04 / 05 / 2024

Afrika kıtası kripto para

Afrika kıtası kripto para

Gelişmiş ülkeler kripto paralarla ilgili yasal düzenleme hazırlıkları gerçekleştirieken; gelişmekte olan ülkeler dijital paraları hayatın bir parçası yaptı.

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

30 bin doları test eden Bitcoin 7 günde yüzde 11 değer kazandı!

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yaklaşık yüzde 3,1 artarak 1,12 trilyon doları geride bıraktı.

Karsan'da hedef 1000'inci elektrikli araç

Ticari araç üreticisi firması Karsan, Amerika ve Avrupa kıtasında yollardaki elektrikli otobüs sayısını bu sene 1000'e yükseltecek.

SON DAKİKA: 6,2 ve 5,2 şiddetinde deprem!

Güney Amerika kıtasının bir parçası olan Arjantin'de, büyüklüğü 6,2 olarak ölçülen bir deprem meydana geldi. Depremin etkisi 568 kilometre derinlikten kaydedildi. 

Kripto para borsasından 10'uncu yıla özel Lamborghini marka lüks spor otomobil çekilişi!

Küresel kripto para borsası Gate, onuncu yılında kullanıcılarına özel bir dizi çekiliş ve etkinlik düzenleyecek. Katılan kişiler Lamborghini marka lüks spor otomobil sahibi olabilecek.

Twitter dolandırıcısı 794.000 dolarlık ünlü Kripto hırsızlığı suçunu kabul etti

İngiliz bir adam Salı günü Barack Obama ve Elon Musk gibi ünlülerin Twitter hesaplarını hackleme ve 794.000 dolarlık kripto para birimini çalma planlarındaki rolünden dolayı suçunu kabul etti.

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Küresel kripto paralar OKX, Türkiye ekosistemindeki kripto parayı değerlendirenlere önemli bir ilerlemeyi ilan etti. Borsa aracılığı ile yapılan açıklamaya göre Türk yatırımcılar bundan böyle Türk lirası ile para yatırma ve çekme işlemlerini yapabilecek. 

Kripto borsası Bitzlato cephesinde şok gelişme! Kara para aklamakla suçlanıyor!

Merkezi Hong Kong’da bulunan Bitzlato’da sarsıcı bir gelişme yaşanıyor. ABD hükümetinden kripto para borsası hakkında kara para akladığı suçlaması geldi.

İngiltere’den yabancı kripto yatırımcısına büyük müjde!

Son dönemlerde ekonomisinde önemli sarsıntılar yaşayan Birleşik Krallık hükümetinden, kripto varlık yatırımcılarına yeni yılda müjdeli bir haber geldi.

FTX krizi derinleşirken Bitcoin düşüyor!

Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olan FTX bir anda iflas etti. FTX her an oyalanmaya devam ediyor.

Kripto para dünyasında büyük deprem! Yatırımcılara kritik uyarı geldi!

Dünyanın en büyük ikinci kripto borsası FTX’in iflas koruması başvurusunda bulunması, kripto para dünyasında deprem etkisi yarattı. Söz konusu krizin kripto piyasalarında sene başından bu yana yaşanan kaybı 2 trilyon dolar seviyesine çıkardığı düşünülüyor. Uzmanlar ise yatırımcıları uyardı.

Kriz kahini, kripto piyasasını yerden yere vurdu! Roubini’den Binance CEO'suna zehir zemberek sözler!

Dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, dünyanın en büyük üçüncü kripto borsası olan FTX'in çökmesinin ardından kripto varlık piyasasını adeta yerden yere vurdu. Roubini, aralarında Binance'in de yer aldığı piyasanın büyük oyuncuları için “yozlaşmış” ifadesini kullandı.

MASAK'tan kripto borsasıyla ilgili önemli açıklama!

MASAK, FTX.com ticari unvanıyla faaliyet gösteren küresel kripto varlık alım satım platformunuyla ilgili dikkat çeken açıklama yaptı.

Afrika kıtası kripto para Haberi

Afrika kıtası kripto para

Gelişmiş ülkeler kripto paralarla ilgili yasal düzenleme hazırlıkları gerçekleştirieken; gelişmekte olan ülkeler dijital paraları hayatın bir parçası yaptı.

Finans Gündem'de yer alan habere göre; Afrika kıtası, Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasındaki bir senede 105,6 milyar dolarlık Bitcoin ve diğer kripto paralardan satın aldı. Blok zinciri kripto hareketlerini takip eden Chainalysis’e göre ayda yaklaşık 100 milyon dolar kripto para alındığı belirlendi. 

Fiyat yükselişini yakalamak enflasyon artışına karşı kendilerini korumayı amaçlayan Afrikalıların kripto para aracılığıyla sermaye kontrollerine de takılmadığına dikkat çekiliyor. 

Nijerya veya Kenya’da satılacak malların ithalatı için genellikle Çin’de bir ortakla çalışmak zorunda kalan şirketler ödemeleri Bitcoin'le gerçekleştiriyor ve engelle karşılaşmıyor.

Tüm bu durumlar, Bitcoin’i bankacılık altyapısı eksik olan bir kıta olan Afrika ekonomisinin gittikçe daha büyük bir parçası yapıyor. 

Bununla beraber, akıllı...