08 / 05 / 2024

Adıyaman Arıkent Cami neden bitmedi

Adıyaman Arıkent Cami neden bitmedi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaklaşık bir yıl önce yapımına başlanan Arıkent Cami yardım bekliyor. Arıket Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fethi Parlak, caminin maddi imkansızlardan dolayı inşaatın yarım kaldığını belirtti.

Adıyaman’da 41 binden fazla deprem konutu yükseliyor!

Adıyaman Valisi Osman Varol, kent genelinde depremzedelere teslim edilecek toplam 41 binden fazla kalıcı konut inşasının sürdüğünü söyledi.

Adıyaman'da iş yerleri yıkılan esnaf için 36 noktada tam 700 konteyner kuruldu!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerinden en fazla etkilenen şehirler arasında yer alan Adıyaman'da, iş yerleri yerle bir olan esnaf, ticari faaliyetlerine 36 noktada kurulan konteyner çarşılarda devam ediyor. 

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2.230 aileye ev sahipliği yapacak bir konteyner kent inşa ediliyor.

Türkiye Petrolleri Adıyaman'da 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor.

Adıyaman'da 1342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından toplamda 1.342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor.

Mega Polietilen'den Adıyaman'a dev entegre tesisi!

Mega Polietilen, Adıyaman Besni'de dev bir entegre tesisi inşa etti. Mega Polietilen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Özhan, 'Sıfır atık' projesiyle yola çıkarak yaptıkları arıtma tesisiyle bölgede bir ilki hayata geçirdiklerini vurguladı.

Adıyaman'da hayırsever iş insanları cami için arsasını bağışladı!

Adıyaman'da iki hayırsever Mülkiyeti Vakfılar Bölge Müdürlüğüne ait olan Sıratut Camisine arsa bağışladı. 

TOKİ Adıyaman Petrol Mahallesi 377 konut ihalesi bugün!

Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Petrol Mahallesi 377 Adet Konut, 1 Adet 6 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 10:30'da yapılacak.

TOKİ Adıyaman 377 konut ihalesi yarın!

Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Petrol Mahallesi 377 Adet Konut, 1 Adet 6 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

TOKİ'den Adıyaman'a 4 yeni okul! İhalesi yarın!

Adıyaman İli Çelikhan İlçesi Cami Mahallesi 12 Derslikli Pınarbaşı İlk-Ortaokulu, Bistikhan Mahallesi 8 Derslikli Yunus Emre Ortaokulu ve Kahta İlçesi Bölükyayla Mahallesi 12 Derslikli Bölükyayla İlkokulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Adıyaman'a 377 konut müjdesi!

Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Petrol Mahallesi 377 Adet Konut, 1 Adet 6 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 7 Ocak 2021 tarihinde saat 10:30'da yapılacak.

TOKİ'den Adıyaman'a 3 yeni okul müjdesi!

Adıyaman İli Çelikhan İlçesi Cami Mahallesi 12 Derslikli Pınarbaşı İlk-Ortaokulu, Bistikhan Mahallesi 8 Derslikli Yunus Emre Ortaokulu ve Kahta İlçesi Bölükyayla Mahallesi 12 Derslikli Bölükyayla İlkokulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 16 Aralık'ta yapılacak.

Adıyaman'daki hasarlı camiler tekrar inşa edilecek!

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bir yıl arayla meydana gelen iki depremde zarar gören 5 cami yıkılarak, vatandaşların yapacakları yardımlarla tekrar yapılacak.

Adıyaman Arıkent Cami neden bitmedi Haberi

Adıyaman Arıkent Cami neden bitmedi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaklaşık bir yıl önce inşaatına başlanılan Arıkent Cami inşaatı maddi imkansızlıklardan dolayı tamamlanamıyor. Taziye evi ve Kur’an-ı Kerim kursu bulunan Arıkent Cami, 2 katlı olup, 305 metre kare alana sahip bulunuyor. Ariket Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fethi Parlak, caminin maddi imkansızlardan dolayı inşaatın yarım kaldığını belirtti.


Dernek Başkanı Parlak, "Yaklaşık 13 ay önce camimizin temellerini attık. Hayırsever vatandaşların yardımlarıyla, desteğiyle bu hale geldik. Zemin katın bir kısmı taziye evi, cami olarak kullanıyoruz. Ön tarafta da 90 metre civarında da, bay ve bayanlar için olmak üzere 2 sınıf Kuran kursumuz bulunuyor. Şuan 50 civarında öğrencimiz bulunuyor. Camimiz 2 katlıdır. Camimizin de şuana kadar birinci katı aşağı yukarı yapılmıştır. Ama 2. kat ve kubbeler henüz yapılmamıştır. Kubbelerimiz...