02 / 10 / 2024

ahmet ercan marmara depremi

ahmet ercan marmara depremi

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün merkez üssü Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıkları olan 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili konuştu. Ercan, depremler 'Yapılarınızı bir an önce kentsel yapı haline getirin' diyor dedi.

Marmara Depremi nelerin habercisi?

Bu sabah merkez üssü Marmara Ereğlisi açıkları olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu deprem neyin habercisi? Bu depremden sonra neler yaşanacak? Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan hurriyet.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ercan: Kentsel dönüşüm Türkiye'nin en büyük tasarısıdır!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, beklenen Marmara Depremi’nin 2029 ile 2045 tarihleri arasında olabileceğini, büyüklüğünün ise 6,4- 6,7 arasında beklendiğini ifade etti...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul ve İzmir'deki gökdelenleri tek tek saydı: Depremle yıkılabilir! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul ve İzmir'deki gökdelenlere dikkat çekti ve 'Depremle yıkılabilir' dedi. İşte o paylaşım...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan 6 Şubat'ı hatırlattı: 'Bu kentteki tüm yapılar da yoruldu' dedi! Son dakika deprem uyarısı! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersin'de önemli açıklamalarda bulundu ve uyarılarını dile getirdi. İşte o açıklama...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan iki şehir için uyarı: Bu bir intihar! 

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Akdeniz bölgesindeki iki şehir ile ilgili konuştu ve uyarılarda bulundu. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o şehir için yeni deprem uyarısı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Mersin için uyarılarda bulundu. İşte Övgün Ahmet Ercan’ın o paylaşımı…

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Hatay uyarısı: Çok yıkıcı depremler oluyor, yeni kent buraya kurulmalı!

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay'da 250 yılda bir, çok yıkıcı depremlerin olduğuna dikkat çekerek, "Yeni kurulcak kent Amanos Dağı bağrına kaydırılmalıdır" dedi. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'un en riskli ilçelerini açıkladı! 2 büyük deprem boydan boya kıracak...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Öğretim Üyesi ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan beklenen Marmara Depremi ile ilgili açıklama yaptı.

'Deprem bile değil depremcik' diyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Manisa depremi açıklaması: Sıkıntı yok!

AFAD Manisa'nın Akhisar ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama geldi. Ercan 'sıkıntı yok' diyerek vatandaşları uyardı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Kahramanmaraş depremi için uyarıyor! Bu tarihe kadar 6.2 şiddetinde deprem olacak! 

Kahramanmaraş Pazarcık'ta bugün saat 09:32'de 5 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama geldi. Ercan, Kahramanmaraş depremiyle ilgili tarih vererek vatandaşları uyardı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan çarpıcı açıklama! Marmara'da iki yerde 99'dan büyük deprem bekliyorum...

Marmara'da iki bölgede deprem beklediğini belirten Prof. Dr. Ahmet Ercan, 1999 yılında 30 bin insanın öldüğü Gölcük depreminden daha büyük etkiye neden olacağını kaydetti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Marmara depremi uyarısı! En riskli ve en güvenli ilçeler hangileri?

17 Ağustos depremi 16 milyon insanı etkiledi, 17 binden fazla can kaybı yaşandı. Bu acı günün yıl dönümünde gündemden düşmeyen ve beklenen Marmara depremi ile ilgili Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni uyarılar.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan deprem uyarısı: San Francisco, Tokyo, İstanbul...

Türkiye'de peş peşe meydana gelen depremler vatandaşları tedirgin ederken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, resmi X sosyal medya hesabından deprem beklenen yerleri sıraladı. İşte o açıklama... 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan son dakika Çanakkale uyarısı! Deprem olacak! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Çanakkale depremiyle ilgili son dakika uyarısı geldi. Ercan ''depremler olacaktır'' diyerek sağlam yapılaşmanın önemini vurguladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Adana deprem yorumu! Adana'daki depremler büyük depremi tetikler mi?

Türkiye'nin birçok yerinden bugün art arda deprem haberleri geldi. Türkiye'nin deprem risk haritasıyla ilgili uyarılarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Adana'daki peş peşe meydana gelen depremleri yorumladı. 

ahmet ercan marmara depremi Haberi

ahmet ercan marmara depremi

Marmara Denizi'nde dün gece yaşanan ve merkez üssü Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıkları olan 4.1 büyüklüğündeki deprem endişelere sebep oldu. İstanbul'da da hissedilen sarsıntıyı, merkez üssünde yaşayan Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depreme ilişkin açıklamalar yaptı.

Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; Ercan, "Yerden bir kasırga çıkmış, yeri çatırdatarak geliyor gibiydi. Önce aşağıdan güm diye vurdu. Peşinden 3 katlı binayı sarsmaya başladı" dedi.

DEPREMİ ODAĞINDA YAŞADIM

Bir deprem bilimci olarak ilk kez bir depremi odağında olmanın bütün deneyimini yaşadığını dile getiren Ercan, şöyle konuştu:

- Tatillerimizi Mürefte'de geçirmeyi çok seviyoruz. Deprem anında yatış durumundaydım. Sahilde 3 katlı bir binanın çatı katında kalıyoruz.

- Sanki o büyük depremler gelir gibi, yerden bir kasırga çıkmış, yeri çatırdatarak geliyor gibiydi. Aşağıdan güm diye vurdu. Sonra binayı...