27 / 04 / 2024

Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcak

Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcak

85 firmaya ev sahipliği yapan Teknopark İstanbul, Altensis rehberliği kapsamında yeşil bina sertifikasına kavuştu. Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcak teknolojiye daha fazla yatırım yapılacağını açıkladı.

Google'ın kurucu ortağı Larry Page, 32 milyon dolara ada aldı!

Google'ın kurucu ortağı Larry Page Porto Riko'daki bir ada olan Cayo Norte'yi satın aldı. Söz konusu adayı sessiz sedasız satın alan Page’in ada için 32 milyon dolar ödediği belirtildi.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Kentsel dönüşümde gözler sıfır enerjili binalarda!

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen binaların “yeşil bina” şeklinde hayata geçirilmesinin sürdürülebilir kentler için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Otopark Yönetmeliği için geri sayım başladı! 

Kalabalık şehirlerin otopark sorununu çözmek için hayata geçirilen  Yeni Otopark Yönetmeliği 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor. Yeşil Bina danışmanlığının öncü firmalarından Altensis'in Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, yeni yönetmelik hakkında değerlendirmede bulundu. 

Altensis yeşil bina projelerini ikiye çıkaracak!

Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis, projelerini 5 yılda iki katına çıkarmayı amaçladı. Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeşil bir dünya için yeşil binalar şart!

Gayrimenkul sektörünün üzerinde yeşil baskı var. Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, "Sadece bina değil, artık yeşil mahalleler de yapmak mümkün. Kentsel dönüşüm bunun için fırsat sunuyor." dedi.

Kentsel dönüşümde yeşil bina kriterleri önemli!

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının şebekenin yükünü en az yüzde 20 azaltacağını, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamak olduğunu belirtti.

Gayrimenkul satışlarını artırmak için farklı kampanyalara ihtiyaç var!

Gayrimenkul piyasasında en çok C segmenti konuta ihtiyaç olduğunu kaydeden Prime Property Gayrimenkul Danışmanlık kurucu ortağı Fırat Sezginsoy, ancak yükselen maliyet ve piyasa koşulları nedeniyle yeni projelerin C segmentine hitap etmediğini belirtti.

Yatırımcılar projelere cesurca devam ediyor!

Pek çok büyük ölçekli ve karma projeye imza atan İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, yeni yılda da yatırımcıların projelere ‘cesurca’ devam ettiğini, hız kesmediklerini söyledi.

Abdurrahman Çekim, Avrupa'nın en iyi 40 genç mimarından biri seçildi!

Maxx Royal Kemer'in yaratıcısı, Baraka Mimarlık'ın kurucu ortağı Abdurrahman Çekim, Avrupa'nın en iyi 40 genç mimarından biri seçildi.

Al-Daar Gayrimenkul Körfez'den banka ile ortaklık yaptı!

Al-Daar Gayrimenkul, körfezden büyük bir banka ile ortaklık gerçekleştirdi. Al-Daar Kurucu Ortağı M.Halit Sönmez ile röportaj gerçekleştirdik...

İshak Alaton'un taziyeleri kabul edildi!

Alaton ailesi, Alarko Holding Kurucu ortağı ve Onursal Başkanı İshak Alaton'un vefatının ardından taziyeleri kabul etti.

Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcak Haberi

Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcak

Çevre dostu özellikleri nedeniyle enerjide tasarruf eden Teknopark'ta kaynaklar operasyonel giderlere değil yatırımlara harcanabilecek. Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcak, çevre dostu bina kriterleri esas alınarak tasarlanan Teknopark İstanbul'un, düşük işletme, enerji ve operasyon giderlerine sahip olacağını söyledi. Ilıcak "Böylece yeşil Teknopark'ta düşen giderler ve enerjiden tasarruf edilmesi ile birlikte teknolojiye daha fazla kaynak ayrılmasının ve daha fazla yatırım yapılmasının önü açılacak"...