24 / 07 / 2024

Albayraklar Grubu Balıkesir SEKAyı devlete iade edecek mi

Albayraklar Grubu Balıkesir SEKAyı devlete iade edecek mi

Albayraklar, 2003 yılında piyasa değeri 52 milyon dolar olan Balıkesir SEKA'yı Özelleştirme İdaresi'nden 1,1 milyon dolara aldı. Satışı geçersiz kılan 6 mahkeme kararına rağmen, Albayraklar 13 yıldır SEKA'yı iade etmiyor.

TOKİ Balıkesir Manyas Kızık alt gelir başvuru dönemi 30 Haziran'da sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir Manyas Kızık alt gelir grubu projesi için son başvuru tarihi 30 Haziran 2021 olarak belirlendi.

TOKİ Balıkesir Manyas Kızık alt gelir başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir Manyas Kızık Mahallesi alt gelir grubu projesi için başvurular başladı.

TOKİ Balıkesir Dursunbey alt gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir Dursunbey alt gelir grubu projesi için başvuru dönemi sona eriyor.

TOKİ Balıkesir Manyas alt gelir başvuruları sona erdi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir Manyas Kızık Mahallesi alt gelir grubu projesinde yer alan 376 adet konut için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

TOKİ Balıkesir Manyas orta gelir grubu başvuruları yarın başlıyor!

TOKİ Balıkesir Manyas orta gelir grubu projesinde yer alan 80 adet konut için başvurular yarın itibariyle başlıyor...

TOKİ Balıkesir Manyas alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir Manyas alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar yarın itibariyle satışa çıkıyor.

TOKİ Balıkesir Bigadiç alt gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Çevre ve Şehricilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın TOKİ Balıkesir Bigadiç alt gelir grubu projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Balıkesir TOKİ 2. Etap alt gelir projesi yarın satışa çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir 2. Etap alt gelir grubu projesinde yer alan 51 adet konut yarın satışa çıkıyor.

TOKİ Balıkesir 2. Etap alt gelir başvuruları 21 Ekim'de başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir 2. Etap alt gelir grubu projesi için başvuru dönemi 21 Ekim tarihinde başlıyor.

TOKİ Balıkesir İvrindi alt gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir İvrindi alt gelir grubu projesindeki daireler için başvurular bugün itibariyle başladı.

TOKİ Balıkesir İvrindi orta gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir İvrindi orta gelir grubu projesinde yer alan konutlar için başvurular bugün itibariyle başladı.

Kale'den Balıkesir’e 35 milyon liralık fabrika yatırımı!

Kale Grubu bünyesinde bulunan Kalekim, Balıkesir’e yani fabrika yatırımı yaptı. Firma, 35 milyon lira yatırımla 7’nci fabrikasını kurdu.

TOKİ Balıkesir Sındırgı 2. Etap başvuruları!

TOKİ Balıkesir Sındırgı 2. Etap başvuruları bugün başladı. Orta gelir grubu kapsamında satışa sunulan projede 155 konut açık satışa sunuldu.

Albayraklar Grubu Balıkesir SEKAyı devlete iade edecek mi Haberi

Albayraklar Grubu Balıkesir SEKAyı devlete iade edecek mi

Albayrak Grubu, piyasa değeri 52 milyon dolar olarak belirlenen SEKA Balıkesir İşletmesi'ni 2003 yılında Özelleştirme İdaresi'nden 1,1 milyon dolara aldı. Bu satışın usulsüz olduğuna ilişkin 6 mahkeme kararı ve şirketin SEKA'yı iade etmesini gerektiren 2 Anayasa Mahkemesi kararı 13 yıldır yerine getirilmiyor. Tüm mahkeme kararlarına rağmen SEKA'daki işgal devam ediyor.


Albayrak Grubu'nun, değerinin 50'de biri fiyata aldığı SEKA Balıkesir İşletmesi 13 yıldır mahkeme kararlarına rağmen devlete iade edilmedi. İlgili kurumlar da bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadı. 13 yıllık süreçte idare mahkemeleri ve Danıştay, satışın usulsüz olduğuna ilişkin 6 ayrı karar verdi.


Konuyla ilgili ilk dava 2003 yılında Bursa 2. İdare Mahkemesi'nde açıldı. Mahkeme, satışla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi ancak idare bu kararı uygulamadı. Yürütmeyi durdurma kararına karşı İdare'nin Bursa...