02 / 05 / 2024

Alibeyköy-Eminönü tramvay açılış tarihi

Alibeyköy-Eminönü tramvay açılış tarihi

İstanbulluların uzun zamandır beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan sevindiren haber geldi. Başkan İmamoğlu tramvay hattının ilk etabının Ocak 2021'te açılacağını açıkladı. 

Alibeyköy-Eminönü tramvay hattı için geri sayım başladı!

İstanbul halkının uzun zamandır beklediği Alibeyköy-Eminönü tramvay hattı için sevindiren haber geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy-Eminönü tramvay hattının 1 Ocak'ta hizmete açılacağını açıkladı.

Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştiren tramvay hattı yarın açılıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yapım çalışmaları tamamlanan ve İzmirliler tarafından merakla beklenen Çiğli Tramvayı yarın hizmete açılıyor.

Ataköy-İkitelli metro hattı açılış için gün sayıyor! Vatandaşlar hangi metroları bekliyor?

Ataköy-İkitelli metro hattının tüm istasyonları tamamlanma aşamasına geldi. Merakla beklenen metro hattı açılış için gün sayıyor...

Açlık sınırı 13 bin lirayı, yoksulluk sınırı 43 bin lirayı aştı! Yoksulluk sınırı asgari ücretin 3 katına yaklaştı!

Dört kişili bir ailenin aylık mutfak harcamasını kapsayan açlık sınırı bir ay içinde 1. 136 lira yükseldi ve 13 bin 334 lira oldu. Yoksulluk sınırı ise bir ayda tam 3 bin 700 lira arttı ve 43 bin 433 lira oldu. İşte ayrıntılar...

Ons altın  kritik seviyede! Gram altın kan ağlıyor! Yatırımcılar acil baksın! 26 Eylül 2023 Salı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci gününe düşüşle başladı. Ons altın 1914 ile kritik seviyede işlem görürken grama altın kan ağlıyor. Yatırımcılar acil basksın. 26 Eylül 2023 Salı altın fiyatları.

Samsung Galaxy S23 Ultra'nın kutu açılış videosu tanıtılmasına günler kala sızdı! 24 Ocak 2023 fiyat listesi...

Checkout Tech isimli bir YouTube kanalı geçtiğimiz saatlerde Samsung Galaxy S23 Ultra'nın kutu açılış videosunu paylaştı.Peki, Samsung Galaxy S23 Ultra'nın fiyatı ne kadar olacak? 24 Ocak 2023 fiyat listesi...

Trend GYO Alibeyköy arsalarının değeri belli oldu! 

Trend GYO Alibeyköy arsalarına ilişkin değerleme raporunu yayımladı. Peki Trend GYO Alibeyköy arsalarının değeri ne kadar? İşte Trend GYO Alibeyköy arsalarının değeri...

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy- Eminönü Tramvayı'nda çalışmaların 2023'te tamamlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Adliyesi açılışında konuştu!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Adliyesi açılışında konuştu. 2002'de 78 olan ayrı mahkeme sayısının şimdi 363'e çıktığını, 2002'de 569 bin metrekare olan adliyelerin kapalı alanlarının da 6 milyon metrekareye ulaştığını açıkladı.

Düğün Sezonu Açılırken Gelin Adaylarına A101’den Büyük Müjde! İşte gelin ürünlerinin fiyat listesi

Havalar yavaş yavaş ısınmaya başlamışken yaz sezonu da açıldı açılacak. Dünya evine girmek isteyen binlerce insanın tercih ettiği yaz sezonu özellikle de düğün için tercih ediliyor. Bu süreçte gelin adaylarının alışveriş yükünü hafifletecek bir hamle de A101’den geldi. 

İstanbullular dikkat! Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona gelindi! Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacak?

İstanbulluların merakla beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona yaklaşıldı. Peki Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı bugün!

Türkiye bugün 107 sene önceki Çanakkale kahramanlarını anarken, bölgeye büyük katkılarda bulunacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü de bugün hizmete açılıyor.

Müjde! Emekli olmanın yolu açılıyor!

Toplu parası olmayan vatandaşların emeklilik yolunu açan yapılandırmada başvuru süresinin uzatıldı. Bu uygulama ile birlikte toplu parası olmayanlara emekli olma imkanı tanınacak. Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren gelişmenin ardından emekli olmanın yolu açılıyor...

Filyos Limanı yarın hizmete açılıyor!

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin karadaki merkezi olarak inşa edilen Filyos Limanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın hizmete açılıyor.

Alibeyköy-Eminönü tramvay açılış tarihi Haberi

Alibeyköy-Eminönü tramvay açılış tarihi

2016 yılında yapımına başlanan Alibeyköy-Eminönü Tramvay hattı için İstanbulluları sevindiren haber geldi. 2019'da yapımı durdurulan, 2020 yılında inşasına yeniden başlanan Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı için geri sayım başladı. 

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nın Ocak ayında hizmete açılacağını dile getirdi. 

10 kilometre hat uzunluğuna sahip Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın toplam 14 istasyonu bulunuyor. Günde 25 bin yolcuya hizmet verecek tramvay ile Eminönü-Alibeyköy arasındaki mesafe 30 dakikaya düşecek. Proje inşaatı için şu anda 219 kişi görev alıyor. 

Eminönü bölgesinden başlayacak hat, Haliç sahili boyunca ilerleyerek Alibeyköy merkezinden Alibeyköy Cep Otogarına ulaşacak şekilde inşa edildi.

Eminönü Alibeyköy Tramvay Hattı istasyonları  

1- Eminönü

2- Küçükpazar

3- Cibali

4- Fener

5- Balat

6- Ayvansaray

7- Feshane

8- Eyüp-Teleferik

9- Eyüp Devlet Hastanesi

10- Silahtarağa İstasyonu

11- Sakarya Mahallesi

12- Alibeyköy Merkez

13- Alibeyköy Metro

14-Alibeyköy Cep Otogarı

Entegre...