05 / 05 / 2024

Ankapark projesi durdurma

Ankapark projesi durdurma

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) hayvanat bahçesi yenileme alanına ait, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve meslek odalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na açtığı davada 18. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Emlak Konut GYO'nun Kemerburgaz Göktürk’teki projesi için 4’üncü durdurma kararı! 

Demirören Grubu'nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası'na devredildikten sonra rezerv alan ilan edilerek lüks villa imarına açılan Kemerburgaz Göktürk’teki projeye yargıdan 4’üncü kez yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Başkent Millet Bahçesi projesi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı!

Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılan Millet Bahçesi’ne ilişkin açılan dava sonucunda Ankara 13. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. İşe konu ile ilgili detaylar...

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı! Hak sahipleri aman dikkat!

Ankara 24. İdare Mahkemesi, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili protokolün yürütmesinde durdurma kararı verdi. ABB de hak sahiplerine bir duyuru yaptı. İşte ayrıntılar...

Ankapark’ın kiracıları kiralarını ödemiyor!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek’in 750 milyon dolarlık çılgın projesi Ankapark’ta bulunan makinaların bozulmaya yüz tuttuğundan bahsetti. Yavaş, işletmecinin tesisin açılışından bu zamana kadar hiç kira ödemesi yapmadığını söyledi.

Menderes Türel'den Konyaaltı Sahili projesi açıklaması!

Antalya'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Türel, Konyaaltı Sahili Projesi işletme ihalesinin iptali ve yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu...

ODTÜ Tüneli Projesi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Melih Gökçek ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetiminin 2017 yılında protokolünü imzaladığı ‘ODTÜ Tüneli Projesi’ hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Büyükçekmece Yat Limanı için yürütmeyi durdurma kararı!

Yapımı yılan hikâyesine dönen Büyükçekmece Yat Limanı Projesi ile ilgili mahkeme durdurma kararı verdi

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile ihaleye çıktı!

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile aynı anda ihale ediliyor. İhale 6 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek...

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde Körfez Geçişi Projesi konuşuldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ağustos ayı ikinci oturumunda konuştu. Kocaoğlu, ÇED iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı verilen Körfez Geçiş Projesi ile ilgili konuştu.

Körfez Geçiş Projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, EGEÇEP ve Doğa Derneği’nin İzmir Körfez Geçiş Projesi karşısında açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

Ankapark projesine ilişkin 12 sorun mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankapark projesi çalışmalarına ve projeye ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıhan sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak. Ankapark projesi için bu yıl yapılan 3 ihalede sözleşmeler imzalandı.

Ankapark EXPO'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da bugün başlayan ve 6 ay boyunca açık olacak Antalya EXPO 2016’da, en büyük projesi olan ve yapımı devam eden Ankapark'ı, tüm dünyaya tanıtacak.

Ankapark projesi durdurma Haberi

Ankapark projesi durdurma


 Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı açıklamada, bu kararın AOÇ’de verilen mücadelede haklılığın hukuksal göstergesi olduğunu belirtti. Candan, mahkemenin verdiği kararda; “Atatürk Orman Çiftliği arazileri üzerinde yapılaşma yapılamaz” hükmüne karşın, Dava konusu alanda ücretli giriş yapılarak kullanılacak Ankapark gibi ticari tesis öngörüldüğü, alanın mutlak tarım alanı olduğu yaklaşımıyla yürütmenin durdurulduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi şimdi Ankapark’ta harcadığını ifade ettiği 800 milyonun hesabını nasıl vereceğini düşünsün” dedi. Candan şöyle devam etti:


Akıl dışı uygulama

“Atatürk Orman Çiftliği arazilerinde, Kaçak Saray da dahil Ankapark, yollar hepsi yasadışı duruma geldi. Oraya bir çivi bile çakılmaması gerekirken, Kaçak Saray’la bağrına beton hançer, Ankapark ile metal yığını çakıldı. Bu süreçte biz odalar olarak, bu alanda neden yapılmaması gerektiğini, tarım arazisi olduğunu, Atatürk’ün şartlı bağış...