04 / 05 / 2024

Amasya Üniversitesi temel atma töreni ne zaman

Amasya Üniversitesi temel atma töreni ne zaman

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi’ nde saat 11.30'da gerçekleşecek törene tüm Amasyalıları davet etti...

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

Yeni akademisyen alım duyuruları belli oldu! Uşak, İnönü ve Amasya! İşte detaylar…

Uşak Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi Tasarım MYO akademik personel alıyor. Öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alım şartları haberimizde…

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki inşaat laboratuvarı binasının temeli atıldı!

Boğaziçi Üniversitesi'nin Kandilli Kampüsü'nde yapılacak 'İnşaat Laboratuvarı Binası'nın temel atımı dün gerçekleştirildi. İnşaatın 2021 yılının sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Pendik Gedik Üniversitesi Ana Kampüsü’nün temeli atıldı!

Pendik’in ilk üniversite kampüsü olan Gedik Üniversitesi Ana Kampüsü’nün temel atma töreni yapıldı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde bilim ve teknoloji merkezi açıldı!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilim ve İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışı ile Ziraat Bankası Kütüphanesi'nin temel atma töreni yapıldı...

Bingöl Üniversitesi'nin yeni inşaatları yükseliyor!  

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 48 adet lojman yapım işinin temel atma törenine katıldı. Çapak ayrıca inşaatı devam eden yatırımlarda incelemerde bulundu.

Adıyaman Üniversitesi yeni fakülte için inşaat başladı!

Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi yeni binası yapım çalışmaları devam ederken, inşaat alanına temel betonu döküldü.

Amasya Üniversitesi'nde Kentsel Gelişim Serüveni paneli yapıldı!

Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım, Peyzaj Mimarlığı ve Şehir, Bölge Planlama Bölümlerinde yürütülmekte olan Stüdyo No:2 dersi kapsamında, Amasya kentinin tarihsel süreçte geçirdiği dönüşümü ele alan ‘Kentsel Gelişim Serüveni’ konulu bir panel yapıldı.

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi'ndeki cami yükseliyor!

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi içinde yer alan cami inşaatı devam ediyor. Cami inşaatı ile ilgili bir açıklama yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir; hayırseverleri bağış yapmaya davet etti.

Tekirdağ Ergene’de Temel Afet Bilinci eğitimi verildi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında ilgili personellere “Temel Afet Bilinci ve Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması” konularında “Eğitmen” eğitimi verildi

Çukurova Üniversitesi’ne 160 milyonluk sağlık yatırımı!

Çukurova Üniversitesi’ne 160 milyon TL değerinde Balcalı Hastanesi Dr. M. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası ile 12 yatırımın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Amasya Üniversitesi'nin külliye inşaatı başladı!

Prof. Dr. Şuayip Özdemir, "Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile birlikte tasarlanan Külliye içerisinde Üniversite Camisi, İlahiyat Fakültesi İhtisas Kütüphanesi, Konferans Salonu, Hat, Ebru, Tezhip ve Dini Musiki Salonları planlanmaktadır'' dedi.

Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun kuruluşuna onay!

Amasya Üniversitesi bünyesinde "Yabancı Diller Yüksekokulu" kuruluşuna Bakanlar Kurulundan onay çıktı. Kuruluş kararı 8 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Amasya Üniversitesi temel atma töreni ne zaman Haberi

Amasya Üniversitesi temel atma töreni ne zaman


Amasya Üniversitesi’nde 17 Mayıs Cumartesi günü toplu açılış ve temel atma töreni düzenleneceği bildirildi.


Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 11.30'da gerçekleşecek törene tüm Amasyalıları davet eden Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Amasya Üniversitesi’nin akademik gelişimine ve artan öğrenci sayısına paralel olarak daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla fiziki alt yapımızı geliştirmeye, merkezi bütçeyle oluşan imkanlarımızı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz” dedi.


Göreve geldikleri 2011 yılından bugüne istihdam odaklı bir büyüme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr Metin Orbay, “Mimarlık Fakültemizi ve Merkezi Araştırma Laboratuvarımızı teslim aldık ve faaliyetlerine başlattık. Eğitim Fakültemizi ise ek binalarla büyüttük. Üniversitemiz ve ilimizin çehresini değiştirecek Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun da bulunduğu spor kompleksinde geri sayım başladı. Çok geniş olması itibariyle yüzme eğitimleri için...