22 / 05 / 2024

akamder belge akamder riskli bina tespiti

akamder belge akamder riskli bina tespiti

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, (AKAMDER) "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi" aldı. AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı...

Sinpaş GYO Kızılbük devre mülk projesinde flaş gelişme: Belediye onaysız belge verdi!

Sinpaş GYO Kızılbük devre mülk projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Marmaris Belediyesi, Sinpaş keşfinde bilirkişi heyetine onaylanmamış belge verdi. İşte ayrıntılar...

Arsa ve tarla sahiplerine flaş uyarı: Artık tapuda bu belge isteniyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini kayıt altına almak amacıyla oluşturulmuş olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliği'nde bir değişiklik yapıldı. Verilen detaylara göre tapuda bu belge isteniyor... İşte detaylar...

Arsa ve arazi sahipleri dikkat! Tapuda artık bu belge isteniyor! 15 gün süreniz var!

Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Tapusu olanlardan artık o belge istenecek. İşte detaylar...

'Günlük konut kiralamaya belge zorunluluğu haksız rekabeti önleyecek'! 1 Ocak 2024'te başlıyor!

Konutların tek seferde 100 günden kısa süreli turizm amaçlı kiralanmasına dair esaslar belirlendi. Böylece izin belgesi için e-Devlet üzerinden başvuru yapılacak. Söz konusu uygulamadaki belge zorunluluğunun haksız rekabeti önleyeceği bekleniyor.

Merkez Bankası 500 liralık banknot iddiasını yalanladı ama o belge ortaya çıktı! Durmuş Yılmaz da dahil oldu

Türk lirasındaki alım gücünün düşmesi nedeniyle 500 liralık banknot basılacağı iddiası Türkiye'de gündem oldu. Merkez Bankası Başkanı iddiayı yalanladı. İddianın sahibi Şenol Babuşcu yeni bir belge ortaya koydu. Durmuş Yılmaz da tartışmaya dahil oldu

Tapu Kadastro teknik belge harçları 2022!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak her teknik belge için belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu sene Tapu Kadastro teknik belge harçları ne kadar oldu?

Müteahhitlere belge şartı geldi! 50 bin müteahhit belge alabildi!

2019'da uygulamaya alınan düzenleme ile müteahhitlerin sınıfına uygun olarak belge alması çalışmasına geçildi. 1.5 yıla yaklaşan sürede 425 bin müteahhitten sadece 50 bine yakınının belge aldığı kaydedildi.

AKAMDER Adanalı esnafa iş yeri ve konut temin edecek!

ADANA Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER), Adana'da faaliyet gösteren esnaflara yönelik iş yeri ve konut temini için çalışmalara başladı. 

Emlakjet Emlak Danışmanlarının MYK ve TTY belge numaraları almaya başladı!

Emlakjet, emlak danışmanlarının Ticaret Taşınmaz Yetki (TTY) ve Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK) belge numaralarını almaya başladı.

Kentsel dönüşümde üst belge şartı kalktı!

Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenen riskli yapılar ile riskli alan ve rezerv yapı alanlarında yürütülecek kentsel dönüşüm projelerinde görev alacak müteahhitler için aranan üst belge şartı kaldırıldı.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

İnşaat sektörünün sorunları Adana'da konuşuldu!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) ve Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) yöneticileri, düzenledikleri toplantıda inşaat sektörünün sorunlarını değerlendirdi.

Konut kira yardımı almak için gerekli 8 belge!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında evi yıkılan malikler, kentsel dönüşüm kira yardımına başvurabiliyor. Başvuru sürecinde bazı belgeler gerekli oluyor. İşte konut kira yardımı almak için gerekli 8 belge..

akamder belge akamder riskli bina tespiti Haberi

akamder belge akamder riskli bina tespiti

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, (AKAMDER) "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi" aldı.

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce 6306 Sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında verilen "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı.


Karslıoğlu, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve belediyeler ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri çalışmalarla başta Adana olmak üzere bütün şehirleri çevreye uyumlu bir biçimde modern hale getireceklerini söyledi.


Karslıoğlu, "Deprem riskinin yüksek olması, imar mevzuatına aykırı ve Kaçak yapılaşmanın bulunması, yapı stokunun büyük bir kısmının güvensiz olması, ülkemizde afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini zorunlu kılmıştır. Ülkemizde riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan veya ağır hasar görme...