06 / 05 / 2024

aile içi gayrimenkul satışı

aile içi gayrimenkul satışı

Aile içi ev satışı, bir bedel karşılığında yapılıyorsa bu işlemin "satış" olarak; bedel karşılığı olmadan yapılıyorsa bu işlemin ise "hibe" olarak değerlendirilmesi gerekiyor. İşte aile içi ev satış işlemleri...

Aile içi tapu devir nasıl yapılır ve ücreti nedir?

Tapu devri yapılırken işlemler için gerçekleştirilen ödemeler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Buna göre, aile içi tapu devir ücreti için ne kadar ödeme yapılması gerekmektedir? İşte merak edilen detaylar...

Kiracılar dikkat! 4 milyon haneye elektrik desteği verilecek peki kimler yararlanabilir? 

İhtiyaç sahibi olan 4 milyon 53 bin hanenin elektrik faturası devlet tarafından ödeneceği kaydedildi. Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 4 kişilik bir aile için aylık 216.82 Türk Lirası, 5 kişilik ve üzeri haneler için ise 260.19 Türk Lirası destek.

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Kin evleri, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve haksızlıklar sonucu kin ve ve öfkesini hedef aldıkları kişiye göstermek için bilinçli şekilde yapılan evlere deniliyor. 

Aile içi miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! 

Miras paylaşımları son zamanlarda aile içinde çeşitli sorunlara neden olurken yasal haklarını bilmeyen vatandaşların  maalesef miras hakları ellerinden alınabilmektedir. Buna göre, aile içi miras paylaşımının esasları nelerdir? İşte haberin tüm detayları...

Her 100 kişiden 15’i, yatırım amaçlı yazlık almak istiyor!

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in yazlık ev sahipliği ve kullanım tercihlerini masaya yatırdığı özel araştırma dosyasına göre, kullanıcıların yüzde 70’i yazlık kiralamak yerine satın almayı tercih ettiğini, yüzde 15’i ise yatırım amaçlı düşündüğünü belirtiyor.

Yunanistan'da 3 ve 4 yıldızlı 204 adet aile oteli satılıyor: En ucuzu 500 bin Euro! 

Enflasyon, tedarik zincirindeki yükselen mal maliyetleri ve yüksek enerji giderleri sebebiyle Yunanistan’ın dört bir yanındaki 204 aile işletmesi 3 ve 4 yıldızlı oteller satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...

Anne ve babalar bu habere mutlaka bakın! 1300 TL'nizi almak için acele edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile oluşturulan sosyal destek ödemeleri bağlamında anne ve babalara müjdeli haber verildi. Her aile için toplam 1300 TL ödeme olacak. İşte ödeme ayrıntıları.

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Tapu devri pek çok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Özellikle aile içi tapu devrine dair detaylar araştırılmaktadır. İşte bu konuda merak edilen hususlar!

Tatil yolları gözleyenlere indirim Türk Hava Yolları'ndan indirim! Aile için yüzde 20 indirim yapıyor!

Türk Hava Yolları, tatil masraflarını bütçesine uygun hale getirmek isteyenlere harika bir fırsat sunuyor. Aile üyeleriyle yapılacak yurt içi uçuşlarda geçerli yüzde 20 indirim kampanyası başladı.

Tarım Bakanlığı açıkladı! Hayvansal üretim yapan aile işletmelerine hibe desteği!

Tarım ve Orman Bakanlığı hayvansal üretim yapan küçük aile işletmelerini Kırsal Kalkınma Desteklenmesi Programına dahil ettiğini açıkladı. İşte detaylar...

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022?

Tapu devri, belli kurallar kapsamında yapılmaktadır. Peki bu bağlamda Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? İşte detaylar!

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri, bir tapunun yasal haklarının tapu sahibinden alınarak başka birinden ister aile içi ister aile dışından herhangi birine devredilme işlemine denir. Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? Aile içi tapu devir masrafları ne kadar? 2022

Aile içi tapu devri yapmak isteyen vatandaşlar, aile içi tapu devri nasıl yapılır? 2022, aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar? sorularını araştırıyor. İşte detaylar…

aile içi gayrimenkul satışı Haberi

aile içi gayrimenkul satışı

Aile içi ev satışı!

Gayrimenkul satışı aile içindeki fertler arasında da yapılabiliyor. Yapılacak aile içi ev satış işlemi bir bedel karşılığında yapılıyorsa bu işlemin "satış" olarak; bedel karşılığı olmadan yapılıyorsa bu işlemin ise "hibe" olarak değerlendirilmesi gerekiyor.


Aile içinde mal satışı genellikle bedelsiz olarak gerçekleşiyor. Ancak, hibe işlemin harç bedeli yüksek olması nedeni ile yapılan devir "satış" olarak gösterilerek hibe harcından daha az oranda harç ödenebiliyor.


Ancak bu noktada devir işlemine konu olan taşınmaz malın belediyece bildirilen Emlak beyan değerinden az olmamasına dikkat edilmesi gerekiyor.


Aile içinde hibe işlemleri..

- Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

- Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

- Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi,...