15 / 05 / 2024

alpu Ulusal Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi

alpu Ulusal Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi

2015 yılı başlarında Alpu’da temeli atılacak olan Raylı Sistemler Test Merkezi şimdiden ilçeye yatırım çekmeye başladı. Solentek AŞ, Alpu’ya 20 milyon TL yatırım yapacak..

Eskişehir'e ulusal raylı sistem müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de düzenlenen mitingte konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Anadolu Üniversitesi bünyesinde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Eskişehir URAYSİM inşaatı başladı!

Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından yürütülen ve "Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi Projesi" kapsamında Eskişehir'in Alpu ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi'nin (URAYSİM) inşaatı başladı.

Raylı Sistemler Test Merkezi Alpu'ya inşa edilecek!

Anadolu Üniversitesi, Yeni Alpu'nun ilk adımı olacak Raylı Sistemler Test Merkezi için tüm hazırlıklarını tamamlandı. Demirtaş, "Yeni Alpu'nun temellerini atıyoruz. 2023'te dünyanın tanıyacağı, yepyeni bir Alpu kurulmuş olacak." dedi.

URAYSİM'in yapımına 2015'in sonunda başlanacak!

Anadolu Üniversitesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi’nin (URAYSİM) yapımı, bürokratik işlemlerin uzun sürmesi nedeniyle 2015 yıl sonunda başlayacak.

Eskişehir raylı sistemlerde dünya pazarlarına açılıyor!

Eskişehir, TÜLOMSAŞ, Raylı Sistemler Kümesi gibi kurumların yanına 200 milyon dolarlık Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi projesini de katarak dünya pazarlarında iddiasını artırmaya hazırlanıyor.

Eskişehir URAYSİM temeli baharda atılacak!

Alpu'da yapılacak olan Ulusal Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi Balkanlar'dan Avrupa'ya kadar bir çok ülkeye hizmet edecek. Merkezin temeli baharda atılacak. Anadolu Üniversitesi tarafından yapımına başlanacak.

Eskişehir'in yatırım merkezi: Alpu!

Ulusal Raylı Sistemler ve Test Merkezi'nin yanı sıra bin hektarlık üniversite yerleşkesine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Eskişehir'in Alpu ilçesi cazibe merkezine dönüşüyor.Eskişehir'in yatırım merkezi: Alpu!

Ulusal Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi Alpu'ya yatırım çekiyor!

2015 yılı başlarında Alpu’da temeli atılacak olan Raylı Sistemler Test Merkezi şimdiden ilçeye yatırım çekmeye başladı. Solentek AŞ, Alpu’ya 20 milyon TL yatırım yapacak..

İstanbul'da havaray, raylı sistem ve teleferik ihaleleri ne zaman?

Üsküdar Libadiye Caddesi ile Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray, Bayrampaşa-Eyüp-Eminönü Raylı Sistem ve Gaziosmanpaşa (Rami) - Eyüp (Yeşilpınar) Teleferik Projesi'nin ihale tarihleri belli oldu. İşte İstanbul'un önemli ulaşım projelerinin ihale günleri..

Raylı sistem üreticilerinden 'yerlilik' isyanı!

RAYDER ve ARUS, Güney Koreli Eurotem ve Çinli CSR’yi taahhütlerini yerine getirmemekle eleştiriyor. Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) yönetimi, konuyu Ulaştırma Bakanlığı'nın gündemine taşıdı

Kaliforniya Yosemite Ulusal Parkı'nda yangın çıktı!

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Yosemite Ulusal Parkı'nda cumartesi gecesi çıkan yangın, paniğe neden oldu. Küçük bir kıvılcımla başladığı belirtilen yangında 15 bin kilometrekarelik alan kül oldu...

Toki ve Emlak Konut GYO ulusal mimari proje yarışması düzenliyor!

Toki ve Emlak Konut GYO, Ulusal Mimari Proje Yarışması düzenliyor. Mimarlara ve mimarlık 4. sınıf öğrencilerine açık olacak yarışmada projeler 15 Ekim 2014 tarihine kadar teslim edilebilecek.

İzmir'de raylı sistem kullananların sayısı yüzde 3 arttı!

ESHOT'un raporuna göre, ulaşım düzenlemesinin ardından, raylı sistemi kullananların sayısı yaklaşık yüzde 3 arttı, yoğun saatlerde otobüs başına düşen ortalama yolcu sayısı da 53'ten 45'e indi...

alpu Ulusal Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi Haberi

alpu Ulusal Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi

Eskişehir’in Alpu ilçesine Anadolu Üniversitesi’nin, 2015 yılının başlarında temelini atacağı Ulusal Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi (URAYSİM), daha temeli atılmamışken yatırımları Alpu’ya çekmeye başladı.


Bozlu Holding bünyesinde yer alan Solentek AŞ, Alpu’ya vagon üretim ve bakımı için yatırım yapacak. Önümüzdeki yıl başlayıp iki yıl içinde devreye almayı planladıklarını açıklayan Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bozluolçay, Alpu’da gerçekleştirecekleri yatırımla faaliyet alanlarını genişleteceklerini söyledi.


Yatırım maliyeti 20 milyon lira olarak açıklanırken 10 bin metrekaresi kapalı toplam 40 bin metrekarelik alanda kurulacak üretim tesisinde 400 kişiye de istihdam sağlanacak. Buradaki üretim ile iç pazarın yanı sıra Avrupa pazarına da hizmet vereceklerini söyleyen Bozluolçay, “Yatırım finansmanını kendi öz sermayemiz ile karşılamayı planlıyoruz. Yük vagonu üretimi ve vagon bakımı süreçlerini dünyadaki en son teknoloji ile gerçekleştireceğiz....