04 / 05 / 2024

Afrika kıtası bitcoin

Afrika kıtası bitcoin

Gelişmiş ülkeler kripto paralarla ilgili yasal düzenleme hazırlıkları gerçekleştirieken; gelişmekte olan ülkeler dijital paraları hayatın bir parçası yaptı.

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

Bitcoin tarihi rekorunu kırdı! Son 4 yılda Türk Lirası değerini 22 kat yükseltti

Bitcoin, 2020 sene başından bu yana Türk Lirası cinsinden yüzde 2.140 değer kazanarak değerini, 22 kattan fazla artırdı ve tarihi bir rekor kırdı. İşte haberin ayrıntıları...

Karsan'da hedef 1000'inci elektrikli araç

Ticari araç üreticisi firması Karsan, Amerika ve Avrupa kıtasında yollardaki elektrikli otobüs sayısını bu sene 1000'e yükseltecek.

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin'in "menkul kıymet" olmadığını tekrarladı. Kripto para birimini "emtia" olarak tanımlamaktan kaçındı.

SON DAKİKA: 6,2 ve 5,2 şiddetinde deprem!

Güney Amerika kıtasının bir parçası olan Arjantin'de, büyüklüğü 6,2 olarak ölçülen bir deprem meydana geldi. Depremin etkisi 568 kilometre derinlikten kaydedildi. 

Bitcoin, XRP ve altcoinler’deki yükselişin nedeni ne?

Bitcoin ve XRP başta olmak üzere altcoin’lerde yükseliş başladı. Yönetimi altında yaklaşık 600 milyar dolarlık varlık bulunan varlık yönetimi şirketi Bernstein, 13 Temmuz tarihinde paylaştığı bir araştırma notunda kripto para piyasasındaki yükselişe ışık tutarak, Bitcoin ve altcoinler’deki yükselişi

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ABD'de 3 bin dolar daha ucuza satılıyor!

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın ABD pazarında, serbest piyasa fiyatından yaklaşık olarak 3 bin dolar daha ucuza satılıyor. İşte detaylar...

Bitcoin'de kritik kıpırdanış!

Bitcoin'de yükseliş devam ediyor. Dijital para devi Bitcoin günlük yüzde 8 değer kazancıyla 28 bin 900 doların üzerini gördü. İşte detaylar...

Dünyanın en büyük Bitcoin konferansına katılım yarı yarıya düştü

Geçen yıl 35.000 olan Bitcoin 2023 etkinliğine yaklaşık 15.000 katılımcı bekleniyor - muhtemelen "kripto kışı" olarak bilinen gerilemenin bir sonucu. ABD başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. da planlanan konuşmacılar arasında yer alıyor.

Mart ayına kripto paralar damgasını vurdu! Bir ayda Bitcoin yüzde 50, Ethereum yüzde 34 prim yaptı!

Küresel piyasalarda oldukça hareketli bir ayı geride bırakırken, mart ayında kripto paralar da rekor üzerine rekor kırdı. Bitcoin bir ayda yüzde 50 civarında artış gösterirken, Ethereum ise yüzde 34 oranında prim yaptı.

Bitcoin'de büyük kayıp! Yatırımcının keyfi kaçtı

Bitcoin yüzde 8.4 değer kaybederek yaklaşık 3 ayın ardından ilk kez 20.000 doların altına düştü. Düşüş piyasa geneline yayılırken kripto paraların toplam piyasa değeri 68 milyar dolar düşmüş oldu.

Bitcoin ve Altcoin’lerde son dakika şoku! 20 Şubat saat 03.00’da kıyamet kopacak!

Bitcoin (BTC) ve altcoin yatırımcıları nefeslerini tutarak haftalık kapanışı beklemeye başladı. İşte BTC yatırımcılarının yakından takip ettiği fiyat seviyeleri...

Bitcoin'de büyük çöküş geliyor! Uyarı o isimden yapıldı!

Bitcoin yatırımcısı ve en çok satan finans kitabı Zengin Baba Yoksul Baba'nın yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin çıkışına zaman zaman yeni şeyler ekliyor. Yatırımcılara altın ve gümüş konusunda tavsiyelerde bulunan Kiyosaki, Bitcoin'in iki yıl içinde 500.000 doları görebileceğini öne sürdü.

Afrika kıtası bitcoin Haberi

Afrika kıtası bitcoin

Gelişmiş ülkeler kripto paralarla ilgili yasal düzenleme hazırlıkları gerçekleştirieken; gelişmekte olan ülkeler dijital paraları hayatın bir parçası yaptı.

Finans Gündem'de yer alan habere göre; Afrika kıtası, Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasındaki bir senede 105,6 milyar dolarlık Bitcoin ve diğer kripto paralardan satın aldı. Blok zinciri kripto hareketlerini takip eden Chainalysis’e göre ayda yaklaşık 100 milyon dolar kripto para alındığı belirlendi. 

Fiyat yükselişini yakalamak enflasyon artışına karşı kendilerini korumayı amaçlayan Afrikalıların kripto para aracılığıyla sermaye kontrollerine de takılmadığına dikkat çekiliyor. 

Nijerya veya Kenya’da satılacak malların ithalatı için genellikle Çin’de bir ortakla çalışmak zorunda kalan şirketler ödemeleri Bitcoin'le gerçekleştiriyor ve engelle karşılaşmıyor.

Tüm bu durumlar, Bitcoin’i bankacılık altyapısı eksik olan bir kıta olan Afrika ekonomisinin gittikçe daha büyük bir parçası yapıyor. 

Bununla beraber, akıllı...