20 / 05 / 2024

Anadolu Ajansı Ağ ve Sistem İzleme Merkezi

Anadolu Ajansı Ağ ve Sistem İzleme Merkezi

Haber Akış Sistemi, Kurumsal Web sayfası, Abone Sistemi gibi kurumsal uygulamaların ve bölgelerde çalışan sistemlerin durumlarının gözlenmesine olanak tanıyan "Anadolu Ajansı Ağ ve Sistem İzleme Merkezi" hizmete girdi...

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'ne kayıt ve kayıt yenileme süreleri uzatıldı. 2023-2024 AÖF akademik takviminde sınav tarihleri de detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Peki AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman ve ders kayıtları nasıl yenilenir?

Açık Öğretim Fakültesi kayıt ücretlerine yüzde 90 zam! İşte yeni ödemeler...

Sınavsız ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyenleri zamlı kayıt ücretleri karşıladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt ücretlerine yüzde 90'ı aşan zam yapıldığı belirtildi.

Açık Öğretim online sınav soruları sızdırıldı! İşte o görüntüler

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, deprem nedeniyle sınavları online yapma kararı aldı. Dün itibarıyla başlayan sınavlarda, öğrenciler sınav sorularını sızdırdı. Sızdırılan soruların herkese verildiği ve sınava giren herkesin tam puan aldığı bildirildi.

AÖF Bahar dönemi sınavları ertelendi mi?  2. Dönem dersleri yapılacak mı?

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitelerde eğitime ara verilirken, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde eğitim alan milyonlarca kişi, Bahar Dönemi derslerinin ve kısa süre sonra yapılacak vize sınavlarının yapılıp yapılmayacağı so

Ocak ayı enflasyonu ne olacak? İşte ekonomistlerin ocak ayı ve 2023 yıl sonu enflasyon tahminleri!

TÜİK yarın ocak ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Anadolu Ajansı, TÜİK açıklaması öncesinde ekonomistlerin ocak ayı ve yıl sonu tahminlerini aldı. İşte detaylar…

2023 yılında memur ve emekli maaş tablosu ortaya çıktı! Hangi emekli ve memur ne kadar maaş alacak?

Memur ve emekliler aralık ayında açıklanacak zam oranlarına odaklanmışken Anadolu Ajansı Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi'ndeki yıl sonu enflasyon rakamı ile birlikte maaşlar hesaplandı. İşte detaylar…

TÜFE ağustos ayı oranları artıyor mu? Anadolu Ajansı açıkladı

Anadolu Ajansı’nın yapmış olduğu Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin % 2, 27 artmasını düşünülüyor. İşte detaylar…

Malatya'da çöken binanın tadilatını yapan kişi hakkında hapis istemi!

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca 9 Kasım tarihinde çöken 2 katlı binada tadilat yaptıran işletmeci Hikmet D. hakkında sürdürülen soruşturma bitirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Savcılıkça hazırlanan iddianame, Malatya Asliye Ceza Mahkemesince onaylandı. 

İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılışa hazırlanıyor!

İstanbul Havalimanı'nda açılacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler uçak bakımı, ulaştırma hizmetleriyle, yiyecek ve içecek hizmetleri alanlarında eğitim alacak.

Merkez ofisler Anadolu'ya açılıyor!

Koronavirüs sonrasında ofis kültürü tamamen değişti. Uzaktan çalışma nedeniyle şirketler artık merkez ofislerine Anadolu'nun her yerinden eleman arıyor.

Ruhsar Pekcan: Kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlamıştır!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa kira yardımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlanmıştır" dedi. 

İmar barışından 93 milyon lira gelir elde edildi!

Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi'nin açıkladığı verilere göre Eylül ayında imar barışından 93 milyon lira gelir elde edildi. 

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

İş gücü istatistikleriyle ilgili konuşan Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, "Tarım dışı sektörlerde istihdam edilenlerin sayısında önceki aya göre 136 bin azalış görülürken, inşaatta 92 bin artışa karşılık sanayide 72 bin ve hizmetlerde 155 bin düşüş izlendi" dedi.

Anadolu Ajansı Ağ ve Sistem İzleme Merkezi Haberi

Anadolu Ajansı Ağ ve Sistem İzleme Merkezi

Haber Akış Sistemi, Kurumsal Web sayfası, Abone Sistemi gibi kurumsal uygulamaların ve bölgelerde çalışan sistemlerin durumlarının gözlenmesine olanak tanıyan "Anadolu Ajansı Ağ ve Sistem İzleme Merkezi" hizmete girdi.



Anadolu Ajansı "Ağ ve Sistem İzleme Merkezi", veri merkezinde bulunan sunucuların, Haber Akış Sistemi Kurumsal Web sayfası, Abone Sistemi gibi kurumsal uygulamaların ve bölgelerde çalışan sistemlerin durumlarının gözlenmesini sağlıyor. 


Sistem, SAP, e-posta, ve arşivlerimizin saklandığı medya depolama üniteleri gibi kritik bütün uygulamaların ve sunucuların izlenmesine de olanak tanıyor. Sistem sayesinde, ağ trafiğinin anlık olarak izlenmesi, olası siber tehditlerin belirlenmesi, zararlı yazılımların tespit edilmesine yönelik anlık gözlemler yapılabiliyor. Veri merkezinin sıcaklık ve nem değerleri ve enerji altyapısını oluşturan cihazların fiziksel durumlarının kontrollerine de imkan tanıyor. 


Yerli iş gücü ve sermaye ile üretilen izleme ve ekran...