13 / 05 / 2024

afyonda yeni jeotermal projeler

afyonda yeni jeotermal projeler

Yenilikçi jeotermal projelerle dikkat çeken Afyon, enerjide kendi kendine yeten ilk kent oldu. Termal zenginliğe sahip şehirde, 15 bin konut, 50 otel ve yüzlerce sera yer altından ısıtılıyor...

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Türkerler Holding'den 664 milyon dolarlık jeotermal yatırımı!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa Alaşehir'de toplam yatırım bedeli 664 milyon doları bulacak olan yeni jeotermal enerji santralleri (JES) kuracaklarını söyledi.

Doğan Jeotermal Group'tan 2 yeni termal tesis geliyor!

Mühendislik okuduğu yıllarda Türkiye’nin jeotermal potansiyeli ile tanışan Mehmet Ali Doğan, 1994’ten itibaren adeta kafayı bu konuya taktı. Bu alanda ülkemizin en büyük girişimcilerinden biri haline gelen Doğan, 3 büyük termal tesisi kurdu ve 2 tesisin yatırımını başlattı.

Zorlu Grubu'ndan Buharkent'e jeotermal tesis!

Türkiye'nin önemli jeotermal enerji üretim tesislerine sahip Zorlu Grubu, Aydın'ın Buharkent ilçesine yeni jeotermal tesislerinin kurulma aşamasına gelindiğini açıkladı.

Aydın Ticaret Odası yeni binasına kavuşuyor!

Başbakanlık, yeni hizmet binası için arazi arayışlarını sürdüren Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO), Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri A.Ş(AYTER) ile gayrimenkul takası yapmasına onay verdi.

Aydın'a yeni yapılacak jeotermal santrale dava açıldı!

Özel jeotermal firmalarının santral kurmak için Aydın Valiliği’nden aldığı, "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir" kararına, vatandaşların itirazları devam ediyor.

Erzincan jeotermal kaplıca inşaatında son durum!

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 7 gün 24 saat hizmet verecek olan yeni jeotermal kaplıca inşaatında incelemelerde bulundu. Cemalettin Başsoy "Bu bölgede 470 x 380 cm ebatlarında 12 yeni havuz inşa ediyoruz. " dedi.

Erzincan'da yeni jeotermal kaplıca inşaatı devam ediyor!

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 7 gün 24 saat hizmet verecek olan yeni jeotermal kaplıca inşaatında incelemelerde bulundu.

Uşak Kayaağıl Jeotermal Tesisleri'nde sona gelindi!

Uşak Kayaağıl Jeotermal Tesislerinde yapımını sürdürdüğü yeni market, restoran ve yeni apartlarda sona gelindi. Yakın bir zamanda çalışmaları bitecek tesisler ile termalin hedefler doğrultusunda daha iyi bir konuma gelmesi düşünülüyor.

Uşak'ta jeotermal atağı!

Uşak Belediyesi'nin Kayaağıl Jeotermal Tesisleri'nde yapımını sürdürdüğü yeni market, restoran ve apartlarda sona gelindi. Kenti marka şehir yapmak adına çalışmalar yapan Uşak Belediyesi, termalde cazibe merkezi hedefiyle tesisleşme atağına geçti.

Kayaağıl'da yeni binalar artık gün sayıyor!

Uşak Belediyesi'nin Kayaağıl Jeotermal Tesisleri'nde yapımını sürdürdüğü yeni market, restoran ve yeni apartlarda sona gelindi.

Aydın'da jeotermal santral açılış ve temel atma törenleri!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Köşk ilçesinde bulunan jeotermal enerji tesisinde iki yeni santralin açılışını yaptı, bir santralin ise temelini attı.Türkiye'nin 120 milyon ton petrol eşdeğeri enerji ihtiyacının olduğunu,dile getirildi.

Zorlu Enerji yeni jeotermal santraller hayata geçirecek!

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, İsrail'de yüzde 25 paya sahip oldukları 840 MW'lık Dorad doğalgaz santralinde en geç Mart ayında üretime başlayacaklarını ve bunun yanı sıra Türkiye'de bu yıl iki yeni jeotermal tesis yapacaklarını söyledi...

afyonda yeni jeotermal projeler Haberi

afyonda yeni jeotermal projeler

Yenilikçi jeotermal projelerle dikkat çeken Afyon, enerjide kendi kendine yeten ilk kent oldu. Termal zenginliğe sahip şehirde, 15 bin konut, 50 otel ve yüzlerce sera yer altından ısıtılıyor. Doğalgaz ve kömür kullanılmıyor. Yıllık 210 milyon cepte kalıyor


Afyon jeotermal enerji yatırımları ve bu alanda dünyada örnek gösterilen buluşlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle jeotermal ve güneş enerjisi alanında uzmanlaşan Afyon'da inovatif projelerin bütçesi 1 milyar doları buldu. Türkiye'nin en büyük termal ısıtma sistemine sahip olan şehirde 15 bin konut jeotermal enerji kaynaklarıyla yüzde 60'a varan oranda daha ucuza ısınıyor. Bu da yılda 300 bin ton kömüre denk geliyor. İlde bu sayede yıllık 210 milyon dolar cepte kalıyor. Valilik, bu parayı da yeni jeotermal buluşlara kaynak olarak aktarıyor. 


SERALARDA ISINIYOR 

2013'te alternatif ve yenilenebilir projelere...