30 / 04 / 2024

Ahlatçı Grup avm projeleri

Ahlatçı Grup avm projeleri

Ahlatçı Grup, Multi’ye ait 2 AVM projesini satın aldı. Multi Türkiye’nin 2013’te ABD’li Blackstone tarafından satın alınmasının ardından strateji değiştirdiğini belirten Hulusi Belgü, artık AVM geliştirici olmaktan çıktıklarını açıkladı.

Yusuf Grup Hafriyat Nakliyat İnşaat Avm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yusuf Grup Hafriyat Nakliyat İnşaat Avm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Memet Ağırtaş tarafından kuruldu.

Bob’s Cafe, Meydan İstanbul AVM’de şube açacak!

Happy Moon’s Grup, Happy Moon’s İKON’un ardından şimdi de Bob’s Cafe’yi Meydan İstanbul AVM’de konuklarının beğenisine sunmak için hazırlandı.

Mermerler Grup yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyor!

Yıllık 11 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Carousel AVM için COVID-19 sürecinde 200 bin dolarlık teknoloji yatırımı yapan Mermerler Grup, yeni projesi için çalışmalara başladı. Osmanlı döneminde stratejik roller üstlenen tarihi bir yapının yer aldığı yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekle

TBMM'de 'Ahlat'a Saray' tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edilmesine ilişkin eleştirilere AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yanıt verdi.

Ali Efe Bezci, Beşiktaş Fulya Kompleksi ve Fulya AVM sorumlusu oldu!

Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ali Efe Bezci, Beşiktaş Fulya Kompleksi ve Fulya AVM sorumlusu oldu...

Kira protestosu markalara Bursa Marka AVM'de kepenk indirtti!

Yüksek kirayı protesto eden bir grup marka, Bursa’da bulunan Marka AVM’de kepenk indirme eylemi yaptı.

Besa Grup Avrupa'nın en büyük outletini yapacak!

Ankaralı Besa Grup, gayrimenkul, AVM işletmeciliği, enerji ve GSM operatörlüğü alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirket, Bodrum'da The BO Viera ve Ankara'da Kent İncek projelerini üretiyor. Şimdi de Avrupa'nın en büyük outletini kurmaya hazırlanıyor.

İSTOÇ AVM'nin ortak alan inşaatı ihale ediliyor!

İSTOÇ Yapı Kooperatifine ait olan 2134 ada 1 parsel üzerinde kaba inşaatı ve cephesi tamamlanmış olan İSTOÇ AVM'nin ortak alanları ince inşaatları İSTOÇ Saray 3. grup ince inşaatı için ihale düzenleniyor. 

AVM yatırımları mağazalaşmayı artırıyor!

Vepa Grup Genel Müdürü Murat Usta mağaza sayısındaki artışa AVM yatırımlarının etkisi olduğunu ifade etti. 2004 yılında ilk mağazayı açtıklarını söyleyen Usta 2016 itibariyle Türkiye genelinde 38 mağazaya sahip olduklarını belirtti.

Vadistanbul AVM 13 Eylül'de açılacak!

Artaş Grup ve İnvest Grup yatırımıyla Evyap’ın arazisinde inşa edilen Vadistanbul AVM Kapılarını açacak. Açılış, 13 Eylül Çarşamba günü gerçekleşecek.

Ankara Kartaltepe AVM'nin temeli atıldı!

MSB Grup Yapı tarafından Ankara'nın Polat ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan Kartaltepe AVM'nin temeli atıldı. MSB grup yönetim kurulu başkanı Mehmet BAKŞİ basın mensupları ile bir araya geldi.

Zonguldak Westa Life AVM açıldı!

Kiler ve Canerler Grup tarafından Zonguldak'ta 45 milyon dolara inşa edilen Westa Life AVM açıldı. AVM'nin 18 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunuyor.

Gürsoy Grup 3. Havalimanı'nın AVM'sine talip!

Gürsoy Grup yeni oulet AVM projesinden bahsetti. Proje, İstanbul Yeni Havalimanı'nda inşa edilecek.

Ahlatçı Grup avm projeleri Haberi

Ahlatçı Grup avm projeleri

Dolar 3 TL’ye merpen dayayınca kira maliyeti katlanan markalar gözünü AVM’lere çevirdi.


Dolarda ibre 3 TL'yi zorlarken perakende sektöründe gözler yine alışveriş merkezlerine (AVM) çevrildi. Kiralamaları dolar üzerinden yapan bazı AVM'ler kuru 2.50 TL'ye kadar düşürürken önemli kısmı değişikliğe gitmedi. Markalar özellikle yabancı yatırımcının kur sabitlemeye yanaşmadığını öne sürerken, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı, aynı zamanda Multi Türkiye CEO'su olan Hulusi Belgü'ye göre bu yöntem geçmişte kaldı.


‘ZORLANANLARA KİRA İNDİRİMİ YAPILIYOR’

AVM cirolarında artışın sürdüğüne dikkat çeken Belgü, “Önemli olan kira-ciro endeksi. Kur artıyor fakat ciro da artıyor. Genele baktığımızda sorun yok. Hâlâ bu uygulamayı tercih edenler olsa da tüm AVM'lerin kuru sabitlemesi beklenmesin. Onlar eskiden yapılmış hatalar” dedi.


Dolardaki son artışla bazı AVM ve markalar için endeksin bozulabileceğini de kaydeden...