22 / 05 / 2024

afad Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı

afad Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılmaya başlanılan apartmanlar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) işine yaradı. AFAD, dün Pelitli'de yıkılan bir apartmanda 'Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı' gerçekleştirdi...

AFAD, 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alıyor! KPSS'den en az 60 puan almış olmak yeterli! Aman kaçırmayın!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartıyla 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

TMSF'den son dakika! AFAD'a 102 milyon TL destek!

TMSF, AFAD'a 102 milyon lira sağladığını bildirdi. Koza Altın bünyesindeki iş makineleri ve tecrübeli madenciler, arama kurtarma ekip ve ekipmanları bölgeye sevk edildi.

Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay Lübnan'da sahra hastanesi kuracak!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Lübnan'da yaşanan patlamaya ilişkin, Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla bölgeye arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk edilmekte, Sahra Hastanesi kurulumu planlanmakta" dedi...

Tuzla'daki 43 dönümlük merada AFAD merkezi inşa edilecek!

Tuzla Akfırat’ta 43 dönümlük mera arazisine, AFAD arama ve kurtarma hizmet binası yapılacak. Arama kurtarma tesislerinin inşa edileceği arazide, jeolojik açıdan sıvılaşma, sel baskını, mühendislik problemleri bulunuyor...

Mehmet Güllüoğlu: Afet yönetiminde en önemli konu kentsel dönüşüm!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada afet yönetiminde en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti.

AFAD: Binalar depreme karşı güçlendirilmeli!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından (AFAD), 1-7 Mart "Deprem Haftası" dolayısıyla yapılan çağrıda, "Binalar depreme karşı güçlendirilmeli yahut kentsel dönüşümle yenilenmelidir" ifadeleri yer aldı...

Türkiye kentsel dönüşüm ile büyük oranda afetlere hazır olur!

Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, "Türkiye kentsel dönüşümü gerçekleştirebilirse büyük oranda afetlere hazır olur." dedi..

Kentsel dönüşümün hızlanması gerekiyor!

Kentsel dönüşümün afet yönetiminin en önemli parçalarından biri olduğunu söyleyen Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması gerektiğini belirtti.

Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Konferansı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından “Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Projesi Arama Konferansı” düzenlendi.

Van kentsel dönüşüm kurbanı olmasın!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şube Başkanı Kamuran Turgut, "Van'da deprem sonrası sahipleri tarafından ağır hasarlı ve riskli olduğu gerekçesiyle yıkılan veya AFAD tarafından yıkılanlar da 'Kentsel Dönüşüm' kapsamına alınmalı" dedi.

Arnavutköy Belediyesi Hafif Kentsel Arama Kurtarma Ekibi kurdu!

Arnavutköy Belediyesi bünyesinde çalışan personeller tarafından “hafif kentsel arama kurtarma” ekibi kuruldu. Arnavutköy Belediyesi bü25 kişilik “Yerel Afet Gönüllüsü” (YAG) ekibi, teorik bilgilerden sonra, uygulamalı afet eğitimi almaya başladı.

AFAD, Pelitli'de Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirdi!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılmaya başlanılan apartmanlar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) işine yaradı. AFAD, dün Pelitli'de yıkılan bir apartmanda 'Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı' gerçekleştirdi...

Esenler Belediyesi Kurtarma Arama, AFAD aracı aldı!

Esenler Belediyesi, deprem, yangın ve sel gibi her türlü afet ve olağanüstü durumunda müdahaleye hazır, tam donanımlı bir AFAD (Afet ve Acil Durum) aracı satın aldı. İşte fotoğraflarıyla o AFAD aracı...

afad Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı Haberi

afad Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı

KENTSEL Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılmaya başlanılan apartmanlar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) işine yaradı. AFAD, dün Pelitli'de yıkılan bir apartmanda 'Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı' gerçekleştirdi. 


KENTSEL ARAMA TATBİKATI 


Tatbikat yapacak bina bulamayan AFAD, dün Pelitli'de yıkılan bir apartmanda 'Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı' gerçekleştirdi. 


Enkaz altında kalan 5 kişinin kurtarılması tatbikatına AFAD'tan 30, itfaiyeden 3, sağlık müdürlüğünden 3, UMKE'den 4, Akut'tan 3, Telekom'dan 5, SÜRAK ekibinden ise 6 personel katıldı. 54 görevlinin yer aldığı ve enkaz altında bir kişinin öldüğü tatbikatta, yaralı 4 kişinin kurtarılması ve sağlık birimlerine teslim edilmesi oldukça başarılı geçti. 

TATBİKATI GERÇEK SANDILAR Tatbikat sırasında birçok sürücü aracını yol kenarına çekerek tatbikatı izledi. Gerçeğini aratmadığı bir tatbikat gerçekleştiren AFAD yetkilileri, tatbikat yapacak yer bulmakta zorluk çektiklerini söylediler.


Karadenizden Güne...