10 / 05 / 2024

Airbnb ukrayna krialık ev

Airbnb ukrayna krialık ev

Dünya çapında birçok ünlü Ukrayna'ya yardımda bulunan fonlara bağış yaparken, günlük, haftalık veya aylık konut kiralama sitesi airbnb de bir kampanyaya imza attı.

Yukarı Bak filmindeki ev Airbnb'den kiralanabilecek!

2010 yılında 82. Oscar töreninde En İyi Animasyon ve En İyi Müzik dallarında Oscar kazanan Pixar'ın 'Up' (Yukarı Bak) filmindeki ev artık  Airbnb'den kiralanabilecek. 

Kiraladığı evi günlük 2 bin 500 TL'ye kiraya verdi! Ev sahibi köşeye sıkıştı!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlara şimdi de '' Airbnb'' eklendi. Kiracı, kiraladığı evi günlük 2 bin 500 liraya kiraya verdi, ev sahibi köşeye sıkıştı. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'ta yabancıya gayrimenkul satışlarında  kurallar sil baştan değişiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İsrail, Rusya, Ukrayna ve İran gibi ülkelere binlerce konut ve arsanın satıldığı konusundaki tartışmalardan sonra yabancılara mülk satışında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

İstanbul’da eşyalı ev dönemi artık bitiyor!

Büyükşehirlerde özellikle Airbnb sistemi ile kısa süreli ya da turizm amacı ile kiralanan eşyalı ev dönemi artık sona eriyor. Buna göre, yeni sistem ile ne gibi değişiklikler olacak işte ayrıntılar...

Avrupa Parlamentosu’ndan Airbnb yasası: Sınırlama geliyor!

Kısa zamanlı konut kiralamak için kullanılan uygulamalarla ilgili çok konuşulacak bir karar alındı. Paylaşılan detaylara göre Avrupa Parlamentosu, Airbnb gibi internet üzerinden kısa süreli konut kiralayan uygulamalara sınırlama getiren bir yasal düzenlemeyi kabul etti

Airbnb yasası mağdurlarından yeni düzenleme talebi!

Airbnb ve benzeri günlük konut kiralamalara dair yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024 tarihinde resmen yürürlüğe girmişti. Geçtiğimiz akşam bu yasa kapsamına girmiş olan işletme sahipleri ve yöneticileri mega kent İstanbul’da bir araya gelerek Meclis’e gideceklerini söyledi.

Kısa süreli konut kiralama gayrimenkul krizini tetikledi!

İstanbul Planlama Ajansı’nın “Airbnb Yasası: Kısa süreli kiralamaların konut kriziyle ilişkisi” raporu dün yayımladı. Söz konusu rapora göre, son 2 senede İstanbul’da kayıtlı Airbnb sayısı 38 bine yükseldi.

Günlük kiralık evlerde ilan oyunu! İlan sitelerinde 200, gerçekte olan 2 bin Türk Lirası...

28 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayınlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" ile Airbnb ve benzeri günlük konut kiralama kapsamında yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024'te yürürlükte yerini aldı.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'ta emlak fiyatları resmen uçuşa geçti...

Konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el konulacak!

İtalya’da mahkeme, Amerikan merkezli kısa ve uzun vadeli konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el koyulmasına karar verdi.

Günlük konut kiralamada yeni dönem başladı! İşte yeni Airbnb düzenlemesi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete'de yayımlanırken, detayları merak konusu oldu. İşte yeni Airbnb yasası 5 soruda tüm detaylarıyla...

Airbnb ukrayna krialık ev Haberi

Airbnb ukrayna krialık ev

Aktörler, müzisyenler ve realite şov yıldızları, sosyal medyaları; Rusya'nın 24 Şubat tarihinde Ukrayna'ya askeri harekat başlatmasından sonra ortaya çıkan insani krize destek olmak amacıyla kullanıyorlar ve Ukrayna'ya yardımda bulunan fonlara bağış yapıyorlar. 

Ashton Kutcher ve Ukrayna doğumlu eşi Mila Kunis, saldırılardan hemen sonra GoFundMe kampanyasını hayata geçirip 3 milyon dolar bağışta bulunmuştu. Daha sonra da Leonardo di Caprio'dan 10 milyon dolar tutarında bir bağış geldi. Gigi Hadid, Blake Lively ve Weekend gibi isimlerden de bağış yapıldı.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Dünya çapında farklı yerlerden de farklı destek ve yardımlara start verildi. Örnek verilecek olursa, günlük, haftalık veya aylık konut kiralama sitesi airbnb tarafından, Ukrayna'da 61 bin gece konaklama alındığına dikkat çekti. Çoğunluğu Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve İngiltere'den...