15 / 05 / 2024

Afyonkarahisarda tarımda kullanılacak atıksu projesi

Afyonkarahisarda tarımda kullanılacak atıksu projesi

DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, Türkiye 'de ilk kez uygulanacak olan "Atık Suların Dezenfekte Edilerek Tarımsal Sulamada Kullanılması Projesi'yle ilgili açıklama yaptı.

Yeşil GYO'dan Innovia 4 açıklaması: Sermaye artışının 285 milyon TL'si proje için kullanılacak!

Yeşil GYO, sermaye artışından elde edilecek fonun kullanım yerlerini tek tek açıkladı. Innovia-4 projesi ile ilgili de açıklama yapıldı. İşte ayrıntılar...

Çiftçinin suyu lüks villalara taşınıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB)'nin vermiş olduğu ruhsatlarla Seferihisar’ın Düzce, Ulamış ve Turgut köyleri üzerine konutlar yapıldı. Ancak bu konutların su ihtiyacını karşılamak yerine tarımda kullanılan suyu buralara içme suyu olarak verdikleri iddia edildi.

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Meyve fiyatları el yakıyor! Tarımda üretici enflasyonu yüzde 71,96 oldu!

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE), eylülde yıllık yüzde 71,96, aylık yüzde 4,47 arttı. Yıllık artışı meyve fiyatları tetiklerken, üzüm yüzde 154,83, çekirdekli meyveler ise yüzde 146,92 oranında artış gösterdi.

Tarımda büyük ses getirecek yeni dönem! Bakan Yumaklı tüm detayları peş peşe açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Bakan Yumaklı, tarımda sözleşmeli üretime yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Öğrencilere güzel haber: 10 GB ücretsiz internet ekimde kullanılacak!

Öğrencileri kapsayan 10 GB internet ekim ayında kullanılmaya başlanacak. Üniversitelilere bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık 10 GB kota tanımlanacak. 

Çiftçilere son dakika şoku! Tarımda sözleşmeli üretim başlıyor: Aman bu detayları gözden kaçırmayın! 

Tarım ve Orman Bakanlığı, sözleşmeli üretimin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kayıt altına alınabilmesi için "sözleşmeli üretim yönetim sistemi" kuracak. Peki sistem nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Son dakika! Tarımda üretici enflasyonu yüzde 75'in üzerine çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 3,83 artış gösterirken, geçen senenin aynı ayına göre ise yüzde 76,35 arttı.

Türkiye'ye 1 milyar dolarlık destek. Para orada kullanılacak

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1 Milyar dolar değerinde destek gerçekleştirilecek. Bu desteğin tamamının deprem bölgesinde kullanılması bekleniyor.

Tarımda arabuluculuk: Sorunlarınızı çözmek için yeni zorunluluk nedir ve nasıl işler?

Tarımsal üretim sözleşmelerinden kaynaklanan anlaşmazlıklar için yeni bir dönem başladı. Artık bugünden itibaren açılacak davalarda arabuluculuk yoluna başvurmak gerekecek. Bu yeni uygulama, tarım sektöründeki kişileri yakından ilgilendiriyor. İşte tarımda arabuluculuk uygulamasının detayları...

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin satış geliri deprem bölgesi için ayrılacak!

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesindeki konutların satışı için e-ihale süreci 1 Eylül günü sona eriyor. Satışlardan elde edilecek gelirler, deprem bölgesindeki inşa ve ihya çalışmaları için kullanılacak.

2028 yılı için rekor hedef! Gıda ve tarımda ihracat 50 milyar dolar olacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, geçen yıl 27 milyar dolarlık gıda ve tarım ürünü ihraç edildiğini belirterek, “2028 için gıda ve tarım ihracatını 50 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Tarımda üretici enflasyonunda sert yükseliş! Gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor?

TÜİK tarımda üretici enflasyonunu yıllık yüzde 62,48, aylık yüzde 8,03 olarak açıkladı. Tarımda üretici enflasyonundaki yükseliş gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor? sorusunu gündeme taşıdı.

Afyonkarahisarda tarımda kullanılacak atıksu projesi Haberi

Afyonkarahisarda tarımda kullanılacak atıksu projesi

Akif Özkaldı, projenin Afyonkarahisar'da hayata geçirileceğini belirterek, "Bir damla suyumuzun bile heba olmasına razı olamayız" dedi ve şu bilgileri verdi: 


'TÜM DÜNYANIN SORUNU'


"SU problemi tüm dünyanın gündeminde üst sıralarda. Ülkemizin kullanılabilir su potansiyeli 112 milyar metreküp ve 32 milyar metreküpü sulamada olmak üzere, 44 milyar metreküpü kullanılıyor. Yüksek tüketime rağmen sulama randımanı düşük. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla sulamada modern sistemleri hayata geçirdik." 


'ARTIK BOŞA AKMAYACAK' 


"BU kapsamda, atık suların değerlendirilmesi için ciddi çalışmalar yaptık. İlk proje Afyonkarahisar'da alınacak. Afyonkarahisar Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nden çıkan ve Akarçay'a bırakılan suları dezenfekte ederek, sulamada kullanacağız. Bu suyun değerlendirilmesiyle ilk etapta 4 bin dekarlık arazi sulanacak. 


Milliyet...