02 / 05 / 2024

Aile konutu süresi

Aile konutu süresi

Aile konutu hukukta ne kadar korunur? Aile konutunun söz konusu davalarda koruma süresi nedir? Hukuk, aile konutu koruma süresini nasıl hesaplar? Aile konutu korumasının süresi nedir? İşte tüm bu soruların cevapları...

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor. Türkiye sınırları içerisinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı geçenlerin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.

Bakanlık açıkladı! Okul kantinlerinde kira sözleşmelerinin süresi 5 yıl olacak...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında, okul kantinlerinde kiralama işleminde sözleşme süresi en fazla 5 yıl olacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır? Aile konutu şerhi dilekçesi örneği 2022!

Aile konutu, bir ailenin evlilik birliği devam ettiği sürece beraber yaşadıkları konuttur. Aile konutu şerhi ise aile yaşamının devam ettirildiği konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir haktır. Peki, aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır?

Aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir?

Aile konutu şerhi aile yaşamının sürdürüldüğü konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Aile konutu şerhini kimler koydurabilir? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler 2022!

Aile konutu şerhi 4721 sayılı Türk Medeni Kanun’unun 194.maddesinde düzenlenmiştir. Kanuna göre; aile konutu şerhi, malik olmayan eşleri aile konutu üzerinde söz sahibi yapıyor. Peki, Aile konutu şerhini kimler koydurabilir? İşte tüm merak edilenler...

Aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi olan bir evin satılması halinde sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. Peki, aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aile konutu şerhini kaleme aldı. Aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır? Nasıl konulur?

Aile konutu satışında 'eş' ayrıntısı!

Eşlerin sürekli olarak beraber yaşadığı konut yasalar tarafından koruma altında. Peki aile konutunda kiracı, ev sahibi olunması durumunda hangi haklar bulunuyor, aile konutu şerhi nasıl konuluyor? Avukat Hanife Emine Kara, aile konutuna ilişkin merak edilenleri açıkladı. 

Aile konutu şerhi kaldırılması dava dilekçesi!

Türk Medeni Kanunu'nun 194. maddesi ile ailenin oturduğu konut için özel düzenlemeler ve sınırlamalar yapılıyor. Peki aile konutu şerhi nasıl kaldırılıyor? İşte aile konutu şerhi kaldırılması dava dilekçesi...

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2021!

Türk Medeni Kanunu'nun 194. maddesi ile ailenin oturduğu konuta özel düzenlemeler ve sınırlamalar yapılıyor. Peki aile konutu şerhi nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2021...

Aile konutu şerhi nedir? Nasıl konulur?

Aile konutu şerhi ile, aile konutu olarak kullanılan gayrimenkulle ilgili kira sözleşmesi veya mülkiyet hakkı malik veya taraf olmayan eşin rızası olmadıkça devredilemez ve konut üzerindeki haklar sınırlanır.

Aile konutu şerhi nedir? Nasıl konulur?

Aile konutu şerhi ile, aile konutu olarak kullanılan gayrimenkulle ilgili kira sözleşmesi veya mülkiyet hakkı malik veya taraf olmayan eşin rızası olmadıkça devredilemiyor ve konut üzerindeki haklar sınırlandırılıyor.

Aile konutu süresi Haberi

Aile konutu süresi

Aile konutu korumasının süresi nedir?


Resmi evlilik birliği içerisinde, eşlerce konutun aileye özgülenmesiyle, eşler arasındaki mal rejiminin türünden bağımsız olarak başlayan koruma, konutun aile konutu olma niteliği ortadan kalkana kadar devam edecektir. Aile konutunun TMK 194. madde kapsamında korunması, kural olarak evlilik birliğinin sona ermesine kadar devam edecek, eşlerin bu konuttan kesin olarak taşınmaları, anlaşarak konutun aile konutu olma niteliğine son vermeleri, evliliğin boşanma, iptal veya ölümle son bulması veya konutun yok olması hallerinde, bu madde kapsamında yer alan koruma imkânları da son bulacaktır. Aile konutu niteliğinin sürmesi koşuluyla evliliğin devamı süresince söz konusu olan TMK 194. madde koruması, eşlerden birinin ölümü halinde, evlilik birliği ortadan kalkacağından sona erecek, ancak sağ kalan eşin aile konutu üzerindeki hak sahipliği, TMK’nın mal...