06 / 05 / 2024

akut şiş binası ne olacak

akut şiş binası ne olacak

Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) Şişli'deki binasının tahliyesi kararının, derneğin, yönetmeliğin ve irtifak hakkı ön izin sözleşmesinin gereklerini yerine getirmemesi dolayısıyla alındığı bildirildi.

2 büyük depremi de hasarsız atlatıp simge olmuştu! O bina için gelen yıkım kararına İnşaat Mühendisleri Odası isyan etti

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi çeklinde nitelendirilen depremlerde çevresindeki yıkıma karşın ayakta kalan İMO Kahramanmaraş Temsilciliği binası, rezerv alanda kaldığı için yıkılacak. Mühendisler, söz konusu binanın yıkılmaması gerektiğini belirtiyor.

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Ankara-Şam arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasının ardından 12 yıl boyunca boş kalan Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği binasının içinde yenileme çalışmaları yapılmaya başladı. 

Prof. Dr. Doğangün 'Deprem işaret veriyor, neyi bekliyoruz' diyerek yapılması gerekenleri sıraladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa'da 300'ü aşkın kişi binasına karot testi yaptırmak için başvurduğunu ancak test yaptırmadığını belirterek isyan etti.

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik faaliyetlerini finanse etmek amacıyla Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satmaya karar verdi.

Bolu'nun yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor!

Bolu Valisi Ahmet Ümit'in talimatıyla geçen günlerde yaylalarda yeniden başlayan yıkım işlemlerinden sonra yayla sakinleri Bolu Valiliği binası önüne gelip yıkım kararına tepki gösterdi.

Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği binasının inşaatı 3 yıldır tamamlanamadı!

Giresun Bulancak'ta, yaklaşık 3 yıl önce inşaatı başlayan Diş Hekimliği Fakültesi binası çöplüğe döndü. Yarım kalan 5 katlı binanın maliyeti belli değilken, İYİ Parti Bulancak Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Bayrak, konuya tepki gösterdi.

Riskli binalar için 2 seçenek! Yıkım ya da güçlendirme!

İzmir depremi akıllara yeniden "binamız sağlam mı?" sorusunu getirdi. Çoğu kişi binası riskli çıkarsa hemen yıkılmasından korktuğu için tespit yaptırmıyor. Binanızı test ettirmekten korkmayın. Tek çözüm yıkım değil, güçlendirme de yapılabilir. Peki süreç nasıl işliyor?

Adıyamanlı emlakçılar yeni dönem için buluştu!

Adıyaman Umum Emlakçılar Derneği binasında, Başkanı Hüseyin Karatekin başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Karatekin, " Vatandaşlar gayrimenkul aldıklarında tapu  takyidatını mutlaka  yapsınlar." uyarısında bulundu...

Türk-İş binasının yapımını AID karşıladı!

Türk-İş’in bugün halen kullandığı genel merkez binasının yapımında harcanan 3.6 milyon liralık bölümünün, 2 milyon lirası ABD’de bir devlet örgütü olan Agency for International (AID) tarafından verildi.

Van Büyükşehir'den otobüsler için modern tesis!

Van Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Özel Halk Otobüslerinin kalkış noktasına yapılan tam donanımlı hareket amirliği binası tamamlandı. 

AOÇ'deki ABD Elçiliği binasının inşaatı hızlandı!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde yapımına başlanan yeni ABD Büyükelçiliği binasının inşaatı hızlandı. 88 milyon dolara satılan arazide çelik bloklar yükseliyor.

akut şiş binası ne olacak Haberi

akut şiş binası ne olacak

Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) Şişli'deki binasının tahliyesi kararının, derneğin, yönetmeliğin ve irtifak hakkı ön izin sözleşmesinin gereklerini yerine getirmemesi dolayısıyla alındığı bildirildi.


İstanbul Defterdarlığından alınan bilgiye göre, AKUT'un kullanımında olan, Şişli Esentepe Mahallesi'nde mülkiyeti hazineye ait arsa üzerindeki taşınmaza dernek faaliyetlerinde kullanılmak üzere ilk yıl 26 bin lira bedel üzerinden 49 yıl kullanılmak üzere irtifak hakkı tesis edilmesi talep edildi.


2886 sayılı yasanın 51/g maddesi uyarınca 08.06.2012 tarihinde ön izin sözleşmesi imzalanırken, sözleşmenin ikinci maddesinde "irtifak hakkı tesis edilmeden önce AKUT Derneğine tescil, ifraz, tevhid, terk ve benzeri işlemlerin yapılması ve imar planlarının yaptırılması, değiştirilmesi, uygulama projelerinin hazırlattırılması ve onaylattırılması gibi işlemlerin yerine getirilebilmesi, ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izinlerin alınabilmesi amacıyla ön izin verilmiştir." hükmü yer aldı.


Dernek tarafından 03.05.2013 tarihinde...