02 / 05 / 2024

Akvaryum Koyu imar sorgulama

Akvaryum Koyu imar sorgulama

Akvaryum Koyu'nun girişinin demir kapıyla kapatıldığı iddia edildi. Geçen sene yürürlüğe giren 1/100 binlik imar planında doğal sit alanı olan koyun kentsel alanı olarak planlanması adalılar başta olmak üzere Çanakkale halkının tepkisini çekmişti.

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Gökçeada Yıldız Koyu imar planına mahkemeden dur kararı!

Gökçeada’da konumlanan Türkiye'de bulunan tek ve ilk sualtı milli parkının bulunduğu Yıldız Koyu'nu imara açmayı hedefleyen “Yıldız Koyu Koruma Amaçlı İmar Planı” için İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Akvaryum Koyu'nun imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu!

Akvaryum Koyu ile Çanak Limanı arasında yer alan 99 dönümlük bakir arazinin 7 dönümlük bölümünün imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu...

Eczacıbaşı'ndan Cennet Koyu'ndaki binalara ilişkin imar açıklaması!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvuru yaptığı ve barıştan faydalandığı açıklanmıştı. Eczacıbaşı'ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Eczacıbaşı Cennet Koyu'ndaki binaları için imar barışından yararlandı!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurduğu ve imar barışından yararlandığı belirtildi.

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nda yapılaşmanın önünün açılmasına Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi dernekler dava açtı. Açılan davada ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptali talep edildi.

Kissebükü oteli projesinin imar planı mahkeme kararıyla iptal edildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Bodrum Kissebükü Koyu'nda, alan genişleterek yaptırdığı yeni imar planı, Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi...

Antalya'da imar planları konuşuldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Denetim komisyonu üyelerinin seçildiği mecliste, Muratpaşa Meclisi’nden gelen Konserve Koyu ile ilgili imar planı değişikliği reddedildi.

Bozcaada’daki lüks villalar vatandaşların tepkisini çekti!

Çanakkale turizm cenneti Bozcaada’nın dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nun sırtlarında inşa edilen 19 villa, vatandaşların tepkisini çekti. İnşaat firması yetkilileri, “Yaptığımız kanunsuz bir iş yok” diye açıklama yaptılar. 

Florya Akvaryum Kompleksi için kaçak iddiası!

Florya sahilinde 273 bin metrekarelik arazide inşa edilen Florya Akvaryum kompleksi için imar planı değişti. Florya Akvaryum Kompleksi'nde bulunan yapıların kaçak olduğu iddia edildi.

Sayıştay raporu: İstanbul Akvaryum resmen kaçak!

İstanbul Florya Atatürk Köşkü’ne komşu sahildeki parsellere ait İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) imar değişikliği Sayıştay raporuna da girmiş. Raporda İstanbul Akvaryum’la ilgili ilginç tespitler var.

Ayayorgi Koyu'nda imar değişikliği turizmi etkileyecek!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) Başkanvekili Bülent Tercan, Ayayorgi Koyu'nun halihazırdaki durumunun imar planıyla değişikliğe uğramasının Çeşme turizmini olumsuz etkileceğini bildirdi.

Akvaryum Koyu imar sorgulama Haberi

Akvaryum Koyu imar sorgulama

Adanın güney bölümünde bulunan, her yıl yerli ve yabancı binlerce kişi tarafından ziyaret edilen koyun tek girişi olan yol, çevresindeki arazilerin mülk sahibi tarafından demir kapıyla kapatıldı. 

Bunu fark eden bazı ada sakinleri duruma tepki gösterdi. 

Bölgedeki arazinin mülk sahibi olan Kamil Erdoğan'ın oğlu Naci Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koy girişinde büyük arazileri bulunduğunu söyledi. 


Çevrenin kullanıcılar tarafından yoğun şekilde kirletildiğini savunarak, Akvaryum ve Tuzburnu bölgelerinin işletme haklarının kendilerine devriyle ilgili olarak bazı girişimlerde bulunduklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Yolun altında 1 dönüm yerimiz var, o alanın 600 küsur dönümünü telle zamanında çevirdik. Sadece Akvaryum Koyunu insanların faydalanması için açık bıraktık. Oraya yapılmış olan yollar ve birinci derecede doğal sitlere giren alanlar şuanda tamamen tahrip edilmiş vaziyette. 

İkincisi şu an biz oradan...