06 / 05 / 2024

AKG Gazbeton söyleşileri

AKG Gazbeton söyleşileri

AKG Gazbeton’un düzenlediği söyleşiler dizisi “Anlatılar”ın beşincisi, Mimar Alişan Çırakoğlu’nun katılımı ile İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşti. Çırakoğlu, ilham kaynağının yaşadığı topluma duyduğu sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle 3,4 milyar liralık tasarruf sağlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde zamandan ve yakıttan toplam 3 milyar 455 milyon lira tasarruf sağlandığını, karbon emisyonunun da 18 bin ton azaltıldığını açıkladı.

Erdoğan'dan son dakika kripto para açıklaması: Birini zengin birini fakir yapacak araçlarla...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kütüphane Söyleşileri programında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para ve Elon Musk üzerine flaş açıklamalar yaptı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

Adil Karaismailoğlu'ndan son dakika 1915 Çanakkale Köprüsü açıklaması!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, simgelerin köprüsü olarak nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

İdlib'de 35 bin konut inşa edildi!

Millet Kütüphanesi'nde 'Kütüphane Söyleşileri'nin ikincisine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Türkiye tarafından inşa edilen konutlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Gürkan Akgün'den Kanal İstanbul’un yeni planlarına tepki!

Kanal İstanbul’un çevre düzeni planlarında bir kez daha değişiklik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün söz konusu değişiklik hakkında değerlendirme yaptı. 

Nezih Eldem Mimarlığına Bir Bakış söyleşisi 23 Mart'ta!

Mimarlığın Uç Beyi Nezih Eldem program dizisi, Eldem’in (1921-2005) mimar, eğitimci ve ressam olarak üretimlerine odaklanan sunum ve söyleşilerle sürüyor.

Çanakkale Köprüsü'yle, yılda 567 milyon lira tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü'yle, her yıl toplam 567 milyon lira tasarruf sağlayacağız."dedi.

Çanakkale, gayrimenkulde adından söz ettiriyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'yle adından söz ettiren Çanakkale son zamanlarda gayrimenkul yatırımlarında da en çok ilgi çeken iller arasında yer aldı...

Tunç Soyer'den Kemeraltı çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından Mimarlık Haftası nedeniyle düzenlenen “Kent hakkı İzmir projeleri” konulu söyleşide Kemeraltı'yla ilgili çağrı yaptı.

1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'yle ilgili açıklamalar yaptı.

GYODER'in 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' söyleşisi 16 Temmuz'da! 

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' başlıklı söyleşi 16 Temmuz'da online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

İMİB Doğal Taş Söyleşileri 22 Haziran'da başlıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile gerçekleşen online İMİB Doğal Taş Söyleşileri, 22 Haziran'da başlıyor. Söyleşinin konuğu Apak Mimarlık’ın kurucusu Emre Apak olacak.   

İMİB Doğal Taş Söyleşileri yarın başlıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından gerçekleşecek online söyleşi serisinde doğal taş kullanımının öne çıktığı yapılar gündeme gelirken, her sohbette Türk Doğal Taşı hakkında bilgiler konuşulacak.  

AKG Gazbeton söyleşileri Haberi

AKG Gazbeton söyleşileri

AKG Gazbeton’un düzenlediği söyleşiler dizisi “Anlatılar”ın beşincisi, Mimar Alişan Çırakoğlu’nun katılımı ile İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşti. Özgün projeleri ve ödülleri ile “yeni çağın mimarı” olan Çırakoğlu, ilham kaynağının yaşadığı topluma duyduğu sorumluluk olduğunun altını çizdi.


Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, Mimarlar Odası İzmir Şubesi işbirliği ile Ekim 2014 tarihinden bu yana düzenlediği söyleşiler dizisinin beşincisinde Alişan Çırakoğlu’nu konuk etti.


Usta mimarların sunumlarıyla yer aldığı “Anlatılar” serisi, mimarlık dünyasının önemli isimlerini, sektör temsilcilerini ve üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor.


Alişan Çırakoğlu’nun tasarladığı, 2014’te XIV. Ulusal Mimarlık Ödülleri kapsamında proje dalında Başarı Ödülü alan AGÜ Mimar Sinan Kampüsü projesinde, tasarımın ana kaburgasını yapay gölet üzerine kurulan “köprü” ve köprü üzerinde birbiriyle bağlantılı binalar oluşturuyor. İklim şartlarının sert geçtiği bölgede, açık sosyal...