24 / 05 / 2024

amonyum nitrat gübresi

amonyum nitrat gübresi

Çiftçinin tarlaya ektiği ürünü bitirip boy vermesini sağlamak için kullandığı azotlu gübrelerin tedariğinde yeni bir problem ortaya çıktı. Türkiye'nin gübrede bağımlı olduğu Rusya, gübre ihracatını yasaklama kararı aldı.

Gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı! DAP gübresi 21.120 TL, ÜRE gübresi 15 bin 440 TL oldu! Çiftçiler aman dikkat!

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı. Gübre fiyatlarındaki yükseliş, gram altını resmen geride bıraktı. Peki hangi gübre bugün kaç TL?

Gıda krizinin ayak sesleri yükseliyor! Zaman daralıyor

Çekya Tarım Bakanı Zdenek Nekula, Avrupa'da yeterli miktarda tarım gübresi olmadığını ve bu durumun verimde belirgin düşüşe neden olabileceğini belirtti. Türkiye’de ise gübre fiyatları ise 2022’de gelen zamlarla rekor rakamları çıktı.

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce tarafından yürütülen çalışmada, tavuk gübresi, ayçiçeği ve mısır atıklarından organik madde değeri yüksek kompost elde edildi.

Çiftçilere büyük şok! Gübre fiyatları ne kadar oldu? Hangi gübre kaç TL? 20 Ağustos 2022 gübre fiyat listesi...

TÜİK, Haziran ayına ilişkin gübre ithalat verilerini açıkladı. Bu kapsamda, Haziran'da ithal edilen üre gübresi Mayıs ayına göre ortalama (yüzde 20) 157 dolar/ton düşüş gösterdi. Peki gübre fiyatlarında son durum ne? Hangi gübre kaç liradan ithal edildi? İşte 20 Ağustos 2022 gübre fiyat listesi...

Kanal İstanbul bu tehlikeye karşı şart!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, patlamada en büyük yıkıcı etkiye neden olan 2 bin 750 ton amonyum nitratın, 6 sene önce Beyrut'a giderken İstanbul Boğazı'ndan geçtiğini duyurdu...

Kanal İstanbul Türkiye için stratejik bir güvenlik meselesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Hepimizin yüreğinin yandığı patlamaya neden olan 2750 ton amonyum nitrat, 6 sene önce Beyrut’a giderken İstanbul Boğazı’ndan geçti" açıklamasında bulundu...

Rönesans Holding'ten Türkmenistan'a yeni yatırım!

Rönesans Holding'in de içinde yer aldığı konsorsiyum Türkmenistan'da fosfor gübresi üretmek üzere kurulacak tesis için imzaları attı. 

Altaca Grubu Balıkesir'de entegre tesisi açtı!

Balıkesir Gönen’de kurduğu fabrika ile hayvan gübresi, anız, dal, yaprak, kabuk, çay, meyve kabuğu, sebze artığı, pirinç sapı gibi mevcut attıklardan petrol üreten Altaca Grubu, ilk entegre tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

5 bin konutun elektriği hayvan gübresinden karşılanacak!

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde kurulan biyoenerji santralinde günlük 400 ton hayvan gübresi işlenerek üretilen gaz ve elektrikle 5 bin konutun elektrik ihtiyacının karşılanacağı bildirildi. İşte ayrıntılar...

Kepez'de köylüler biyogaz enerji elektrik tesisini istemiyor!

DTO Şube Başkanı, 3 köyün ortasındaki alanda hayvan gübresi ve gıda artıklarından biyogaz enerji elektrik üretim tesisi kurmaya çalıştı. "Sondaj suları kirlenecek ve kötü koku olacak" diyen köylü tesise karşı adeta savaş başlattı.

BAGFAS, Türkiye'de 175 milyon dolarlık tesis kuracak!

BAGFAS, Türkiye'nin ilk granül stabilize amonyum nitrat ve granül kalsiyum amonyum nitrat tesisini kuracak

Gölbaşı, İç Anadolu Bölgesi'nin Marmaris'i oldu

Gölbaşı, Mogan ve Eymir gölleri sayesinde İç Anadolu Bölgesi'nin Marmaris'i, Bodrum'u konumuna geldi.

Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü kutlanıyor

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası ''13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü'' dolayısıyla bir bildiri yayımladı.

amonyum nitrat gübresi Haberi

amonyum nitrat gübresi

Rusya’nın gübre ihracatını askıya alması çiftçilerde ve tarım sektöründe şok etkisi yarattı.

Türkiye'de gübre sanayii özelleşti ama ülkede gübre üretimi tüketime yetmiyor ve gübrede Rusya’ya bağımlıyız. Tüm bunların üstüne Rusya, amonyum nitrat gübresi ihracatını iki ay süreliğine geçici olarak durdurdu. 

Öte yandan çiftçiler Trakya başta olmak üzere Türkiye genelinde ekinlerini hızla toprakla buluşturmaya başladı. Tohumların büyüme evresinde yaşanacak gübre sıkıntısı mahsülün yetişemeden telef olmasına neden olabilir. 

Tarım ve ekonomi uzmanları "çiftçiler pahalı olduğu için erişmekte güçlük çektiği gübreye bir de yetersizlik nedeniyle ulaşamazsa Türkiye'yi ciddi bir gıda krizi bekliyor" uyarısında bulundu.

Gübre fiyatlarında çiftçinin lehine bir gelişme olmazken, bazı ziraat odaları hizmete aldıkları tarım marketleri aracılığıyla çiftçiye uygun fiyata gübre temin etmeye çalışıyor. Bu konuda Sivas Ziraat Odası, bir çalışma başlatırken, Tarım Marketinde yer alan gübre...