06 / 05 / 2024

Ali Aydoğan yazıları

Ali Aydoğan yazıları

Bursa Haber gazetesi yazarı Ali Aydoğan son on yılda inşaat sektörünün yükselişini kaleme aldı. İşte Ali Aydoğan'ın o yazısı...

Hem yaz sezonu ve hem de durağan fiyatlar kiralık konut piyasasını hareketlendirdi!

Giderek yaklaşan yaz sezonu ve durağan fiyatlar kiralık piyasasını da hareketlendirirken, kiralık aramalarında yüzde 45 artış yaşandığını kaydeden uzmanlar, fiyatların dengeye oturduğunu, sene boyunca fahiş köpük artışı beklemediklerini dile getirdi.

Yatırımcılar dikkat! Doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı! 

Türkiye, 28 Mayıs'ta yeniden sandığa gidiyor. Ekonomik verilerle alakalı çok dikkat çekici yazılar yazan ve bu hususta ikazlar yapan  ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut da "28 Mayıs'tan sonra neler olacak?" başlıklı bir yazı yazdı ve doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı.

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

TÜİK'ten yeni rakamlar! Ücretli çalışan sayısı artıyor!

TÜİK tarafından açıklanmış olan yeni veriler ekonomiye yön vermeye devam ederken ücretli çalışan vatandaşların sayılarında ciddi oranda artış gözlendi. Peki son durum ne oldu? 

Erdoğan'dan müjde üstüne müjde! Borçlar silindi!

Erdoğan " Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz" dedi.

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinden akıl almaz taktik! Duyan şaşkına dönüyor!

Ev sahipleri, yüksek kira taleplerini kabul etmeyen kiracılarını evden çıkarmak için bu defa da banka hesaplarını kapatarak ‘Kiramı ödemedin, evi tahliye et’ yöntemine başvuruyor. Peki, böyle bir durumla karşılaşan kiracılar ne yapmalı? 

Yaz stajı maaşı asgari ücret oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal Staj Programı'nın 2023 senesi başvurularının bugün itibarı ile başladığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücret tutarının yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023 yılından itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz''

Konut fiyatları neden düşmüyor? KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan çarpıcı analiz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut satışları düşmesine rağmen fiyatların neden düşmediği ile ilgili çarpıcı bir analiz yaptı. Peki konut fiyatları neden düşmüyor? İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt'un o analizi...

SGK Uzmanından emekli maaşlarına zamla ilgili şok eden açıklama!

SGK Uzmanı Ali Duman, “Emeklilerin maaşlarına ilişkin zam hesaplaması yapılırken 3 bin 500 TL'yi değil 2 bin 900 TL'yi baz alarak güncelleniyor. Bu durumda maaşlar 3 bin 500 TL'nin altında kalıyor. Yani Türkiye’de şu an belki de sayısı milyonlarca emekli asgari emekli tabanı değiştirilmezse ocak ayı

Cem Küçük mazot fiyatlarında gelecek rahatsız edici seviyeyi açıkladı: 'Siz bu yazıyı okurken' diye başlayıp uyardı

Benzin ve mazota gelen aşırı zamlar hükümetin politikalarını destekleyen yazılarıyla tanınan Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ü de rahatsız etti. Küçük, ‘Şu anda mazot 30 lira siz bu yazıyı okurken daha da artabilir. İş artık rahatız edici bir hâl aldı’ tespitinde bulundu.

SGK'dan 10 yıl çalışan vatandaşlara müjde: Aylık 2500 TL maaş ile emekli olabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen şartlar çerçevesinde 10 yıl çalışan vatandaşlar için 2500 TL malulen emeklilik imkanı sunulacağı belirtildi.

Benzini kökten kaldırdılar! Dünya devi artık bu otomobili üretmeyecek

Çinli otomobil üreticisi BYD, benzin ve motorinle çalışan araçları artık üretmeme kararı aldı. BYD artık sadece yeni nesil elektrikli olarak araç üretecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörü açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sektörde zam üstüne zam yapan fırsatçıların yer altığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları koruyacaklarının altını çizdi. 

Ali Aydoğan yazıları Haberi

Ali Aydoğan yazıları


Bursa Haber gazetesi yazarı Ali Aydoğan son on yılda inşaat sektörünün yükselişini kaleme aldı. İşte Ali Aydoğan'ın o yazısı...


Türk asıllı Fransız vatandaşı Adamo’nun çok ünlü bir şarkısı geldi aklıma.

“Her yerde kar var”

Çok ünlü ve çok romantik bir şarkıdır.

Her dinlediğimde gençlik yıllarımın farklı hülyalarına dalarım.

Buradan hareketle, özellikle son on yılda inşaat sektörü o kadar hızlı yol aldı…

O kadar hızlı mesafe kaydetti ki…

Her yer inşaat oldu.

Tıpkı şarkıdaki “her yerde kar var “ gibi.

Her yerde inşaat var.

İlçelerde bile yüksek katlı binalar yükseliyor.

Nüfus artışı oranıyla orantılı olarak mı desem…

Alanlar varda o nedenle yapılıyorlar mı desem…

İnsanlarımız zenginleşti mi desem…

Parası olanlar mı alıyorlar desem…

Ne diyeceğimi bilemiyorum.

Her yerde inşaat var.

Satılmasa…

Alınmasa kim yapar her yerde inşaatı.

Şehrin hemen her yerinde inşaatlar apartman olarak yükseliyor.

Ne güzel.

Televizyonlarda o kadar çok...