15 / 05 / 2024

almanya federal meclisi kira artışlarını engelledi

almanya federal meclisi kira artışlarını engelledi

2005 yılından beri Almanya'da artış gösteren ev kiraları, Federak Meclis'i harekete geçirdi. Hükümet oy çoğunluğu ile üç yıl içinde kiraların en fazla yüzde 15 artmasını öngören yasayı kabul etti...go

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle ülkede konut fiyatlarında 2000'den bu yana en sert düşüş yaşanmış oldu.

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022 yılında evsizlerin sayısı yüzde 58 artış gösterdi. Ayrıca BAG'a göre bunun sebebi Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması ve enflasyon...

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya'da konut fiyatları yüzde 9,9 geriledi ve 2000 yılından beri en sert düşüşü gösterdi. İşte tek tek açıklanan o son dakika rakamları...

Peker GYO Almanya'daki yeni projesi için düğmeye bastı! Erft Loft, Mart 2024’te başlıyor!

Peker GYO Almanya'daki yeni projesi Erft Loft için resmen düğmeye bastı. Erft Loft projesinin imar planı Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Peki Erft Loft projesinde kaç konut olacak? Ne kadar gelir elde edilecek? İşte ayrıntılar...  

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

Almanya batan enerji devini kamulaştırdı! İlk 9 ayda 40 milyar euro zarar açıklamıştı!

Almanya enerji tedarikçisi Uniper'in yüzde 99 hissesini satın aldı. Federal hükümet enerji arzının kesintiye uğramaması için şirkete sermaye enjeksiyonları yapacak.

Almanya, 45 bin lira maaşla işçi arıyor! İşte aranan şartlar...

Alman Federal İş ve İşçi Bulma Kurumu, Türk işçi alımı yapacağını duyurdu. Almanya, net olarak aylık 45 bin TL maaş verecek. İşte Almanya'ya gidecek Türk işçilerde aranan şartlar...

BBC: İngiltere yoksullaşıyor! DW: Almanya'nın borcu artıyor

Artan petrol ve doğal gaz fiyatları, tüm dünyada olumsuz etki yaratıyor. Almanya’nın eyalet, federal, sosyal güvenlik ve belediye dâhil kamu dışı kurumlara borçları arttı.

Almanya'da inşaat sektöründe son durum ne?

Almanya'da 2021 Haziran ayında sanayi üretimi yüzde 0,3 oranında azalış gösterdi. İnşaat sektörü bu sonucu negatif olarak açıkladı. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nde (Destatis), Haziran 2021'deki sanayi üretimine dair raporları değerlendirdi.

Almanya'daki yüksek konut fiyatları Berlin'de protesto edildi!

Almanya’nın başkenti Berlin'de, ülkede özellikle büyük kentlerde yükselen ev fiyatları protesto edildi. Ülkenin çeşitli bölgelerinden katılım gösterilen gösteride, federal ve eyalet hükümetler, kira yükselişlerine karşı mücadele etmemekle suçlandı.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Almanya'da konut teşviki üç ay uzatıldı!

Almanya’da bu ayın başında yine bir dizi yeni kanun ve uygulamalar yürürlüğe girdi Federal hükümet, korona pandemisiyle ilgili gelişmeleri dikkate alarak, konut teşvik programına başvuru süresini üç ay süreyle uzattı.

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 8,8 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Şubat ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 8,8 oranında düşüş yaşadı. 

almanya federal meclisi kira artışlarını engelledi Haberi

almanya federal meclisi kira artışlarını engelledi
Almanya'da kiralaarın sürekli artış göstermesini engellemek için Alman Federal Meclisi'i tarafından yasa değişikliği yapıldı. Kabul edilen yeni yasada, üç yılda kiralar en fazla yüzde 15 artış gösterebilecek. Bu yasa sayesinde ev kiralarının artmasının önüne geçilecek. Alman F+B Mietenbarometer kuruluşunun yaptığı araştırmaya göre,  2005 yılına kıyasla kiraların Hamburg'da 25.5, Berlin'de yüzde 23.2, Münih'te ise 15.8 artış gösterdiği...