02 / 05 / 2024

Alaköprü Barajının ihalesi

Alaköprü Barajının ihalesi

Hem Anamur'un hem de Kıbrıs'ın su ihtiyacını karşılayacak olan Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlayacak. Baraj, 7 bin 525 kişiye istihdam sağlayacak.

TOKİ Kahramanmaraş Karakuz Barajı İnşaatı ihalesi bugün!

Kahramanmaraş Karakuz Barajı İnşaatı (E-İHALE) ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ihalesi için son 10 gün!

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün ihalesi 10 gün sonra 26 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek… AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün ihalesinin 26 Ocak Perşembe günü yapılacağını bildirdi.

Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kanal İstanbul'un ve Çanakkale Köprüsü'nün de ihalesi yapılacak'' dedi.

Üçgen Köprülü Kavşakları ve Zeybek Köprülü Kavşağı’nın ihalesi tamamlandı!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Proje kapsamında açıkladığı Üçgen Köprülü Kavşakları ve Zeybek Köprülü Kavşağı’nın ihalesi tamamlandı.

Gümüşhane Bahçecik Barajı’nın ihalesi 22 Ağustos'ta!

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Bahçecik Barajı’nın 22 Ağustos tarihinde ihale edileceğini bildirdi. Çimen, barajın Gümüşhane'de 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Yiğitler Barajı'nın ihalesi 20 Mayıs'ta!

DSİ ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) ortaklaşa yapmak üzere 2000'li yıllarda projelendirilen ancak 17 yıldır gerçekleştirilemeyen Yiğitler Barajı'nın ihalesi 20 Mayıs'ta yapılacak

Kars Barajı'nın inşaatı ne zaman bitecek?

2010 yılında ihalesi yapılarak, yapımına 2011 yılında başlanan Kars Barajı tamamlandığından ülke ekonomisine 135 milyon TL katkı sağlayacak. Kars Barajı’nın tamamlanması için çalışmalar yoğun bir şekilde aralıksız devam ediyor.

Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi ne zaman olacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Anadolu'ya ve Avrupa'ya erişim sağlayacak Çanakkale Köprüsünün ihalesi bu yıl gerçekleştirilecek.

KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi!

7 Mart 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Alaköprü Barajı'nın temelinin atılmasıyla başlayan KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi. Dünyada ilk kez uygulanan deniz boru hattı ile adaya su taşınacak.

1.6 milyar liralık Asrın projesi dün açıldı!

Türkiye'den KKTC'ye su taşıyacak 1.6 milyar liralık projenin açılışı dün yapıldı. Proje ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon metreküp su, Kıbrıs'a taşınacak.

KKTC Su Temin Projesi Alaköprü Barajı'nın açılış töreni gerçekleşti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anamur İlçe Stadyumu yanındaki alanda düzenlenen, Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi Alaköprü Barajı açılış törenine katıldı.

Alaköprü Barajının ihalesi Haberi

Alaköprü Barajının ihalesi

MERSİN Dragon Çayı üzerine inşa edilecek olan Alaköprü Barajı, 7 bin 525 kişiye istihdam sağlayacak. Hem Anamur'un hem de Kıbrıs'ın su ihtiyacını karşılayacak olan Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlayacak. Anamur'da 83 bin 600 dekar zirai alana su vermek maksadıyla hazırlanan projenin ihale safhasına geldiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Bu proje ile Anamurlu çiftçilerimizin yüzü gülecek. Bu alanların suya kavuşmasıyla ürün çeşitliliği artacak ve çiftçilerimizin gelirleri önemli ölçüde yükselecek" dedi. Eroğlu "Proje üe toplam 7.525 kişiye ilave istihdam imkanı ve yıllık 80 milyon üra net gelir artışı sağlanacak" diye konuştu. Alaköprü Barajı'nda toplanan su ile KKTC'nin uzun vadeli su ihtiyacının karşılanacağını da ifade den Eroğlu "Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon m3...