27 / 07 / 2024

alanya sahte emlakçı

alanya sahte emlakçı

Antalya'nın Alanya ilçesinde organize suç örgütüne yönelik olarak yapılan operasyonda 8 şüpheli yakalandı. 

ATEM'den Ticaret Bakanlığı'na çağrı: Yetki verin sekiz ay da kaçak emlakçıları bitirelim!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründeki çalışmaları ve denetimleri devam ediyor. Bakanlık, sahte ilan dolandırıcılığının önüne geçebilmek için yeni kararını duyurmasının ardından Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Bakanlıktan yetki istedi.

Ev kiralamak isteyenler aman dikkat! Dolandırıcılar sahte kimlikle kiracıların peşinde!

Sahte kimlikle dolandırıcılık, emlak sektörüne de sıçradı. Sahipleri çoğunlukla yurt dışında olan evleri sahte kimlik ve vekaletle kiraya veren dolandırıcılar vatandaşları mağdur ediyor. 

Sahte emlakçılar şimdi de yazlıkçıların peşinde! Günlük ev kiralarken dikkat! Dolandırılmayın!

Yaz sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar tatil bölgelerinden ev kiralamaya başladı. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker,  günlük ev kiralamak isteyenleri sahte emlakçılara karşı uyardı. 

Konutta 1+1, eşyalı ucuz ev dolandırıcılığı! Sahte ilanlar arttı: 20 şehirden ihbar geldi!

İlan sitelerinde gerçek emlakçıların hesaplarını ele geçiren dolandırıcılar sahte ilanlarla  vatandaşlardan kapora alıyor. Ev alacaklara yeni uyarı geldi. İşte detaylar...

Sahte gayrimenkul ilanları için Bakanlık kolları sıvadı! Temmuzda yeni düzenleme bekleniyor...

Gayrimenkul satışlarında sahte ilan dolandırıcılığına engel olmak için Ticaret Bakanlığı kolları sıvadı. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yetki ve yetkilendirme belgesi doğrulamanın Temmuz ayı içerisinde zorunlu olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Kuzey Kıbrıs'ta emlak dolandırıcılığı alarmı!  

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kuzey Kıbrıs emlak piyasasında dolandırıcılık faaliyetleri giderek daha da artıyor. Pek çok firma yüzde 220 imar oranına sahip araziler üzerinde 3D projelerle sahte umutlar yaratıyor.

Ev kiralamak isteyenlere kapora tuzağı! Kiracılar dikkat, bu oyuna gelmeyin!

Milyonlarca kiracı, ev kiralamak için ilan sitelerine yöneliyor. İlan sitelerinde ise sahte emlakçıkların ilanların ilanları, kiracıları tuzağına çekiyor. Kiracılar dikkat, bu oyuna gelmeyin! İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO, Alanya'dan 776.7 milyon TL'ye arsa aldı! 

Emlak Konut GYO, Antalya Alanya'da arsa aldı ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile imzaları attı. İşte merak edilenler...

Milli Emlak Ankara ve Antalya'da KDV'den muaf arazi satacak!

Ankara ve Antalya'da arazi arayanların beklediği müjde Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden geldi. Alanya ve Pursaklar'da yer alan iki arazi KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı.

Suni olarak şişen emlak fiyatlarının patlaması bekleniyor!

Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Ercağ yaptığı açıklamada "Sahte ve suni olarak şişen emlak sektörünün patlayacağı belli. 50-55 bin sterlin olan konutlar 200 binin üzerine çıkarken, 20 bin sterlinlik arazi 300 bine kadar dayandı” dedi.

Ev alıp satmak isteyenler dikkat! Sahte emlak komisyoncusundan tam 430 bin Euro'luk dolandırıcılık!

Yaşlı kişileri, emlak komisyoncusu olduğunu belirterek mal alım-satımı ve/veya kiralama kisvesi altında tam 430 bin Euro dolandıran bir kadın tutuklandı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ticaret Bakanı Bolat Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "fiyat etiketi" uygulamasının 1 Ocak 2024 itibari ile başlayacağını duyurdu. Fake hesaplarla sahte kimliklere ilan yayınlamaya cezalar getirdiklerini anımsatan Bakan Bolat, "Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz" dedi.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

alanya sahte emlakçı Haberi

alanya sahte emlakçı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Antalya'nın Alanya ilçesinde organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 8 şüpheli yakalandı. 

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tehdit edilen bazı vatandaşların gayrimenkul satışında tapu ve paralarının verilmediği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında "emlakçı" adı altında haksız kazanç sağladıkları iddia edilen şüpheliler de tespit edildi.

Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam...