02 / 05 / 2024

alanya kaçak yapı

alanya kaçak yapı

Alanya Belediyesi ekipleri, Avsallar Mahallesi’ndeki bir iş yerinde, mimari projeye aykırı alanların bulunduğunu tespit etti. Yıkım kararına uyulmadığı için kaçak yapı belediye ekipleri tarafından yıkıldı...

Alanya'da kaçak yapıya geçit yok!

İmar ve Zabıta Müdürlüğü tarafından denetimlerde tespit edilen imara aykırı çarpık ve kaçak yapıların yıkımına başlandı. Bu kapsamda İskele Caddesi’nde bir işyerinin imara aykırı olarak yapılan bölümleri yıkıldı

Alanya'nın sahilindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Alanya Belediyesi tarafından sahilde bulunan kaçak yapıların yıkımı gerçekleşiyor.  Bölgede gecekondu kanuna muhalefet eden yapı ve uzantılar tek tek yıkılarak cezai işlem uygulandı.

Alanya Avsallar’da 2 otelin kaçak yapıları yıkıldı!

Alanya Belediyesi tarafından Avsallar’da yer alan otel iskeleleri üzerinde bulunan kaçak yapıların yıkımı gerçekleşiyor. Başkan Yücel, “Kaçak konusunda taviz yok” diye konuştu.

Alanya'daki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Alanya Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı başlattığı mücadeleyi sürdürüyor.

Alanya'da hazine arazilerinde kaçak yapılar türedi!

Alanya'nın Türkler mahallesinde inşa edilen Alanya Toptancı Hali'nin çevresinde kaçak yapılar bulunduğu iddia edildi. Hazineye ait olan bu arazilerdeki kaçak yapılara bölge halkı tepki gösterdi.

Alanya sahillerinde kaçak yapıya izin yok!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Alanya Belediyesi, sahillerdeki kaçak yapıları yıkıyor.

Alanya'da kaçak yapıya geçit yok!

İmar ve Zabıta Müdürlüğü tarafından denetimlerde tespit edilen imara aykırı çarpık ve kaçak yapıların yıkımına başlandı. Bu kapsamda İskele Caddesi’nde bir işyerinin imara aykırı olarak yapılan bölümleri yıkıldı

Alanya Okurcalar'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Alanya Belediyesi, Okurcalar Mahallesinde ruhsatsız faaliyet gösteren kaçak iş yerlerini yıktı. Hayri Demir Alanya Belediyesi Okurcalar Mahallesi'nde kaçak yapılan 10 iş yerini encümen kararı uygulayarak yıktı.

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

alanya kaçak yapı Haberi

alanya kaçak yapı

Alanya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, Avsallar Mahallesi 1804 parsel içinde yer alan iş merkezine ait yapıda, mimari projeye aykırı alanlar tespit edilmesi üzerine iş yerini 11 Aralık 2019 tarihinde mühürledi. Ardından kaçak yapının, 19 Aralık 2019 tarih ve 2539 sayılı Belediye Encümeni kararı ile 3194 sayılı imar kanunun 32. maddesi gereği yıkılması kararı alındı. 

Yeni Alanya'da yer alan habere göre; yıkım kararına uyulmaması sebebiyle kaçak yapı belediye ekipleri tarafından yıkıldı. 

SÜREYE UYMADI BELEDİYE EKİPLERİ YIKTI

Alanya Belediyesi tarafından kaçak ilave alanın yıkımı için gerekli süreler verildi ancak süreye uyulmaması nedeniyle, bina Yapı Kontrol Müdürlüğü kontrolünde, zabıta ekipleri nezaretinde, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı. 

‘VİRÜSÜ FIRSATA ÇEVİRMEYE ÇALIŞANLARA İZİN VERİLMEYECEK’

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ülke olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini ve bu...