aldırmaz, “Gece gündüz aralıksız süren çalışmalar, daha çağdaş ve yaşanabilir bir Adana için gerçekleştiriliyor. Birkaç hafta önce bu köprüye geldiğimde yapım çalışmaları son aşamadaydı, görüldüğü gibi bugün araç trafiğine açılmış.. Göreve geldiğim günden bu yana Adana’ya 23 tane yeni köprü kazandırdık. Sarıçam ve Kozanyolu’nun D400 karayoluna bağlantısını sağlayan bu köprü Yüreğir’e ve Adana’ya hayırlı olsun” dedi.


Yapımı kısa...