26 / 07 / 2024

Aile Varlıkları Yönetimi Konferansı

Aile Varlıkları Yönetimi Konferansı

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin ( GYİAD ), EY Türkiye işbirliği ile düzenlediği Aile Varlıkları Yönetimi Konferansı 17 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek.

Yüksek servet sahiplerinin varlıklarının büyük kısmı gayrimenkulde! 

Satılık ve kiralık konutlarda fiyat yükselişleri henüz devam ederken, konut ve gayrimenkul yatırımının şimdi mantıklı olup olmadığı araştırılıyor. Peki yüksek servet sahibi kişilerin varlıkları hangi yatırım araçlarında? İşte detaylar...

TCMB’nin rezerv varlıklarında artış! Toplam 116,6 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, ağustosta temmuz ayına kıyasla yüzde 4,5 oranında artarak 116,6 milyar dolara çıktı.

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları mayıs ayında yüzde 7,5 azaldı!

Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları Mayıs sonunda 2022 yıl sonuna göre % 7,5 oranında azalışla 285,1 milyar dolar, yükümlülükleri ise % 5,0 oranında azalışla 579,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları yüzde 156 artarak 2 trilyon TL'ye ulaştı!

Geçen senenin haziran ayı sonunda 756,5 milyar Türk Lirası olan yurt içi yerleşiklerin pay senedi varlıkları, bir senede yüzde 156 artış göstererek, 1 trilyon 936 milyar TL'ye yükseldi.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları 122,4 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 7,8 artarak 122,4 milyar dolara çıktı.

Kripto devine şok! Varlıkları donduruldu, kullanıcılara uyarı mesajı gönderildi

Likidite sorunu yaşadığı için dünyanın en büyük kripto borsası Binance tarafından satın alınması gündeme gelen FTX ile ilgili son dakika haberi geldi. Şirketin varlıkları donduruldu.

Mercedes mal varlıklarını devretti! Tamamen piyasadan çekiliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Avrupalı devler bir bir Rusya’dan çekilme kararı alırken son olarak Mercedes de ülkeden tamamen çekildi. Mercedes ülkedeki tüm varlıklarını Rus Avtodom şirketine devretti.

Yerli yatırımcı pay senedi varlıklarında yükseliş! 1 trilyon TL’yi aştı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, yerli yatırımcıların pay senedi varlıklarının eylül ayı sonu itibarı ile 1 trilyon 36 milyar Türk Lirası’na ulaştığını duyurdu. İşte detaylar…

Kripto varlıklar neden değer kaybediyor? Bitcoin ve Ethereum kaç dolar oldu? İşte 31 Ağustos 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, ABD Merkez Bankası’ndan gelen mesaj sonrasında 20 bin doların altına gerilemişti. Haftaya da düşüşle başlayan Bitcoin, Ethereum gibi kripto varlıklar küçük bir yükselişle kritik eşiğin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları ağustosta yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) resmi rezerv varlıkları Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 11,3 artarak 117,8 milyar dolar oldu.

Gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Gurbetçilerin bilgilerinin taraf ülkelerle paylaşılmasına ilişkin anlaşma yürürlüğe alındı. Peki gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Milyarderlerin varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altına alındı!

Toplam 6 trilyon dolar değerinde servet yöneten “aile ofisleri”, ABD’li Archegos’un iflasının ardından otoritelerin radarına girdi. Aralarında SEC ve ABD Vadeli İşlemler Komisyonu gibi otoriteler ABD’de varlıklı birey ve ailelerin kişisel varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altında...

Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları 95,3 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,4 azalarak 95,3 milyar dolar oldu.

Aile Varlıkları Yönetimi Konferansı Haberi

Aile Varlıkları Yönetimi Konferansı

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin (GYİAD), EY Türkiye işbirliği ile düzenlediği Aile Varlıkları Yönetimi Konferansı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da dünyadan ve Türkiye’den önemli konuşmacıları ağırlamaya hazırlanıyor.


Toplam 20 konuşmacı ile aile varlıklarının ekonomiye kazandırılmasına farklı bakış açıları getirecek etkinliğin ana konuşmacıları, Suudi Arabistan merkezli Al-Kifah Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Waleed Al Afaleq, EY Global Aile Şirketleri Uzmanlık Merkezi Global Başkanı Peter Englisch, Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ile Borusan Holding CEO Agah Uğur olacak.


Etkinlikte, Türkiye’deki işletmelerin yüzde 95’ini oluşturan aile şirketlerinin nesiller boyunca sürdürülebilmesinde kilit faktörler olan aile varlık ve mülklerine ilişkin tüm ayrıntılar farklı başlıklar altında değerlendirilecek. Gün boyunca devam edecek konferansta, aile mülklerindeki riskler ve fırsatlar, gayrimenkul yatırım pazarı,...