05 / 05 / 2024

Akhisar orman arazileri

Akhisar orman arazileri

Alper Alhat, orman arazilerinde zeytin fidanı dikilebilir alanların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'deki arazi miktarının az olmasına dikkat çekerek bilgi verdi.

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Mehmet Nuri Ersoy'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılaşma yanıtı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "yanan orman arazileri" ilgili ifadelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazilerine ve tahrip olan alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazileri internetten kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama ile tarım arazileri dijital ortamda kiralanabilecek.

2B arazileri için adil fiyatlandırma yapılmalı!

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, orman özelliği kalmamış, hazine adına orman alanları dışına çıkarılmış olan 2/B arazileri için belirlenen fahiş rayiç bedellerini meclise taşıdı.

Hobi bahçelerine yasak geliyor!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için bölünmesini engelleyecek olan düzenleme gün sayıyor. Tarım ve orman arazileri bölünerek kurulan ruhsatsız hobi bahçelerine yasak geliyor.

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Hazine arazileri ve yeni orman arazileri TBMM gündeminde!

Orman vasfından çıkarılarak Hazine adına tescil edilen arazilere ve bunlara karşılık tahsis edilen yeni orman arazileri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Devlete ait arazileri parsel parsel satmışlar!

3. köprü bağlantı yolları ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun geçtiği bu bölgedeki Hazine, Orman Bakanlığı, resmi kurumlar, şirket ve şahıslara ait tapulu arazileri parsel parsel satmışlar. Konuyla ilgili 390 kişi hakkında dava açıldı. 

2B arazileri için son başvuru tarihi 7 Mart 2017!

Orman vasfını yitirmiş arazileri için, başvurmayanlara yeni bir hak tanındı. 7 Eylül'de açıklanan 6 aylık ek süre 7 Mart 2017 tarihinde bitecek. Ege Haber gazetesi yazarı Fadime Kuzu, Emekli Maliye Profesörü İzzet Şahin'le 2B arazileri ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdi. İşte o röportaj...

Akhisar orman arazileri zeytine açılmalı!

Alper Alhat, orman arazilerinde zeytin fidanı dikilebilir alanların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'deki arazi miktarının az olmasına dikkat çekerek bilgi verdi.

Bingöl'deki orman arazileri 2B statüsü alacak!

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak, “Şehir etrafındaki orman vasfını yitiren arazilerin 2B statüsüne alınması gerektiğini söyledi.

Manisa Akhisar Sigara Fabrikası'nın arazisine 6 teklif!

Manisa'da 1975 yılında temeli atılan ancak yapımı tamamlanamayan Akhisar Sigara Fabrikası'nın arazileri satışa çıkarıldı. Sigara fabrikasına ait iki arazi için ayrı ayrı açılan ihaleye 6 firma talip oldu.

Akhisar orman arazileri Haberi

Akhisar orman arazileri

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Türkiye genelinde arazi miktarının fazla olmasına karşılık, yetiştirilen ürün miktarının azlığına dikkat çekerek, zeytinciliğin teşvik edilmesi adına orman arazilerinin zeytin ağaçlarına açılması gerektiğini kaydetti. Zeytin dikilebilecek alanlara ceviz dikilirse üretimin artıralamayacağın anlatan Alhat, "Türkiye'de herkes sağlıklı olmak istiyor. Herkes sağlık açısından zeytinyağı yemek istiyor. Tüketim 10 kilogram olsun diyorlar. Olmayan bir ürünü satamazsınız. Herkes zeytinyağı yiyemez. Bizim zeytin rekoltemiz belli. 150 bin ton civarında. Tüketim 1.2 kilogram. Hadi artsın, 350 bin ton olsun. 350 bin ton olsa da kişi başı tüketim 3-4 kilogram olur. Hiçbir zaman 5-10 kilogram olmaz. Olmayan ürünü tüketemeyeceğimiz bellidir" dedi. Alhat, bakımsız zeytin ağaçlarının çokluğuna vurgu yaparak," Ağaçlarımızdan en az verim alan ülkeler arasındayız. Valilerimiz bizim sulama...