30 / 04 / 2024

Ali Sarıbaş imar kanunu

Ali Sarıbaş imar kanunu

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, İmar Kanunu'nda değişiklik öngören yasa taslağının, yargının yürütmesini durdurduğu kaçak yapıların, "kazanılmış hak" gerekçesiyle yasallaşmasının önünü açacağını söyledi.

İmar ve plan sorununu çözdük diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bakın vatandaş ne yanıt verdi! 

Sarıyer'in 50 yıllık imar sorununu, Ataşehir'de 25 yıllık plan sorununu çözdüklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na vatandaşlardan yanıt gecikmedi. İşte İBB Başkanı İmamoğlu'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

Konut kredisi faizleri yüzde 50'ye doğru gidiyor! Kredilerin ödenebilmesi hayal oldu!

Konut fiyatlarının yanı sıra, konut kredisi faizleri de resmen uçuşa geçti. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İşte o açıklama...

Ali Mahir Başarır'dan emekli zammı tepkisi: 10 bin TL'ye kiralık ev var mı? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan ek zammı açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "10 bin TL'ye kiralık ev var mı?" diyerek, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Milletvekilinden '4 aile bir evde oturacak duruma geldi' çıkışı: 7.500 ile 11.402 TL arasında kiralık ev var mı?

Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, Meclis'te de sık sık gündeme geliyor. CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konu ile ilgili konuştu. 

Marmara Denizi'nde 3 dakika arayla 2 deprem! Bakan Yerlikaya'dan son dakika deprem açıklaması!

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 3 dakika arayla 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlere ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Hatay depremi açıklaması! 

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen deprem ile ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha tarama çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Sarıyer Ayazağa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde 14 seneden beri çözüm bekleyen kentsel dönüşüm süreci resmen başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teklifi ve İBB Meclisi’nin kararıyla imar planları tamamlanan 85 parsel üzerindeki yüzlerce hak sahibi tapularını alacak.

Ras Müşavirlik Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ras Müşavirlik Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 5 milyon TL sermaye bedeli ile Recep Ali Sarı tarafından kuruldu.

Kadıköy Tuğlacıbaşı imar planı tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Tuğlacıbaşı Mahallesi, 1262 ada, 52 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 26.08.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ras Proje Tasarım Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ras Proje Tasarım Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Sarı tarafından kuruldu.

Fora Vinç Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Fora Vinç Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de Ali Seren Başer tarafından kuruldu.

Yüksel Ve Sarıtoprak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yüksel Ve Sarıtoprak İnşaat Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da Ali Sarıtoprak ve Mustafa Yüksel ortaklığında kuruldu.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Ali Sarıbaş imar kanunu Haberi

Ali Sarıbaş imar kanunu

 CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, İmar Kanunu'nda değişiklik öngören yasa taslağının, yargının yürütmesini durdurduğu kaçak yapıların, "kazanılmış hak" gerekçesiyle yasallaşmasının önünü açacağını söyledi.  

Sarıbaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı'nın tutarsızlık, çelişki ve belirsizlikler içerdiğini savundu. 

Taslağın imar, çevre ve tabiat varlıklarının korunmasıyla, yapı denetimi değişikliklerini kapsadığını anlatan Sarıbaş, TMMOB ile meslek odalarına müdahale edildiğini söyledi. Sarıbaş, taslağın son doğal alanları, kültür ve tarihi mirası, kentsel ve kırsal çevreyi rant alanına dönüştürdüğünü, yerel yönetimlerin yetkilerini merkeze aktardığını, güvencesiz çalışma koşulları dayattığını öne sürdü. 

Taslakla sağlık, eğitim, park, meydan ve hatta mezarlık gibi kamusal hizmetlerin özelleştirilerek sermayeye rant sağlanacağını ifade eden Sarıbaş, yargının yürütmesini durdurduğu kaçak yapıların, kazanılmış hak...