28 / 07 / 2024

Akyaka Betonlaşmasın protestoları

Akyaka Betonlaşmasın protestoları

Akyaka'nın nâzım ve imar planı değişikliklerinin Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylanmasıyla başlayan Akyaka'daki sivil toplum kuruluşları ve beldede yaşayan vatandaşların katılımıyla yapılan protestolar işe yaradı...

Hatice Kolçak: Kuru tutarak enflasyonun yıl sonu hedefine ulaşması mümkün mü? İşte hayaller ve gerçekler...

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bugün 2024 yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. Beklentiyi değiştirmeyen Karahan mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. Açıklamanın ardından Hatice Kolçak Kuru tutarak enflasyonun yıl sonu hedefine ulaşmasının mümkün olup olmayacağını sordu.

135 bin emlak danışmanı dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını bekliyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkan Hakan Akçam, Emlak Danışmanlığının yasalaşması için TBMM’ye sunulan kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akçam 135 bin emlak danışmanının dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını beklediğini belirtti.

Konut piyasasının 2024'te istikrara kavuşması bekleniyor!

Fannie Mae'nin Ekonomik ve Stratejik Araştırma (ESR) Grubu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasının 2024'te istikrara kavuşmasını bekliyor.

GYODER ve İAV'ın ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nı kazanana 30 bin TL ödül!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER ve İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) iş beraberliğinde yapılan ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’na başvurular devam ediyor. Doktora tezlerinde dereceye giren eserlerin her birine 30 bin TL nakit ödül verilecek.

İsrail-Filistin çatışmasının etkileyeceği 5 emtia ürünü peş peşe açıklandı! Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın!

Son günlerde başlayan İsrail-Filistin çatışması, binlerce insanın hayatını kaybetmesinin ve global bir krize sebep olmasının yanı sıra emtia ürünlerini de etkiledi. Çatışmanın başladığı günden itibaren altında büyük bir yükseliş görülürken, başka emtia ürünlerinin de etkileneceği açıklandı.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle sona erdi: Buğday, mısır ve soya fasulyesi vadeli işlemleri yükseldi!

Karadeniz tahıl koridoru anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle birlikte sona erdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tahıl Anlaşması'nın uzatılmayacağını Türkiye, Ukrayna ve BM'ye belirtti. İşte ayrıntılar...

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması fiyatları düşürdü! Buğday, mısır ve arpada Mayıs depremi! Çiftçiler dikkat! 

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasının ardından tarım emtialarındaki son durum merak ediliyor. Peki buğday, mısır ve arpa fiyatları düştü mü? İşte 22 Mayıs 2023 fiyat listesi...

İsrail Kudüs'te 9 bin gayrimeşru yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırıyor!

İsrail'in işgal altında olan Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Atrut Sanayi Bölgesi'nde 9 bin yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırdığı belirtildi.

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nın konuşmacıları belirlendi!

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması’nın dördüncüsünün konuşmacıları belirlendi...

FuzulEv, 1453 Engelliler Spor Kulübü ile anlaşmasını yeniledi!

FuzulEv, Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi'nde mücadele eden 1453 Engelliler Spor Kulübü ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını yeniledi. Yapılan anlaşmaya göre; FuzulEv, mavi beyazlı takımın 2020- 2021 sezonu boyunca isim sponsorluğunu üstlenecek.

Yunanistan, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının sonlandırılmasını istedi!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Başkanı Oliver Varhelyi'ye yazdığı mektupta Türkiye ile olan Gümrük Birliği anlaşmasını sonlandırmanın değerlendirilmesini talep etti.

İBB’nin Taksim Meydanı tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu!

İBB, 142 projenin değerlendirildiği Taksim ve çevresi için gerçekleştirilen tasarım yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Kazanan 3 projenin yakında halk oylamasına sunulacağı açıklandı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, "Taksim'i hak ettiği şekilde şehre tekrar kazandıracağız" dedi.

Akyaka Betonlaşmasın protestoları Haberi

Akyaka Betonlaşmasın protestoları


Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca'nın da destek verdiği 'Akyaka Betonlaşmasın' protestoları sonuç verdi. Türkiye'nin 'sakin kentlerinden Akyaka'daki sivil toplum kuruluşları ve beldede yaşayan vatandaşların katılımıyla yapılan protestolar sonrasında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Başkan Vekili Ahmet Aksu yazılı açıklama yaptı. Aksu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "3841 no'lu parsel için imar planına esas olmak üzere Akyaka Belediye Başkanlığı ve Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü'nün görüşleri alınmıştır. Şehir Plancıları Odası'nın görüşlerinin alınması imar mevzuatına göre gerekmemektedir. 


3841 no'lu parsel için imar planına esas Jeolojik Jeoteknik Etüt Raporu İdaremiz tarafından yaptırılmış olup, Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce 18.05.2012 tarihi ile onaylanmıştır. 


Bölgenin yapısına uygun 19.299,92 m2 yüzölçümlü 3841 nolu parselin imar planındaki fonksiyon dağılımı Gelişme Konut Alanı( 10.896,44 m2), Park Alanı (2.428,92 m2), Trafo...