12 / 05 / 2024

adıyımana konut satış verileri

adıyımana konut satış verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ekim ayı içerisinde Adıyaman’da 393 konutun satışı gerçekleşti. İstanbul 18 bin 468 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 17,7) sahip oldu.

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

Konut satışları şubatta yüzde 17 arttı! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin TL'ye yükseldi!

Endeksa 2024 Şubat konut piyasası verileri açıklandı. Buna göre, ülke genelinde son bir yılda konut satış fiyatları yüzde 63 arttı. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin 111 TL, metrekare bazında değer ise 24 bin 581 TL oldu. 

Konut kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. Bu düşüşün en büyük nedeninin konut kredisi faizlerindeki yükseliş olduğu belirtildi. 

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

Konut satışında yeni dönem! Göç İdaresi Başkanlığı kısıtlama getirdi: Tutar 2,5 kat arttı

Göç İdaresi Başkanlığı, vatandaşlık almak isteyen yabancılar için konut satışı alt sınırını 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltmişti. Yabancılara yönelik konut satışı Eylül ayında yüzde 42 oranında azalırken, aynı kurum yabancılara ikamet amaçlı konut satışı alt limitini de 75 bin dolardan 200 b

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

Konut satışları son bir yılda yüzde 44,4 düştü!

2022 ve 2023 Haziran aylarını kıyasladığında bu yıl Haziran ayında konut satışları yaklaşık yüzde 44,4 oranında düşüş yaşadı. Bu sene Haziran ayında 83 bin 636 adet konut satışı gerçekleşti. İşte detaylar...

2021'in konut satış röntgenini çektik!

TÜİK tarafından açıklanan 2021 yılı konut satış istatistikleri verilerine göre, Türkiye genelinde 2021 yılında toplam 1 milyon 491 bin 856 konut satış sonucu el değiştirdi. Peki en çok konut hangi ilde satıldı? 2021'de kaç sıfır konut satıldı? İşte merak edilen detaylar...

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

Tebernüş Kireçci soruyor: İstanbul'da son 5 yılda konut alıp da evini ve tapusunu alamayan var mı? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine "İstanbul genelinde son 5 yılda konut satın alıp da evini ve tapusunu alamayan var mı? Varsa hangi şirket? Hangi proje?" sorusunu yöneltti.

Konut satışları Ağustos'ta rekor kırdı!

TÜİK rakamlarına göre, 2021’in ilk 8 ayında en yüksek konut satışının yapıldığı Ağustos’ta 141 bin 400 adet ev satıldı.

adıyımana konut satış verileri Haberi

adıyımana konut satış verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ekim ayı içerisinde Adıyaman’da 393 konutun satışı gerçekleşti.


TÜİK tarafından açıklanan Konut Satış İstatistikleri’nde, Ekim ayında yapılan konut satışlarının rakamları paylaşıldı. Türkiye’de 2015 Ekim ayında 104 bin 98 konut satılırken Adıyaman’da 393 konut satıldı.


Buna göre, Türkiye genelinde satılan konut sayısı eylülde 92 bin 483 iken, geçen ay 104 bin 98'e yükseldi. İstanbul 18 bin 468 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 17,7) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 11 bin 28 konut satışı (yüzde 10,6) ile Ankara, 5 bin 987 konut satışı (yüzde 5,8) ile de  İzmir  izledi. Konut satış sayısı düşük iller ise sırasıyla 9 konut ile Hakkari, 18 konut ile Ardahan ve 51 konut ile Bayburt oldu. 



Türkiye'de Ekim ayında 104...