07 / 05 / 2024

akseki düğmeli evler restorasyon

akseki düğmeli evler restorasyon

Şimdi terk edilmiş bir mahalle olan Sarıhacılar Mahallesi'nin önemli bir turizm potansiyeli bulunduğuna işaret eden Beşikçi, ÇEKÜL Vakfının projesi kapsamında evlerin aslına uygun olarak restore edilmesi için köylülerin teşvik edildiklerini anlattı.

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 7 Kasım!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 22 Ekim’de açılırken, 7 Kasım’a kadar devam edecek.

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen günlük kiralık evler için yeni düzenleme yolda... Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon TL'ye yakın ceza verilecek.

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli sekreter alımı yapacak! Başvuru şartları bir bir açıklandı!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli sekreter alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu personel alımına ilişkin başvuru şartları ve son başvuru tarihi belli oldu.

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenler hemen baksın! En ucuz prefabrik evler listelendi!

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenlerin ilk ilgilendiği konu maliyet olmaktadır. Peki en ucuz prefabrik evler kaç TL’den başlıyor? İşte detaylar!

İçinde kiracı olan evler artık satışa çıkarılamayacak! İşte yeni düzen satış güncellemesi

İçinde kiracı olan evler yeni satış güncellemesi ile satışa çıkacak. Yeni satış düzenlemesine göre içinde kiracı olan evler satışa çıkarılmayacak! İşte detaylar...

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alıyor! İşte detaylar…

İş arayanlar dikkat! Yazılı ve sözlü sınav yok. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Destek Personeli alacak. İşte detaylar…

Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir-Bölge Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mete Gülbaş, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Peki şehirler nasıl dönüşmeli?

Sözleşmeli personellere kadro yolu açıldı! Kadro düzenlemesi meclisten geçti

Kamu kurumlarında çalışan ve sayıları 458 bin 615 olan sözleşmeli personeli ilgilendiren  kadro düzenlemesi Meclis’ten geçerek yasalaştı. Artık kadrolu olabilecekler.

Sözleşmeli çalışan nasıl kadroya geçebilir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Sözleşmeli personele kadro verilmesini içeren kanun teklifi dün TBMM’den geçti. Gerekli şartları taşıyan 458 bin 615 çalışan, düzenlemeyle birlikte kadroya kavuşurken,  memur olmak isteyenler, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 30 gün içinde başvuru yapma hakkına sahip.  Peki sözleşmeli çalışanla

İş arayanlar dikkat! Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü çok sayıda sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru 27 Ocak 2023!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatında Çalıştırılacak 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Tabi Sözleşmeli Teknik Personel Giriş Sınavı Duyurusunu yayımladı.

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Sözleşmeli memura kadro düzenlemesinde flaş gelişme! İşte tek tek sözleşmeliye kadro şartları...

Sözleşmeliye kadro yasasının gelecek hafta TBMM gündemine alınması öngörülüyor. Peki sözleşmeliye kadro şartları belli oldu mu? Sözleşmeli personele kadro şartları kimleri kapsıyor? İşte sözleşmeliye kadro düzenlemesi ile ilgili tüm merak edilenler...

akseki düğmeli evler restorasyon Haberi

akseki düğmeli evler restorasyon



Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi, AA muhabirine, özgün mimarisiyle dikkati çeken Sarıhacılar evlerinin aslma uygun onarılması durumunda geleneksel Türk mimarisinin yaşatılabileceğini söyledi. 

Şimdi terk edilmiş bir mahalle olan Sarıhacılar Mahallesi'nin önemli bir turizm potansiyeli bulunduğuna işaret eden Beşikçi, ÇEKÜL Vakfının projesi kapsamında evlerin aslına uygun olarak restore edilmesi için köylülerin teşvik edildiklerini anlattı. 


Sadece yapıları değil, köyün tüm çevresi ile korunması gerektiğini dile getiren Beşikçi, "Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Köy meydanı düzenlenmesi çalışmalarımız sürüyor. 

Kısa süre içerisinde çalışmalar tamamlanacak. Aynı zamanda mahalle içerisindeki ipek yolunun temizleme çalışmaları da yürütülüyor" dedi. 


Girişimci Mustafa Kavasoğlu tarafından üç evin restorasyonunun yapıldığım bildiren Beşikçi, şöyle konuştu: "Bu evler yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya iken, şimdi restore edilerek ayağa kaldırıldı. Bugünlerde evlerin ince işçilikleri yapılıyor. Ayrıca içinde tarihi...