01 / 08 / 2024

aile içinde konut kredisi

aile içinde konut kredisi

Mesken satın almak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların sunduğu uzun vadeli ve düşük faizli konut kredisini kullanabiliyor. Peki, "Kardeşimin evine kredi çekebilir miyim?" diyorsanız, işte yanıtı..

Konut sorunu çözülmezse, şehrin içinde çadır kentler kurulmaya başlar!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan son zamanların en çok konuşulan konuları arasında yer alan barınma sorununa değinerek, konut sorunu çözülmezse, şehrin içinde çadır kentler kurulmaya başlayacağını söyledi.

Ünlü kripto fenomeni: İçinde kiracı olan ne kadar konut ilanı varsa yüzde 50'sini teklif edin!

Konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Sarı sitede ne kadar içinde kiracı olan konut ilanı varsa yüzde 50'sini teklif edin. Kabul etmezse dönün gidin" dedi

İzmir'e 1.400 yeni konut geliyor! Forum Göztepe projesinin temelleri 2 ay içinde atılıyor! Yeni proje! 

Türkiye ve dünyada 32 yıldır konut projeleri, rezidans ve alışveriş merkezlerini yaşama geçiren Turkmall'un 80 blok ve bin 400 konuttan oluşacak Forum Göztepe projesinin temelleri iki ay içinde atılıyor.

Sur Yapı 3 ay içinde 2 bin 500 konutu teslim edecek!

4 yılda 7 bin 500 konutu sahipleriyle buluşturan Sur Yapı, konut teslimlerine hız kesmeden devam ediyor. Sur Yapı üç ay içinde 2 bin 500 konutu teslim etmeye hazırlanıyor. 

Yüzde 25 sınırlaması konut piyasasını kilitledi! 3 yıl içinde kiralık ev kalmayacak!

Türkiye'de konut krizi giderek derinleşirken Avukat Belçin Acka Niran resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda en fazla 3 yıl içinde kiralayacak ev bulunamayacağını ya da ulaşılamayacak kadar pahalı olacağını ya da hiç olmayacağını söyledi.

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Kin evleri, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve haksızlıklar sonucu kin ve ve öfkesini hedef aldıkları kişiye göstermek için bilinçli şekilde yapılan evlere deniliyor. 

Aile içi miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! 

Miras paylaşımları son zamanlarda aile içinde çeşitli sorunlara neden olurken yasal haklarını bilmeyen vatandaşların  maalesef miras hakları ellerinden alınabilmektedir. Buna göre, aile içi miras paylaşımının esasları nelerdir? İşte haberin tüm detayları...

Deprem bölgesindeki 300 bin konut 1 sene içinde tamamlanacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilen konutların teslimlerine ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki 300 bin konutun 1 sene içinde tamamlanacağına vurgu yaptı.

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Tapu devri pek çok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Özellikle aile içi tapu devrine dair detaylar araştırılmaktadır. İşte bu konuda merak edilen hususlar!

Depremin etkilediği 11 şehirde telaşla konut yapımına başlanması yeni felaketler getirebilir!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hasan Aksungur, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşandığı 11 şehirde, telaşlı davranarak bir ay içinde konut yapımına başlanmasının, ileride doğabilecek yeni felaketlere zemin hazırlayabileceği uyarısını yaptı.

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri aile içinde olduğu gibi aile dışından kişilerle de yapılabilir. Bu durumda Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte detaylar!

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır?

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır?

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından aranıyor. İşte detaylar!

aile içinde konut kredisi Haberi

aile içinde konut kredisi

Kardeşimin evine kredi çekebilir miyim?

Mesken satın almak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların sunduğu uzun vadeli ve düşük faizli konut kredisini kullanabiliyor.


Konut kredisi verilecek kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişmek ile birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor. Ancak, akraba arasında yapılan konut satışlarında bankalar tarafından kredi kullanırılmıyor.


Peki, siz de "Kardeşimin evine kredi çekebilir miyim?" diyorsanız, hemen yanıtlayalım.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, akrabalar arasında yapılan konut satışları için bankalar kredi vermiyor.


Bunun nedeni ise aslında nakit paraya ihtiyacı olan kimsenin ihtiyaç kredisini değil de; bu krediye nazaran daha yüksek meblağ içeren ve ödemelerinin ise uzun vadede yapıldığu konut kredisinin tercih edilmesi.


Bu nedenle, bu şekilde yapılan akrabalar arası hileli satışlar da akraba arası konut satışlarında konut kredisi kullanımına engel...