04 / 05 / 2024

ağlama duvarı köprü

ağlama duvarı köprü

İsrail'in Mescid - i Aksa'nın batısındaki Burak Duvarı'nın ( Ağlama Duvar ı) olduğu bölüme köprü inşa etmeye başladığı bildirildi.

Haydarpaşa Geçit Köprüsü 1940'ta 900 bin TL'ye mal olmuş!

1940 yılındaki Haydarpaşa tren yolu üzerindeki geçit köprüsü 900 bin TL'ye mal olmuş. Köprünün üzerinden otomobiller ve tramvay geçidi için çalışmalar yapılmış.

Depremde kıyameti yaşayan o ilçedeki 94 yıllık köprü depreme rağmen dimdik kaldı!

1929 yılında Adıyaman'da inşa edilen Alman Köprüsü, "Asrın felaketi" olarak adlandırılan depremden sağ kurtuldu. 

Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin 590 lirasını geçmeyenler ödüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Osmangazi Köprüsü'nden Kurban Bayramı sürecinde 100 bine yakın aracın geçtiğini açıkladı. Osmangazi Köprüsünden geçen araçlardan 184 lira ücret alınıyorken köprüyü hiç kullanmayanlar 590 lira bedel ödüyor.

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Yap-işlet devret modeliyle yapılarak Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde hizmete açılan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ortaya çıktı. İBB Meclis Üyesi Sarı, feribot işletmecisinin günlük 10 bin kadar araç taşıdığını anımsatarak, köprü için verilen geçiş garantisini çok buldu.

Keşap Deresi'nde inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne yapılan ölçümler mecliste!

Keşap Deresi üzerine inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne ve yapılan ölçümler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

3. köprüdeki Astaldi hisselerine Çinliler talip!

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada 3. köprüdeki Astaldi hisseleri ile IC Holding'e ait yüzde 20 hisseye Çinliler talip olduğunu belirtti...

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Çorum Koyunbaba Köprüsü restore edildi!

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Bayezit tarafından Çorum'un Osmancık ilçesine inşa ettirilen Koyunbaba Köprüsü, 5 yıl süren restorasyon çalışmasından sonra orijinal haline döndürüldü.

Adana’da 3 köprü için şantiye kuruldu!

Adana’da Cevat Yurdagül Bulvarını Yüreğir’e bağlayan köprü, Koza Bulvarını Seyhan’a bağlayan köprü, Misis Köprüsünün aşağısına olmak üzere üç farklı köprünün inşaatı için şantiye kuruldu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün rüzgara dayanıklılığı Çin'de ölçülecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olma özelliğini taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün rüzgar testi 11 Eylül'de Çin'de gerçekleştirilecek." diye açıklama yaptı. 

Çanakkale Köprüsü'yle bölgedeki yatırımlar zirve yapacak!

Çanakkale trafiği çözüm için 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 1922'de açılıyor. Köprünün bölgedeki yatırımları artırması bekleniyor.

ağlama duvarı köprü Haberi

ağlama duvarı köprü

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın batısındaki Burak Duvarı'nın (Ağlama Duvarı) olduğu bölüme köprü inşa etmeye başladığı bildirildi.


Mescid-i Aksa ve Kudüs Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Burak Duvarı'nın bulunduğu Aksa'nın batı duvarının olduğu bölüme tahta köprü inşa etmeye başladığı belirtildi.


Açıklamada, söz konusu köprünün Burak Meydanı'ndan Mağaribe kapısına doğru, 2004'te inşa edilen eski tahta köprüye paralel olarak inşa edildiği kaydedildi.


Yeni köprünün yapılma nedeni hakkında bilgi sahibi olunmadığı vurgulanan açıklamada, "Yeni köprü eskisine alternatif olarak mı yoksa ona ek olarak mı inşa ediliyor henüz bilinmiyor. Ancak her halükarda işgalciler bu köprüyü, Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını arttırmak ve bölgeyi Yahudileştirmeye çalışmak için kullanacaktır" denildi.


Konuyla alakalı İsrail makamlarından henüz resmi açıklama yapılmadı.


 Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile...