30 / 04 / 2024

alternatif finansman aracı

alternatif finansman aracı

Ulaştırma, sosyal altyapı, enerji, telekomünikasyon ve belediye hizmetleri için gerekli olan finansman arayışlarına GYO ' lar umut oldu. GYO modeli alternatif bir finansman aracı olabilecek..

GYO alternatif finansman aracı olabilecek!

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), "Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete' nin 23.01.2014 günkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Gayrimenkul Yatırım Fonu, yatırımcılara alternatif bir pencere açacak!

BYY Finans Kurucusu Bekir Yener Yıldırım Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF)’nun Türkiye’de uzun zamandır hem çok yüksek bir ilgi hem de alternatif araçlara göre ilk sırada olan bir yatırım aracı olduğunu belirtti.

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Deprem bölgesine, IFC'den 530 milyon dolar finansman desteği...

IFC deprem bölgesinde 5 banka aracılığı ile 530 milyon dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Altın ve Doları Sollayacak Yeni Yatırım Aracı: İslam Memiş'in Öngörüsü Nedir?

Altın, dolar ve euro yatırım araçlarına alternatif bir araç daha geldi. Parasını ona yatıranlar büyük kazançlar elde edecekler. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, işte o yatırım aracı hakkında önemli bilgiler ve görüşlerini paylaştı. Memiş’in bahsettiği o yatırım aracı ile ilgili detaylar…

Türkiye’de bir ilk! Kuveyt Türk Dijital Araç Finansmanı’nı başlattı

Kuveyt Türk’ten Türkiye’de bir ilk geldi. Sahip olmak istediğiniz araç için Kuveyt Türk Mobil'den Dijital Araç Finansmanı'na başvurabilir ve aynı zamanda dijitale özel cazip oranlar ile bütçenizi zorlamadan istediğiniz aracı satın alabilirsiniz. İşte detaylar…

Emlak Katılım'dan yastık altı altınlar için alternatif ürün: KAD-SİS

Vatandaşın bankacılık sistemine sokmak yerine yastık altında tuttuğu altınlara alternatif yeni bir yatırım aracı tanıtıldı. KAD-SİS nedir, KAD-SİS adı verilen sistem nasıl işliyor, yatırımcıya nasıl kazandırıyor, işte merak edilen soruuların cevapları...

Kanal İstanbul'a alternatif finansman modeli!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul için alternatif finansman modelleri geliştirildiğini dile getirdi.

İş Finansal Kiralama'dan 200 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

İş Finansal Kiralama'nın İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla satışa sunduğu 200 milyon TL nominal değerli, 120 gün vadeli finansman bonosu ihracı tamamlandı.

İş GYO'dan 726 milyon TL'lik borçlanma aracı ihracı!

İş GYO'nun 120 milyon TL nominal değerli, 99 gün vadeli finansman bonosu ihracı tamamlandı. Söz konusu ihraç ile birlikte, 726 milyon TL tutarında borçlanma aracı ihracı gerçekleştirildi. 

İş GYO'dan 55 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

İş GYO'nun İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla nitelikli yatırımcılara satışa sunulan 55 milyon TL nominal değerli, 91 gün vadeli finansman bonosu ihracı tamam. 

Ata GYO'nun 100 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı tamam!

Ata GYO'nun Ata Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile nitelikli yatırımcılara satışa sunulan 100 milyon TL ihraç tavanı içerisinde, 50 milyon TL nominal değerli, 1. tertip 91 gün 31 Mart 2021 vadeli, finansman bonosunun ihracı tamamlandı. 

Ata GYO'nun 100 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı tamam!

Ata GYO'nun Ata Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile nitelikli yatırımcılara satışa sunulan 100 milyon TL ihraç tavanı içerisinde, 50 milyon TL nominal değerli, 1. tertip 91 gün 31 Mart 2021 vadeli, finansman bonosunun ihracı tamamlandı. 

alternatif finansman aracı Haberi

alternatif finansman aracı

Ulaştırma, sosyal altyapı, enerji, telekomünikasyon ve belediye hizmetleri için gerekli olan finansman arayışlarına GYO'lar umut oldu. Özellikle yurtdışı fonları Türkiye'ye çekmek isteyen hükümet bununla ilgili yönetmelikleri de yeniledi ve belli bir süre için bu tür fonların kurulmasına olanak sağladı. Konu ile ilgili yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de de yayımlandı. Buna göre yüksek miktarda sermaye gerektiren projelerin finansmanında "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı" modeli alternatif bir finansman aracı olabilecek. 


Hisseler blok satılabilecek Yabana yatırımcıların bu modele ilgisinin artırılması amacıyla söz konusu yapıda nitelikli yatırımcıya blok satış imkânı da getirildi. 


Böylece Türkiye'de altyapı gayrimenkul yatirım ortaklığı kuran bir kişi portföy hisselerini borsada hisse bazmda satabileceği gibi nitelikli bir yatırımcıya blok olarak da satabilecek. Süreli olması da cazip Yönetmelikte bu tür bir gayrimenkul yatırım ortaklığı kurulmasında süreli'...