27 / 04 / 2024

almanya gayrimenkul analizi

almanya gayrimenkul analizi

Almanya’da farklı gelir grubundaki ailelerin yaşam kalitelerinin analiz edildiği ‘Almanya’da yaşam’ adlı rapora göre; 500 bin Euro’dan fazla nakit veya gayrimenkul varlığı olanların oranı yüzde 3.8 oranında belirlendi.

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides, Avrupalı emeklilerin en uygun şartlarda yaşayabileceği ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye'yi ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada ise Yunanistan takip etti.

Endeksa'dan gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk! Yatırımcıların doğru karar vermelerini sağlayacak sistem geliyor

Endeksa, makine öğrenimi ve büyük veri analizi tekniklerinin kullanımıyla gayrimenkul değerleme ve analiz süreçlerini değiştiriyor.  Bu teknoloji sayesinde gayrimenkul yatırımcıları daha detaylı analizler yaparak doğru karar verebilecek.

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Yabancıların Antalya'daki gayrimenkul yatırımları tam gaz! Antalya'dan en çok Ruslar ve İranlılar ev aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, son 5 senede (2017-2021) Antalya'da yabancılara 41 bin 715 adet konut satıldığına dikkat çekti ve vatandaşları Antalya'da en çok gayrimenkul alan ülkelerin ilk sıralarında Rusya, İran ve Almanya'nın yer aldığını belirtti.

Fer Yapı, Almanya'da 25 bin Euro'ya şirket kurdu!

Denge Yatırım'ın gayrimenkul proje geliştirilmesi alanında faaliyette bulunmak amacıyla yüzde 100 iştiraki olduğu Fer Yapı, Fer Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş.'ye ait olan Almanya'nın Hamburg şehrinde 25 bin Euro sermayeye sahip FER Delevopment GmbH şirketi kuruldu.

Almanya'daki gayrimenkul fiyatlarında artış hız kesmiyor!

Alman Merkez Bankası Bundesbank, Şubat ayı değerlendirmesinde tekrar gayrimenkul sektöründeki fiyat yükselişine ilgi çekti. 2020 senesinde yaşandığı gibi 2021 senesinde de emlak fiyatlarında değerinin üstünde bir yükseliş gerçekleştiği gözlemlendi.

Peker GYO Almanya'da 1.8 milyon TL'ye gayrimenkul satın aldı!

Peker GYO Blue Stone Investment GMBH şirketinin paylarının tamamını devraldı. Blue Stone Investment GMBH, Almanya Grevenbroich'te 1.830.000 Euro'ya arsa aldı. Bu arsada konut projesi geliştirilecek.

Gayrimenkul değerlemesinde algoritma yenilendi!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom, büyük veri analizi ve makine öğrenimmetotlarını kullanarak bütün Türkiye için gayrimenkul değeri, lokasyon veri analizi ve öngörüleri sağlıyor. 

Peker GYO, Almanya'da 2.4 milyon TL'ye gayrimenkul aldı!

Peker GYO'nun Almanya'da kurulu iştiraki Peker GYO Global GMBH, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Bölgesi'ndeki Solingen şehrinde yer alan taşınmazın 2 milyon 400 bin Euro bedelle satın alınmasına ilişkin satıcı ANG-Investment GMBH ile sözleşme imzaladı.

Peker GYO, Almanya'da 265 bin Euro'ya gayrimenkul aldı!

Peker GYO'nun Almanya'da kurulu iştiraki Peker GYO Global GMBH, Almanya'nın Grevenbroich şehrindeki 194 metrekare arsa alanına sahip olan ve ekspertiz değeri 200 bin Euro olan taşınmazı 265 bin Euro bedelle satın aldı.  

Almanya'da 500 bin Euro'dan fazla nakit ve gayrimenkul varlığı olanların oranı yüzde 3.8!

Almanya’da farklı gelir grubundaki ailelerin yaşam kalitelerinin analiz edildiği ‘Almanya’da yaşam’ adlı rapora göre; 500 bin Euro’dan fazla nakit veya gayrimenkul varlığı olanların oranı yüzde 3.8 oranında belirlendi.

almanya gayrimenkul analizi Haberi

almanya gayrimenkul analizi

Federal hükümet adına dört yılda bir hazırlanan ‘Almanya’da yaşam’ adlı rapora göre, korona en çok dar gelirli aileleri vurdu. Federal Çalışma Bakanlığı tarafından derlenen raporda, Almanya’da farklı gelir grubundaki ailelerin yaşam kaliteleri analiz ediliyor. Raporun tanıtımını Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil yapacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre; rapora göre Almanya’da salgının başladığı 2020 yılında 15 milyon hanede gelir kaybı yaşandı. Özellikle alt gelir grubu ile normal geliri olanlar fazlasıyla salgından etkilendi. Gelir durumu iyi olanlar ve üst gelir grubu ise korona salgınından hiç etkilenmedi ve gelirlerini yükseltti. Almanya’da farklı gelir grupları ve sosyal tabaka arasında sınıf atlama şansı oldukça az, buna göre; en alt tabakadan gelen bir kişinin üst gelir grubuna çıkma şansı fazlasıyla düşük. 

Özellikle serbest meslek sahipleri...