17 / 05 / 2024

altınları çevirenlere verilecek destekler

altınları çevirenlere verilecek destekler

Altınlarını TL'ye çeviren vatandaşlar için verilecek destekle ilgili tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İslam Memiş altın almak isteyenlere seslendi! Kesme altın alın dedi! Bu altınları işaret etti! İşçilik fazla...

Altın uzmanı İslam Memiş, Darphane'nin ürettiği altında işçiliğin olduğunu söyleyerek yatırımcılara 'kesmen altın alabilirsiniz' diyerek seslendi.

Altın rekordan rekora koşuyor! ABD'li dev bankadan yeni altın tahmini geldi! Altınlarını satan bin pişman olacak!

Altın, Ortadoğu'da gerilimlerin artmasıyla rekordan rekora koşuyor. Altın fiyatlarının yükselmeye devam edip etmeyeceği merak edilirken, ABD'li dev bankadan yeni altın tahmini geldi! Altınlarını satan pişman olacak.

İslam Memiş, Cumhuriyet ve çeyrek altını almak isteyenleri önceden uyardı! Bu altından alın!

Altına olan talep karşısında yatırımcılar farklı altınları tercih ediyor. Bazı yatırımcılar gram altın alırken bazıları çeyrek altından yana tercihini kullanıyor. Altın uzmanı İslam Memiş ise Cumhuriyet ve çeyrek altın almak isteyenleri uyardı...

Altın alım satımında yeni dönem başlıyor! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın! O gram altınlar sahte!

Altın piyasasında sahteciliğin önüne geçebilmek için altın alım satımında, Darphane tarafından yeni bir dönem başlatılıyor.

'Elimizdeki altınları satalım mı?' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Tarihi zirve için rakam verdi!

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Altındaki yükseliş yatırımcıları heyecanlandırdı. Elinde altını olanlar ''altınlarımızı satalım mı?'' sorusunu araştırırken, İslam Memiş'ten yanıt geldi. 

Gram altına yasak mı geliyor? Kuyumculara gizli bir yazı gönderildi, İslam Memiş'ten şok açıklama geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kuyumculara gönderilen 22 ayar 1 gramlık fiziki altınların üretiminin yasaklandığı ile ilgili mesajlarla ilgili açıklama yaptı. İşte İslam Memiş'in konu ile ilgili o açıklaması...

22 ve 24 ayar gram altın almak isteyenler hemen baksın! Ucuza altın aldım diye sevinmeyin! O altınlar alarm veriyor

Altın fiyatları her geçen gün yükseliyor. Böyle olunca da vatandaşlar daha uygun fiyata altın almanın peşine düşmeye başladı. Piyasa ise 'sahte altın' alarmı vermeye başladı.

Çeyrek altın bugün kaç TL? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 19 Kasım Pazar altın fiyatları

Altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcıların en çok tercih ettiği altın çeyrek altın ise en çok merak edilen altınlar arasında geliyor. Peki bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 19 Kasım Pazar altın fiyatları.

Ev sahibinden 400 bin liralık vurgun! Kiracısının evine girip altınlarını çaldı...

Bursa'da bir ev sahibi kiracısının evine girerek 400 bin lira değerindeki döviz ve ziynet eşyasını çaldı. Ev sahibini güvenlik kamerası ele verdi...

Kuyumcuda görünce şaşırmayın: Altın artık bu şekilde satılacak

Sahte altın satışını önlemek için önemli bir adım atıldı. Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz'ın açıklamalarına göre, yeni sistemin uygulanmasıyla sahte altın satışının önüne geçilmesi hedefleniyor. Tüm gram altınlar ambalaj içinde ve sertifikalı olarak sunulacak.

24 ayar altında şok gelişme! Meğer kandırılıyormuşuz... Altına 'ayar' verecek yeni sistem geliyor!

Altında sahte ve sahtekarlık haberleri her geçen gün artıyor. Özellikle kuyumculardan 24 ayar diye alınan altınların gerçekten 24 ayar olup olmadığı bilinmezken, vatandaşlar çeşitli sahtekarlıklarla karşılaşıyor. 

İslam Memiş'ten yastık altındaki gümüşler için uyarı geldi! Sisteme dahil edilmeli!

Son 10 yıldır yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için bir çok projenin üstlenildiğini ancak gümüşle ilgili bu konuda bir gelişme olmadığını belirten İslam Memiş'ten uyarı geldi. 

Yastık altında altını olanları sevindirecek gelişme!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yastık altı altınlar hakkında oldukça dikkat çekici bir analizde bulundu ve bu altınların ekonomiye kazandırılma yöntemlerini ayrıntılı bir şekilde ele aldı. 

altınları çevirenlere verilecek destekler Haberi

altınları çevirenlere verilecek destekler

Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Tebliğin amacı, yurt içi yerleşik gerçek kişilerin Altın cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarının Türk lirası vadeli mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi durumunda mevduat ve katılım fonu sahiplerine sağlanacak desteğe yönelik usul ve esasları düzenlemek olarak gösterildi.

Buna göre, 28/12/2021 tarihinde mevcut olan altın hesapları ile bu tarihten sonra açılacak işlenmiş ve hurda altın karşılığı altın hesapları, hesap sahibinin istemesi durumunda Dönüşüm fiyatı üzerinden Türk lirasına çevrilecek. 

Bankanın bu işlem sonucunda elde ettiği altın, dönüşüm fiyatı üzerinden Merkez Bankası tarafından satın alınır ve karşılığı Türk lirası ilgili bankaya aktarılacak. Banka tarafından 3 ay, 6 ay veya 1 yıl vadeli Türk...