28 / 05 / 2024

AİHM Yunan mahkemesi tazminat

AİHM Yunan mahkemesi tazminat

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) temyiz organı olan Büyük Daire, Batı Trakya’da bulunan Türk azınlığı yakından ilgilendiren ve ‘şeriat davası’ olarak bilinen Hatice Molla Salih davasında tazminat kararını açıkladı.

Yunan deprem uzmanından İstanbul açıklaması: İstanbul'da büyük bir deprem beklediğimiz kesin!

6 Şubat depremlerinin yaraları sarılırken, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündeme geliyor. Yunan deprem uzmanı, İstanbul'da büyük bir deprem beklendiğinin kesin olduğunu söyledi. İşte o açıklama...

Depremde 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli davası 3 Ocak'ta başlayacak!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde yerle bir olan ve 72 kişinin yaşamını yitirdiği Adıyaman'da yer alan İsias Oteli'ne ilişkin 11 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen iddianame, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İşte detaylar...

AİHM'den depremde yıkılan Bayram Otel davası kararında şok detay!

9 Kasım 2011'de Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de hayatını kaybeden 24 kişinin ailesinin AİHM'ye başvurusu sonucu açıklandı. 

Resmi Gazete'de uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili yeni düzenlemeler yayımlandı

Anayasa Mahkemesi'nin uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik hükümlerine dair kararı açıklandı. Anayasa Mahkemesi, 13/7/2023 tarihinde alınan E: 2022/47, K: 2023/124 numaralı kararıyla, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndan bazı maddeleri iptal etti. Bu karar 27 Eylül 2023'te Resmi Gazete'de duyur

Yalova Belediyesi davasında başkan yardımcısı ve müteahhit tahliye edildi!

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan Reşat E.'nin zimmetine para geçirdiği iddiasına ilişkin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5. duruşmada tutuklu yargılanan belediye başkan yardımcısı Halit Güleç ve müteahhit Bekir Bilgi'nin tahliyesine karar verildi.

AİHM'den, miras anlaşmazlığını 'şeriat kanunlarına göre' çözen mahkeme için tazminat kararı!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) temyiz organı olan Büyük Daire, Batı Trakya’da bulunan Türk azınlığı yakından ilgilendiren ve ‘şeriat davası’ olarak bilinen Hatice Molla Salih davasında tazminat kararını açıkladı.

Van Bayram Otel davası AİHM'ye taşındı!

Van'da 2011 yılında meydana gelen artçı depremde yıkılarak 24 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Bayram Otel ile ilgili dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşındı.

Anayasa Mahkemesi, AOÇ'nin yapılaşmaya açılmasının iptali talebini reddetti!

Anayasa Mahkemesi (AYM), Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ), Atatürk’ün şartlı bağış kaydına rastlanmadığını açıkladı.

AİHM'den İmar Bankası kararı!

AİHM, TMSF'ye devredildikten sonra İmar Bankası'nda "off-shore" hesabı olanlara banka tarafından vadedilenden daha düşük faizle geri ödeme yapılmasında hak ihlali olduğuyla ilgili başvurunun iptalini istedi.

Kıbrıslı Rumlar taşınmazlarını almak için AİHM'ye başvurdu!

Kıbrıslı Rumlar, 1974 sonrası Kuzey Kıbrıs'ta kalan malları için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitti. Strasbourg Mahkemesi başvuru sonucu Ankara'dan savunma istedi.

Yunanistan Faik Paşa Camisi'ni restore edecek!

Balkan Savaşı’ndan önce Yunanistan’ın Yanya kentine bağlı bir kasaba olan Arta’daki Faik Paşa Camisi Yunan hükümeti tarafından restore edilecek.

Girne'de sahte evrakla arazi satan dolandırıcıya 7 yıl hapis!

Bir şahsa ait araziyi sahte vekâletnameyle satan dolandırıcı yakalandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan dolandırıcı 7 yıl hapse mahkum edildi.

AİHM, Hasankeyf başvurusunu reddetti!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarihsel ve bilimsel önemi bakımından, Hasankeyf sit alanının Ilısu Barajı ve HES Projesi sonucunda zarar görmesi/görecek olması iddiasıyla yapılan başvuruyu reddetti.

AİHM Yunan mahkemesi tazminat Haberi

AİHM Yunan mahkemesi tazminat

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin temyiz organı olan Büyük Daire, Batı Trakya’daki Türk azınlığı yakından ilgilendiren ve ‘şeriat davası’ olarak bilinen Hatice Molla Salih davasında tazminat kararını açıkladı.

Molla Salih tarafından 2014 yışında yapılan başvuruda, Yunan mahkemelerinin davacının Müslüman olmasından hareketle Yunan yasaları yerine şeriat yasalarını temel alarak hak ihlalinde bulunduğu iddia edilmişti.

Hürriyet'ten Güven Özalp'in haberine göre, mahkeme 2018 yılında Molla Salih’i haklı bulmuş, tazminat kararını da ileri bir tarihe bırakmıştı. AİHM, dün açıkladığı kararla Yunanistan’ın mahkeme masrafları dahil olmak üzere 56 bin 900 Euro (438 bin TL) tazminat ödemesine hükmetti. Davanın temelinde ise bir miras anlaşmazlığı yatıyor. Yunan Yargıtayı anlaşmazlığın şeriata göre çözülmesine karar verince Molla Salih, sahip olacağı mirasın dörtte üçlük bölümünü...