alsancaka halıcılar çarşısı mı kurulacak Haberi
İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Ölçen, “Şehrin içinde cazibe merkezleri yaratabilirsek kruvaziyer ile gelen turist sektörü canlandırır” dedi
5 yıl öncesine kadar Amerika, Almanya, Fransa ve birçok Ortadoğu ülkesine ihracat yapan İzmirli el halıcıları, sektörün teknolojiye yenilmesinin ardından canlanma umudunu kruvaziyer turizmiyle gelen turistlere bağladı.
İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Meslek Komitesi Meclis Üyesi Naci Ölçen, İzmir'de az sayıda kalan dokuma el halısı işletmesinin eski günlerine dönebilmesi için turizmden daha fazla pay alması gerektiğini söyledi.
"Şehirde kalmalılar"
İzmir'e kruvaziyer gemileriyle gelen yaklaşık 470 bin turistin, sektörü canlandıracağını kaydeden Başkan Ölçen, "Kruvaziyerle gelen turistler, şehir merkezine girmeden hemen Meryem Ana'ya ve Kuşadası'na götürülüyor. Turistlerin İzmir'e katkı yapmasını istiyorsak onları şehir içinde tutarak kent merkezini gezmelerini...