06 / 05 / 2024

Andrew Finkel financial times

Andrew Finkel financial times

Financial Times gazetesinde Andrew Finkel imzasıyla yayımlanan makalede Türkiye'deki emlak piyasası, emlak uzmanı gazeteci Tebernüş Kireçci'ye soruldu. İşte Kireçci'nin Financial Times için dile getirdiği görüşler...

Arçelik CEO'sundan dayanıklı eşya piyasası için uyarı!

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği söyleşide Avrupa dayanıklı eşya piyasası için 2024 yılının çok zor geçebileceği uyarısında bulundu. Bulgurlu, iç piyasada da büyük bir yavaşlama yaşanacağını kaydetti.

Sco Bodrum Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Sco Bodrum Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Andrew Ronald Carnie ve David Sapir ortaklığında kuruldu.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Ünlü İngiliz gazetesi FT’den, Türkiye seçimleri hakkında iddia!

Dünyanın et etkin gazetelerinden İngiliz Financial Times gazetesinden Türkiye’nin 2023 yılında yaşayacağı seçimlerle ilgili tahmin yaptı.

Sasa, Hollanda'da 1 milyon euro sermayeli şirket kurdu!

Sasa Polyester'den KAP'a yapılan açıklamada, şirketin Hollanda'da Sasa Trading BV adıyla yeni bir şirket kuracağı açıklandı. Şirket, Sasa International Financial Investments'a ait ve 1 milyon Euro sermayeye sahip.

Sıfırdan en tepeye yükselen Andrew Carnegie başarılı olmanın 7 sırrını verdi!

Fakir bir ailenin çocuğu olan ve daha sonrasında adım adım zirveye tırmanan Andrew Carnegie, başarılı olmanın 7 sırrını paylaştı. İşte Andrew Carnegie'den başarının 7 sırrı...

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili skandal detay ortaya çıktı! Pes dedirten olay!

Ukrayna Savaşı petrol şirketlerine yaradı. ABD'li petrol şirketlerinin, savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu tarafa 200 milyar dolar kar ettiği ortaya çıktı. Haberi, İngiliz gazetesi Financial Times manşetten aktardı.

FATF Türkiye’yi gri listede bıraktı! Çok büyük itibar kaybı

Mali Eylem Görev Gücü – The Financial Action Task Force (FATF), ‘Türkiye’yi kara para aklamak ve terörün finansmanı ile mücadelede yetersiz gösterilen çabalar nedeniyle’ ‘gri listede’ bırakma kararı aldı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Financial Times'ta!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi İngiliz Financial Times gazetesinde yer aldı.

Doları satacaksan ne alacaksın?

Ünlü finans gazetesi Financial Times'ta yer alan güçlü dolar ve ABD ekonomi politikasıyla ilgili analizde doların yukarı yönlü gidişi engelleyebilecek bir neden olmadığı vurgulanarak, "doları satacaksan ne alacaksın" ifadesi kullanıldı. İngiliz Gazete doların karşısında diğer para birimlerinin de gü

Küresel GSYİH'nın neredeyse beşte birini oluşturan Çin ekonomisi alarm vermeye başladı!

İngiliz Financial Times geçtiğimiz günlerde Çin ekonomisini değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Yazıya göre işlerin Çin tarafında iyi gitmediği ve dünyanın kendini ekonomik bir düşüşe hazırlaması gerektiği gerçeğine parmak basılıyor. İşte haberin devamı..

''Güçlü dolara aldanmayın, zayıflıkları artıyor'' diyen Financial Times uyardı! Acele etmeyin! Sadece hazır olun

Arz ve talep  dengesinde bozulmaların yaşanması ile gözler dolara çevrildi. Bu konuda Financial Times; ''Dolar güçlü görünebilir ama zayıflıkları artıyor'' diyerek, yatırımcıları hazır olmaları konusunda uyardı.

Andrew Finkel financial times Haberi

Andrew Finkel financial times

Financial Times Gazetesi Yazarı Andrew Finkel, 17 Aralık 2013 operasyonuyla ilgili bir makale ele aldı. 'Yolsuzluk Skandalı Türk İnşaatını Lekeliyor!' başlığıyla ele aldığı makalede inşaat sektörünün 17 Aralık 2013 operasyonu sonrasında nasıl etkilendiğine yer verildi. 


Finkel makalesini kaleme alırken Emlakkulisi.com Kurucusu Tebernüş Kireçci, CHP Bursa Milletvekili ve TR-AB Karma Parlamento Üyesi olan Aykan Erdemir, Washington Brookings Enstitüsü Deneyimli Uzmanı Ömer Taşpınar, İstanbul Şehir Üniversitesi Kentsel Çalışmalar Arastırma Merkezi Direktörü Murat Güvenç ve Torunlar Yatırımcı İlişkileri Direktörü Haluk Yükler'in görüşlerine yer verdi. 


Kireçci, Finkel'in makalesinde konut satışlarının durmadığını ve iyi projelerin hala cazip olduğunu, bununla birlikte konut kredilerinde Mart yerel seçimlerine doğru yüzde 70 oranında düşüş olduğunu ifade etti. Kireçci sözlerine şunları ekledi; Güven ortamı geri geldi. Piyasada düzelmeye başladı. İstanbul emlak...