19 / 05 / 2024

Ahmet Göncü Fed faiz artırımı

Ahmet Göncü Fed faiz artırımı

Doç. Dr. Ahmet Göncü, Fed'in global ekonomideki durgunluk tehlikesinin yakın olduğu ve bunun ABD'ye etkisinin ciddi olacağı yönünde ikna olması durumunda, faizlerin uzun süre daha bu seviyede kalabileceğini ifade etti.

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

Küresel piyasalar FED’in faiz kararına kilitlendi!

Küresel piyasalarda, gözler Fed başta olmak üzere önemli merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi. Piyasalarda bankanın politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına yönelik endişeler arttı.

Ekonomistlere göre Fed'in faiz artışları sona erdi!

Amerikan bankalarının başekonomistlerine göre Fed faiz artışında artık sona geldi ve gelecek sene faiz düşürmeye başlayacak. Ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

Piyasaların gözü FED faiz kararında! Dolarda yükseliş devam ediyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının hemen ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti. Piyasaların gözü Amerika Merkez Bankası'na (FED) çevrildi. İşte detaylar...

FED faiz kararı öncesinde dolar ve euro ne kadar? İşte 26 Temmuz 2023 kurda son dakika gelişmeleri

Geçtiğimiz hafta peş peşe rekor kıran dolar ve euro Merkez Bankası faiz kararından sonra yatay seyirde devam ediyor. Ancak yatırımcıların gözü FED kararında...

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Altında milim milim sessiz yükseliş! Gözler FED kararında!

Geçen hafta peş peşe rekor kıran gram altın bu haftaya yatay seyirle başladı. Gözler ise ABD Merkez Bankası’nın (Fed) çarşamba günü açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı. FED geçen ay faiz oranını sabit tutma kararı almıştı.

TMO’nun günlük hububat alımı 220 bin tonu gördü! Buğday fiyatları yükseliyor! Çiftçiler dikkat! 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, hububat alımlarına ve buğday fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte o açıklamalar...

TMO günlük hububat alım kapasitesini yükseltiyor! Çiftçiler hemen bakın! 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, son dakika açıklamasında "Mardin'de alım yerlerimizin ve depolarımızın kapasitesini birkaç kat artırıyoruz" bilgilerini paylaştı. 

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi!

Küresel piyasalar, ABD'de enflasyonun Mayıs ayında yavaşlamasından sonra pozitif bir seyir izlerken, Fed'in açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar da yatırımcıların odağına yerleşti.

Gram altında beklenen seviye sonunda göründü! Bu rakamı gören yatırımcılar bayram edecek! 

Altın fiyatlarında gözler Fed faiz  kararına çevrildi. Piyasaların beklentisi Fed'in faizleri düşürebileceği yönünde. Gram altın tarafında ise beklenen o seviye bugün göründü.  Bu rakamı gören yatırımcılar bayram edecek! 

Göksoy Hafriyat İnşaat Otomotiv Akaryakıt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Göksoy Hafriyat İnşaat Otomotiv Akaryakıt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nihat Göksoy ve Ahmet Göksoy ortaklığında kuruldu.

Ahmet Göncü Fed faiz artırımı Haberi

Ahmet Göncü Fed faiz artırımı

Çin Xi'an Jiaotong Liverpool Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Göncü, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımında ciddi bir etkisi bulunmaması nedeniyle gelişen ülkelere göre karar vermesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Ancak Fed zaten hiç rahat hareket edememekte ve Çin ekonomisindeki gelişmeleri dikkate almak zorunda" dedi.


AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Göncü, Fed'in global ekonomideki durgunluk tehlikesinin yakın olduğu ve bunun ABD'ye etkisinin ciddi olacağı yönünde ikna olması durumunda, faizlerin uzun süre daha bu seviyede kalabileceğini ifade etti.


Gelişmekte olan ülkelerin Fed'in yarattığı belirsizlikten rahatsız olduğunu anımsatan Göncü, belirsizliğin devamının da bir bakıma yatırım kararlarının ertelenmesine neden olduğunu dile getirdi. Göncü, özellikle Türkiye gibi sıcak paraya dayalı büyüyen ekonomilerin faizlerin artırılmasından zarar görecek olsa dahi belirsizliğin sona erdirilmesinden yana olduğunu söyledi.


Çin Finans...