20 / 07 / 2024

almanya kiracı katil

almanya kiracı katil

Almanya'da kirasını ödemediği için evden atılmak üzere olan adam, ev sahibini, yeni kiracıyı, icra memurunu ve Türk çilingiri rehin aldı, öldürdü ve sonra intihar etti

Avrupa Birliği'nde emlak kaosu! Ev sahibi - kiracı oranları şaşırttı!

Türkiye'de konut ve kira fiyatları cep yakarken benzer bir kriz de Avrupa Birliği'nde (AB) de yaşanıyor. Resmi olarak açıklanan verilere göre İsviçre, Almanya ve Avusturya gibi zengin ülkelerde bile nüfusun yarısından fazlası kiracı.

Almanya’da 'Dar gelirliler için acil sosyal konut yapılsın' çağrısı!

Almanya’da kiracı dernekleri, inşaat sendikaları, sosyal ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir ittifak, düşük gelirliler için acil konut yapılması çağrısı yaptı.

Almanya’da kiracı sayısı konut sahibinden fazla!

Avrupa Birliği (AB) ülkesi Almanya'da kiracı sayısı ev sahibinden fazla. AB içinde ev sahibi en fazla olan ülke ise Romanya...

Almanya’da konut kiraları 3 yıllığına dondurulacak!

Ev kiralarının astronomik rakamlara ulaştığı ülkelerden biri de Almanya… 41.6 milyon hanenin yüzde 60’ının kiralık evlerde ikamet ettiği Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SDP, kiracılara “rahat nefes” aldıracak bir kanun tasarısı hazırlıyor.

Almanya'da göçmen kiracı istenmiyor!

Almanya'da göçmen kökenli kişiler ev bulamıyor. Yapılan anket sonuçlarına göre göçmen kökenli her üç kişiden birine ayrımcılık yapılıyor.

Almanya'dan ev sahibi gelince ortada kaldılar!

Muş'un Varto ilçesinde yaşayan Gül Ailesi, 8 yıldır kiracı olarak oturdukları evin sahibi Almanya'dan dönünce sokakta kaldı.

Sudan bahanelerle kiracı çıkarma dönemi bitti!

Mülk sahiplerinin, ‘Almanya’dan oğlum gelecek, akrabam oturacak’ gibi kiracı çıkarmak için söylediği sözler yargı frenine takıldı. Haksız yere kiracı çıkarma dönemi Yargıtay kararıyla sona erdi.

Almanya'da artan emlak fiyatlarına protesto!

Almanya'daki emlak fiyatları ve kiralar adeta kabusa dönüştü. Özellikle Berlin’de son yıllarda artan kiralara karşı kiracılar ayaklandı.

Almanya'da tahliye kararına kızan kiracı daireyi havaya uçurdu!

Almanya’nın Münih kentinde bir kiracı, oturduğu daireyi boşaltması için tahliye kararı çıkınca evi havaya uçurdu.Kentin Sendling semtindeki bir binada oturan 34 yaşındaki Patrick L. olay sonrası kayıplara karıştı.

Yazın evi sıcak olan kiracılar kiradan kesinti yapabilir!

Almanya'nın Münih şehrindeki Kiracılar Derneği, yazın evleri çok sıcak olan kiracıların, kira ödemelerinde kesinti yapabileceğini açıkladı.

Alman ev sahibinden Türk kiracılara ayrımcılık tazminatı!

Almanya'da bir ev sahibi Türk kökenlilerden fazla kira talep etti. Türk kiracıların ayrımcılık uygulandığı gerekçesiyle dava açması üzerine mahkeme ev sahibini tazminat ödemeye mahkum etti.

Almanya'da sigara içen kiracılar için kötü haber!

Almanya'da sigara içen kiracılar için kötü haber geldi. Almanya'da Düsseldorf Eyalet Mahkemesi, komşularının rahatsız olması durumunda sigara içen kişilerin de kira sözleşmesinin feshedilebileceğine karar verdi.

Almanya'da kiracılar evi farklı renklerde boyalı bırakamıyor!

Almanya Federal Adalet Mahkemesi konuyla ilgili olarak verdiği bir kararında, evin içini farklı renklere boyayan kiracıların evden çıktıklarında duvarları tekrar açık veya beyaz bir renge boyamak zorunda olduğuna hükmetti....

almanya kiracı katil Haberi

almanya kiracı katil



Almanya Baden Württemberg Eyaleti'ne bağlı Karlsruhe Kenti'nde kirasını ödeyemediği için ec sahibi tarafından icralık olan ve evden çıkarılmak istenen adam katil oldu. 


İddialara göre avcı olduğu söylenen kiracı, kendisini evden çıkarmaya gelen icra memurunu, Türk çilingir Mustafa Güler'i, evin yeni kiracısını ve evin sahibini konuşmak için içeri davet etti ve avcı olduğu söylenen adam av tüfeğiyle 4 kişiyi rehin aldı. 


Olay yerine gelen polis, güvenlik önlemi alarak özel kuvvetleri çağırdı. Fakat öğle saatlerinde duyulan silah seslerinden sonra evden duman çıkmaya başladı. Polis de eve girmeye karar verdi. Özel kuvvet ekiplerinin girdiği evde, rehinelerle birlikte kiracının cesetleri bulundu. Görgü tanıkları adamın rehineleri vurduktan sonra intihar etmiş olabileceğini belirtti. Cinnet getiren kiracının ev sahibinin eski sevgilisi olduğu da iddia edildi. Evde çok sayıda...