15 / 05 / 2024

AKM yerine opera binası

AKM yerine opera binası

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine opera binası yapılacağı basına açıklanmıştı. AKM'nin yerine yapılacak olan opera binasının lansmanı bugün yapılacak. 

Gamze İlgezdi'den AKM'nin dünya standartlarına göre yapılmadığı iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeni yapılan AKM'deki opera çukurunun dünya standartlarına göre yapılmadığını iddia etti. 

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Yeni AKM'nin inşasında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni AKM inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Taksim Meydanı'nda biliyorsunuz muhteşem bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırıyoruz" dedi.

Yeni AKM 2021 yazına yetişecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM’nin opera salonu hariç diğer kısımlarının önümüzdeki yaza doğru bitirilebileceğini, asıl salonun da 29 Ekim’e yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti. 

Karşıyaka Opera Binası'nın yapımı durdu mu?

İzmir’de 102 milyon lira fazla bedelle ihale edilen opera binasındaki çalışmalar durma aşamasına geldi. İstanbul’daki AKM inşaatının 479 günde kaba inşaatı tamamlanırken, İzmir’de ise 804 günde daha temelden çıkılamadığı ortaya çıktı.

Yeni AKM'nin kaba inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız, "Yeni AKM'nin genel inşaatının yüzde 20'si, kaba inşaatının ise yüzde 60'ı tamamlandı. İnşaat alanında opera salonunun sahnesi ortaya çıkmaya başladı" diye konuştu...

AKM’nin açılışı için özel opera hazırlığı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) açılışında, Mimar Sinan’ı anlatacak milli bir opera sahnelenecek...

Taksim opera binası yükselmeye başladı!

İstanbul Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine inşaa edilecek olan opera binasında çalışmalar devam ediyor...

AKM mimarisiyle göz dolduruyor!

Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreni dün atıldı. Yeni AKM'nin içerisinde 2 bin 73 kişilik dünya standartlarının üzerinde bir opera salonu, 828 kişilik bir tiyatro salonu ve bunlara ait sahne, kulis odaları bulunuyor. 

Yeni AKM'nin temeli bugün atılacak!

Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) 'nin yerine yapılacak olan yeni opera binasının temel atma töreni öncesi son hazırlıklar tamamlandı. Yeni AKM'nin temeli bugün atılacak...

Yeni AKM'nin temeli Pazar günü atılacak!

İstanbul'un Taksim ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine yapılacak olan yeni opera binası için son hazırlıklar tamamlandı. Projede temel atma töreni Pazar günü gerçekleşecek.

AKM için geri sayım! İnşaatı Şubat'ta başlıyor!

Dünyanın sayılı opera binaları arasında yer alacak İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi için geri sayım başladı. AKM'nin inşatının Şubat ayında başlaması planlanıyor.

AKM'nin inşaatı durdu mu?

Cumhuriyet döneminin simge yapılarından olan AKM'de çalışmaların durduğu iddia edildi. 5 ay önce yıkılan Atatürk Kültür Merkezi’nin yerine yapılacak yeni bina için ruhsat başvurusu bile yapılmadı.

AKM yerine opera binası Haberi

AKM yerine opera binası

İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası yıkılıp yerine dev opera binası inşa edilecek. Projenin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün katılacağı tanıtım programında açıklayacak. 

Akşam Gazetesi'nden Doruk Çakar'ın haberine göre, yaklaşık olarak son yıldır atıl durumda olan Atatürk Kültür Merkezi binasıyla ilgili süreçte son aşamaya varıldı. Tanıtımın ardından ilerleyen günlerde binanın yıkımına başlanacak.

Yeni bir çehre kazanacak
Çevredeki diğer boş alanların da dahil edileceği yepyeni bir opera binası ile Taksim Meydanı da yeni bir çehreye kavuşmuş olacak.

Sanat merkezi olacak
Dünya standartlarında inşa edilecek olan yeni opera binasında  opera dışında çok sayıda sahne sanatı da sergilenecek. Taksim Meydanı’nda, opera, bale, tiyatro, konser ve kongre amacı ile kullanılan içinde bir sergi salonu ve bir de sinema bulunan AKM hizmete girdiği yıllarda dünyanın...