16 / 05 / 2024

Amenajman planlamaları

Amenajman planlamaları

Orman kaynaklarının planlanmasında bazı ilkelere uyulması gerekli. Amenajman planlama ilkeleri dahilinde, sürdürülebilirlik, estetik, verimlilik, çok amaçlı faydalanma, sosyo-kültürel geleneklerin yansıtılması sektörler arası eşgüdüm ilkeleri bulunuyor...

Kamuda tasarruf lojmanla başlıyor! Lojmanlara satış sinyali geldi!

200-250 bin arasında olduğu belirtilen lojmanların bütçeye kaynak sağlaması ile ilgili planlamalar açıklandı. İşte ayrıntılar...

'Sünger şehirler' geliyor: Artık kentler iklim uyumlu olacak, yağmur suları toplanacak!

AK Partili belediyeler, yeni dönem için sünger şehir planlamaları yapıyor. Peki yeni şehirler ve kamusal alanlar nasıl olacak? İşte merak edilenler...

Apartmanlarda yapılan aidat zammı iptal edilir mi?

Apartmanlarda ve sitelerde aidat zamları yeniden gündeme gelmeye ve araştırılmaya başlandı. Buna göre, yıllık planlamalar doğrultusunda apartmanlarda aidatlar yeniden zamlanacağı belirtiliyor. Peki yapılan aidat zammını iptal edilir mi? İşte haberin detayları...

İzmir’de acil nitelikli ve kamusal planlama yapılmalı!

İzmir, yaşanan sel felaketiyle mücadele ediyor. Uzmanlar, iklim krizine karşı toplumun ihtiyaçlarını ön plana çıkaran, kamusal ve nitelikli planlamaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşüm planlanırken İBB'yi masadan uzak tutmak yanlıştır!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili planlamalar yapılırken, İBB'yi masadan uzak tutmanın yanlış olduğunu söyledi. 

Emeklilikte yeni dönem detayları belli oldu

TBMM'ye sunulan On İkinci Kalkınma Planı'na göre, emekli aylık bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Sosyal güvenlik sistemindeki yeni planlamalar ve düzenlemeler belli oldu. İşte ayrıntılar...

Emekli, dul ve yetim maaşı alanları sevindirecek haber: Ocak zammı planı gündemde!

Ocak ayındaki maaş zammı için emekliler ve buna bağlı olarak dul ve yetimlere yönelik yapılan planlamalar, kulislere göre önemli bir iddiayı ortaya koyuyor. Büyük bir sürpriz etkisi yaratacak olan maaş artışlarıyla ilgili bekleyiş başladı.

Geçtiğimiz hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? En çok kazandıran yatırım aracı hangisi? O rakamlar tek tek belli oldu!

Yatırımcılar, en çok kazandıran yatırım araçlarını sık sık araştırıp planlamalarını buna göre yaparken, bu haftanın kazandıran yatırım araçları da tek tek açıklandı. İşte borsada, altında ve dolardaki son durum...

Sağlıkçıların beklediği kanun teklifi meclisten geçti! Sağlıkçılar hemen bakın! Peş peşe açıklandı! 

Sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Sağlık Komisyonu'nda kabul edilerek yeni planlamalar için düğmeye basıldı. 

Şehir planlama profesöründen o il için acil çağrı

Şehir Planlama Profesörü Hilal Erkuş, Antalya'da acil olarak konut sorununa çözüm bulunması ve şehrin sürdürülebilirliğini sağlayacak planlamalar yapılması gerektiğini söyledi.

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Kanal İstanbul Türkiye'nin denizlerdeki hakimiyetin artıracak!

Meclis Bütçe görüşmelerinde önümüzdeki yıllara ilişkin yapılacak planlamaları anlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un önemine değindi. 

Amenajman planlamaları Haberi

Amenajman planlamaları

Amenajman planlama ilkeleri!

Amenajman; bir orman işletmesini veya onun ayrıldığı alt işletme ünitelerini tespit edilen amaçlara göre planlayan ve planın uygulanmasını izleyen bir ormancılık bilim dalı olarak tanımlanıyor.


Amenajman planlarına ilişkin hükümler Orman Amenajman Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. "Amenajman planlama ilkeleri nelerdir?" sorusunun yanıtı yönetmelikte şu şekilde sıralanıyor:

           

Amenajman planlama ilkeleri nelerdir?

MADDE 4 – (1) Devlet ormanları, hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar ve hususi ormanların amenajman planları yapılırken; orman kaynaklarının planlanmasında kullanılan aşağıdaki temel ilkelere uyulur.

             

a) Sürdürülebilirlik, iktisadilik, verimlilik, çok amaçlı faydalanma, sosyo-kültürel geleneklerin yansıtılması, sektörler arası eşgüdüm, uluslararası sorumluluk, biyolojik çeşitliliği koruma, estetik ve diğer değerleri koruma, karbon dengesi, katılımcı yaklaşım, orman sahibinin belirlediği işletme amaçları ve bu...